
O navă cu peste 400 de persoane la bord a eşuat în apropierea unui port din Finlanda
Nava Viking Grace, cu peste 400 de persoane la bord, a eşuat, sâmbătă, în apropierea portului finlandez Mariehamn, relatează bbc.com.
Nava Viking Grace, cu peste 400 de persoane la bord, a eşuat, sâmbătă, în apropierea portului finlandez Mariehamn, relatează bbc.com.
Aproape 400 de cetăţeni români care lucrau pe vase de croazieră din America de Nord au revenit în ţară, vineri, din Barbados. Ei au ajuns până acolo cu o navă, iar din Barbados s-au îmbarcat într-o cursă aeriană charter.
Japonezii au anunţat faptul că doi dintre pasagerii vasului de croazieră Diamond Princess au decedat din cauza noului coronavirus.
Vacanţa de vis de-a lungul Asiei estice pe un vas de croazieră s-a transformat într-o aşteptare marcată de frică şi incertitudine şi, pe alocuri, umor negru pentru cei 2.666 de pasageri care s-au trezit prinşi în mijlocul epidemiei de coronavirus după ce un pasager debarcat la Hong Kong a fost depistat pozitiv.
Un vas japonez de croazieră a intrat în carantină în Hong Kong după ce un pasager a fost depistat cu coronavirus. Ulterior, numărul celor infectaţi a ajuns la 10, aceştia urmând să ajungă la spital.
Un bărbat şi o femeie din Germania au fost evacuaţi de pe o croazieră în Caraibe pentru că ar fi fost prea zgomotoşi în timpul relaţiilor sexuale, susţine Daily Mail.
Alături de oraşe precum Viena, Paris, New York, Tokyo sau Veneţia, Istanbul face parte din secţiunea urbană a ghidului cu cele 50 de destinaţii pe care trebuie să le vezi o dată în viaţă, publicat de National Geographic Traveler. „Weekend Adevărul“ îţi oferă nouă motive pentru care să nu mai amâni această călătorie.
Nava „Viking Sun“ porneşte, în acest weekend, în cea mai lungă croazieră continuă, pe parcursul a 245 de zile. Punctul de pornire este Londra, iar traseul cuprinde şase continente, 51 de ţări şi 111 porturi.
Vineri, 26 aprilie, s-a deschis şi cel de-al doilea parc acvatic din staţiunea balneoclimaterică Călimăneşti – Căciulata, perlă a Văii Oltului, din judeţul Vâlcea. De astăzi, staţiunea îşi va întâmpina turiştii cu două parcuri acvatice şi croaziere pe Olt.
Autorităţile norvegiene derulează o amplă operaţiune de salvare a celor aproximativ 1.300 de pasageri ai navei de croazieră aflate în zona coastei de vest a Norvegiei, opt persoane fiind rănite uşor, anunţă BBC şi CNN.
Raluca Tuchlei a trăit o experienţă minunată, lucrând timp de trei ani pe vasele de croazieră. Tânara face parte din categoria oamenilor care se consideră norocoşi fiindcă reuşesc să îmbine utilul cu plăcutul. Suceveancă a învăţat meseria de coafeză de la 14 ani, a făcut facultatea în Bucureşti şi, când a simţit că nu este fericită şi că vrea mai mult, a acceptat job-ul care i-a schimbat viaţa.
Doi pensionari englezi în vârstă de 70 şi 72 de ani au fost arestaţi fiind depistaţi la bordul unui vas de croazieră în timp ce transportau 9 kilograme de cocaină, în valoare de peste 2,2 milioane de euro. Oamneii legii investighează posibilitatea ca cei doi să lucreze pentru pentru o bandă de traficanţi.
VARD, şantierul din Tulcea, a lansat la apă, vineri, 12 octombrie, o navă de croazieră şi expediţii, în prezenţa oficialităţilor tulcene.
MLM sau Multi Level Marketing este un sistem de vânzări piramidal, care are ca iniţiator o persoană sub conducerea căreia se formează o echipă. Fiecare persoană din echipă este la rândul ei coordonatorul unei alte echipe. Câştigurile sunt cu atât mai mari cu cât echipa are mai mulţi membri şi fiecare dintre ei vinde unui număr cât mai mare de persoane.
Evenimentele susţinute financiar de către Primăria Galaţi se vor înşira pe parcursul a patru zile, deşi potrivit calendarului internaţional, Ziua Dunării este doar pe 29 iunie. Firma care se va ocupa de cheltuirea banilor publici cu ocazia evenimentului este Dunărea SA şi aparţine politicianului Traian Sandu, de la PNL.
Valentin Sotir (47 de ani), un tulcean stabilit în judeţul Vâlcea, şi-a deschis acum şase ani o firmă în staţiunea Călimăneşti - Căciulata şi face croaziere cu vase de agrement pe râul Olt. Un an şi jumătate i-a luat să obţină avizele necesare şi să convingă autorităţile, fiind primul care s-a ocupat de navigaţie de agrement pe cel mai mare râu interior al României, dar şi în judeţul Vâlcea.
În ultimii 15 ani nicio cursă de pasageri nu a mai plecat din cele două porturi dunărene, motiv pentru care autorităţile de la Galaţi au decis să organizeze mici-croaziere ocazionale cu nave închiriate. În replică, CJ Brăila a anunţat că va cumpăra o navă care să aibă curse permanente pe fluviu.
Valentin Pawlik s-a stabilit în Cambodgia în urmă cu 13 ani, dar numărul pare să-i poarte noroc. Din 2004 şi până în prezent, românul în vârstă de 45 de ani a pus bazele a două afaceri care i-au adus prosperitatea mult visată.
„Croaziera“, unul dintre cele mai apreciate filme româneşti din toate timpurile, fusese scris special pentru George Constantin, însă un mic incident petrecut între el şi regizorul Mircea Daneliuc l-a determinat pe acesta din urmă să-i ofere rolul titular lui Nicolae Albani.
Un român, care momentan se află în Antarctica, a ales să protesteze de la distanţă faţă de ordonanţa dată de Guvernul PSD, transmiţând prietenilor săi un mesaj pe pagina de Facebook.
Tot mai mulţi români îşi rafinează gusturile în materie de vacanţe şi evită locurile încarcate de oameni. Brazilia şi Argentina sau croazierele care ajung până în Cuba sunt cele mai noi cereri lansate către agenţiile de turism.
Insula Eghina (Aegina) este una dintre cele mai „curate“ din Grecia. Pentru că aici nu se face turism de masă, ci doar individual, este preferată de cei care caută liniştea şi autenticitatea spiritului grecesc. În Eghina a locuit o perioadă scriitorul Nikos Kazantzakis şi tot aici a scris cartea „Zorba Grecul“
Vacanţele pe vase de croazieră par distracţii rezervate doar turiştilor cu mulţi bani, eventual pensionarilor bogaţi care preferă să se relaxeze la bordul unor astfel de oraşe plutitoare. Acestea sunt numai câteva dintre miturile legate de croaziere, consideră consultantul în turism Răzvan Pascu, care a vorbit la Adevărul Live şi despre ce înseamnă o călătorie pe cel mai mare vas de croazieră din lume, Harmony of The Seas, recent lansat.
Seven Seas Explorer, noul vas de croazieră ce valorează peste 450 de milioane de dolari, va porni aventura pe mare pe 20 iulie din Europa, cu destinaţia Caraibe.
Peste 250 de pasageri ai unui vas de crozieră britanic, Balmoral, au fost infectaţi cu norovirus, un virus care afectează stomacul şi provoacă, printre altele, stări de greaţă şi vărsături, relatează Sky News, citat de News.ro.
Patru nave de pasageri (dintre care una cu zbaturi, veche de 163 de ani), cu o capacitate totală de peste 400 de locuri stau la dispoziţia turiştilor în porturile Galaţi şi Brăila. Se pot face curse scurte de doar câteva ore, dar şi croaziere „all inclusive” de până la şapte zile, cu vizitarea celor mai importante obiective de pe Dunărea românească.
Nava „Libertatea“ a ajuns în posesia Casei Regale a României în 1937. A fost preluată în custodia statului român după 1947, a devenit restaurant plutitor şi, mai apoi, a fost vândută unui britanic, în 1999, la preţ de fier vechi. În prezent, „Libertatea“ a fost transformată într-o adevărată bijuterie care pluteşte pe ape, dar nu sub pavilion românesc.
Cel mai mare vas de croazieră din lume, care a primit numele „Harmony of the Seas“ (Armonia Mărilor), a început în această săptămână primele teste pe apă, în vestul Franţei, revenind la şantierul unde a fost construită în cursul zilei de duminică, informează site-ul gcaptain.com, potrivit News.ro.
Un vas de croazieră mai mare decât Tinanicul şi decât înălţimea Turnului Eiffel a pornit, joi, în prima sa călătorie, scrie AFP.
Premierul Victor Ponta a scos din buzunar 23.600 de lei pentru concediul său şi al familiei sale, petrecut la bordul uneia dintre cele mai mari şi mai spectaculoase ambarcaţiuni de croazieră din lume, Oasis of The Seas, considerat un adevărat oraş plutitor.