Stiri despre criza refugiati

  153 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Criza refugiaţilor: Ce a reuşit Germania până acum?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza refugiaţilor: Ce a reuşit Germania până acum?

  În urmă cu cinci ani, cancelara germană Angela Merkel rostea celebra propoziţie "Vom reuşi!". În 2015 au venit în Germania sute de mii de migranţi în doar câteva luni. O retrospectivă şi un bilanţ.

 • Se întorc fluxurile de
migranţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se întorc fluxurile de migranţi?

  Aşa ameninţă, din nou, Turcia lui Erdogan. Motivul este acelaşi: nerespectarea de către Uniunea Europeană a promisiunii privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii turci, aşa cum se prevedea în acordul între Ankara şi Bruxelles, totul la schimb cu ceea ce Turcia face acum, adică închiderea aproape toatală a "robinetului" refugiaţilor pe ceea ce a fost punctul de plecare al valurilor succesive care s-au scurs pe Ruta Balcanică.

 • EXCLUSIV UE
şi NATO, confruntate cu revenirea ameninţării prin Mediterană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV UE şi NATO, confruntate cu revenirea ameninţării prin Mediterană

  Un document confidenţial trimis de Preşedinţia rotativă olandeză către Comitetul strategic pe problemele imigraţiei, frontierelor şi azilului şi Comitetului mixt (UE - Elveţia / Islanda / Lichtenstein / Norvegia), pe care-l ataşez acestui articol, conţine nişte date mai mult decât interesante şi, dacă se vor confirma, cu un potenţial realmente dramatic.

 • Summit: Declaraţia comună UE-Turcia. Istoria în 5 puncte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Summit: Declaraţia comună UE-Turcia. Istoria în 5 puncte

  Dacă vă amintiţi, săptămâna trecută, Donald Tusk, Preşedintele Consiliului Europpean, a primit mandatul de a negocia cu Turcia ultimele detalii ale unui plan comprehensiv pentru rezolvarea crizei migranţilor.

 • O imagine cu un nou-născut spălat afară, deasupra unei bălţi, la graniţa dintre Grecia şi Macedonia, provoacă emoţie în toată lumea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O imagine cu un nou-născut spălat afară, deasupra unei bălţi, la graniţa dintre Grecia şi Macedonia, provoacă emoţie în toată lumea

  O fotografie cu un nou-născut spălat afară deasupra unei bălţi în tabăra de la Idomeni, la graniţa Greciei cu Macedonia, a stârnit un val de emoţie pe internet, în timp ce autorităţile elene au dat asigurări că migranţii vor fi mutaţi din tabăra supraaglomerată, unde trăiesc în condiţii greu de imaginat, în decurs de o săptămână, relatează The Guardian.

 • Adevărul Live, 14.00: Turcia, cheia „soluţiei europene“? Beneficii, riscuri, consecinţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live, 14.00: Turcia, cheia „soluţiei europene“? Beneficii, riscuri, consecinţe

  Discuţiile din cursul zilei de ieri şi de noaptea trecută de la Bruxelles au arătat că Uniunea Europeană a ajuns la concluzia că Turcia - şi doar Turcia - reprezintă cheia unică de soluţionare a crizei migranţilor. În consecinţă, cu orice preţ, cu acceptarea oricăror concesii, liderii europeni par să fie înclinaţi să aprobe cererile ultimative ale Turciei.

 • Corespondenţă din Bruxelles. Cele două Summit-uri de mâine: incertitudini majore. Mizele vizibile şi cele ascunse ale dezbaterilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corespondenţă din Bruxelles. Cele două Summit-uri de mâine: incertitudini majore. Mizele vizibile şi cele ascunse ale dezbaterilor

  Începând de mâine, la Bruxelles, se vor desfăşura două Summit-uri. Ambele foarte important de importante, cu diverse mize: unele vizibile, altele ascunse şi discrete. Şi apoi celelalte, mult mai delicate, teme sensibile proiectate într-un viitor european de termen mediu şi lung absolut neclar, ca organizare politică, cuprindere geografică şi repartiţie reală a puterilor.

 • Cancelarul german Angela Merkel este pentru prelungirea sancţiunilor UE împotriva Rusiei. Putin i-a pus gând rău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cancelarul german Angela Merkel este pentru prelungirea sancţiunilor UE împotriva Rusiei. Putin i-a pus gând rău

  Cancelarul german Angela Merkel a declarat, marţi, că Uniunea Europeană ar putea prelungi sancţiunile împotriva Rusiei pentru că „acordurile de la Minsk“ privind conflictul din estul Ucrainei nu sunt respectate. Kremlinul nu stă cu mâinile în sân, susţine unul dintre cei mai importanţi experţi germani pe problema Rusiei, ci şi-a intensificat acţiunile de propagandă pentru a o răstoarna pe Angela Merkel de la putere.

 • Europa nu-şi revine din şocul posttraumatic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa nu-şi revine din şocul posttraumatic

  Europa instituţională se află în momentul extrem de delicat în care trebuie să recunoască că a greşit fundamental în toate estimările de risc de până acum în criza migranţilor. În plus, liderii europeni mai trebuie (sau, în principiu, ar trebui s-o facă) să anunţe public că au fost false bazele tuturor raţionamentelor care au stat la baza soluţiilor propuse şi legiferate în urgenţă în vara trecută.

 • Adevărul LIVE, ora 14.00: Europa în Zugzwang
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul LIVE, ora 14.00: Europa în Zugzwang

  Zugzwang (în germană: obligaţia de a muta) este o situaţie din şah atunci când unul dintre jucători se află în dezavantaj deoarece este obligat să facă o mutare ştiind că oricare mutare nu va face decât să-i  înrăutăţească situaţia. Prin extrapolare, termenul este folosit acum în şcolile pentru liderii politici ai lumii, constituind unul dintre punctele centrale de atenţie la cursul despre gestionarea situaţiilor de criză.

 • EXCLUSIV Europa, în negocieri de urgenţă: un document
excepţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Europa, în negocieri de urgenţă: un document excepţional

  Avertismentul de ieri dat de Donald Tusk, Preşedintele Consiliului European este de o extremă gravitate: UE mai are la dispoziţie „nu mai mult de două luni“  pentru a controla criza migratorie sau se va confrunta cu dispariţia Spaţiului Schengen şi pe tot ceea ce înseamnă libera circulaţie, până acum unul dintre câştigurile incontestabile şi argumentele de succes ale Europei.

 • Cabinetul Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cabinetul Germania

  Îmi este greu să înţeleg argumentul celor care aruncă anatema asupra Germaniei şi doamnei Merkel pentru a fi deschis graniţele ţării pentru migranţi. Nu înţeleg care ar fi fost alternativa în viziunea lor – să îi aruncăm în mare?

 • Cafeneaua Coanei Europa: după sărbători, cu dragoste...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cafeneaua Coanei Europa: după sărbători, cu dragoste...

  Coana Europa nu prea are motive să regrete anul 2015. Cele 365 de zile s-au derulat destul de agresiv: chestiunea greacă, criza ucraineană, problema independenţei energetice,  atacurile teroriste, asaltul refugiaţilor.

 • O tragedie a trecut în 2015, un dezastru se pregăteşte şi pentru 2016
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O tragedie a trecut în 2015, un dezastru se pregăteşte şi pentru 2016

  Aveţi mai jos datele oficiale privind exodul migranţilor către Europa în anul 2015. Este o sinteză realizată de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, sursa cea mai echilibrată şi credibilă în funcţie de care se estimează acum necesităţile de răspuns logistic ale tuturor agenţiilor umanitare şi, mai ales, se construieşte perspectiva pentru ceea ce se va întâmpla în acest an.

 • Cafeneaua Coanei Europa: Yalta, Malta şi „Porţile Orientului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cafeneaua Coanei Europa: Yalta, Malta şi „Porţile Orientului“

  La 26 de ani de la istorica întâlnire din Malta, pare că s-a întors o nouă pagină a istoriei contemporane. Unchiul Sam, Maica Rusia şi Coana Europa s-au trezit prinşi într-o provocare politică majoră - lupta contra terorismului susţinut de fundamentaliştii islamici. Astfel promotorii „noii ordini” convenite se văd nevoiţi să-şi accepte potenţiala înfrângere.

 • Afganistanul anunţă că-şi va primi înapoi cetăţenii expulzaţi de Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Afganistanul anunţă că-şi va primi înapoi cetăţenii expulzaţi de Germania

  Autorităţile afgane îi vor primi în ţară pe toţi cetăţenii afgani expulzaţi de Germania, care se confruntă cu dificultăţi în a face faţă sutelor de mii de persoane ce au sosit anul acesta în această ţară UE, în căutarea sigurenţei, a anunţat un oficial afgan, relatează AP în pagina electronică.

 • FP Live, ora 11.00: Criza refugiaţilor dezvăluie slăbiciunile UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FP Live, ora 11.00: Criza refugiaţilor dezvăluie slăbiciunile UE

  Uniunea Europeană îşi trădează valorile şi principiile cu fiecare zi în care lasă fără reacţie drama umanitară a refugiaţilor, care se desfăşoară pe teritoriul ei. Va reuşi UE să dea un răspuns unitar integrării acestora, dar şi să rezolve cauza acestui flux masiv-conflictul din Siria? Ce are România de făcut?

Modifică Setările