Stiri despre criza imigrantilor

  331 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Musulmană în România: „Sunt femei care aleg pur şi simplu să poarte vălul islamic. Nu mai e nevoie de explicaţii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Musulmană în România: „Sunt femei care aleg pur şi simplu să poarte vălul islamic. Nu mai e nevoie de explicaţii“

  Fatma Ruxandra Yılmaz poartă hijab sau, uneori, turban, îşi practică religia şi crede în diversitatea lumii. Fatma vorbeşte deschis despre orice subiect considerat tabu în comunitatea din care provine. Fără să arate cu degetul spre „adversarul“ de altă religie, ştie că istoria e despre indivizi, nu doar despre popoare, iar asta o încurajează să-l cunoască şi pe „celălalt“, indiferent de bagajul cultural şi religios pe care-l poartă cu el.

 • Cine seamănă vânt culege furtună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine seamănă vânt culege furtună

  Politicieni şi intelectuali români aruncă şi ei gaz în focul care mocneşte în Europa xenofobă şi islamofobă. Iar asta o fac tocmai sub pretextul de a apăra valorile europene şi creştine. Întrebarea, dacă aceştia simt vreo satisfacţie când citesc că cetăţeni ai României anului 2016 atacă tinere musulmane pe străzile Bucureştiului, îmi pare legitimă.

 • Războiul mondial al islamului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul mondial al islamului

  Deoarece în ultimele luni cap de afiş al evenimentelor politice se pare că este uciderea de locuitori ai oraşelor vest-europene, devine imperios necesar să formulăm o întrebare: ce doresc musulmanii astăzi de la comunitatea lor şi de la lume? Un răspuns la această întrebare trebuie formulat, iar urmare a acestuia va trebui să pornim la adâncirea analizelor asupra situaţiei în care ne aflăm astăzi.

 • Financial Times: Greşelile care împing Europa în criză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Financial Times: Greşelile care împing Europa în criză

  Pentru prima dată există probabilitatea ca integrarea europeană să facă un pas înapoi. Nu pot prognoza dacă vor exista noi atacuri teroriste dacă britanicii vor părăsi UE, câţi refugiaţi vor veni în acest an sau anul viitor, sau dacă criza din zona euro  va reveni, dar sunt convins că probabilitatea ca una sau mai multe dintre aceste crize să scape de sub control este foarte ridicată, scrie Wolfgang Munchau în Financial Times.

 • Sfântă bătrâneţe legionară: Ana Blandiana şi disidentul Gabriel Liiceanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfântă bătrâneţe legionară: Ana Blandiana şi disidentul Gabriel Liiceanu

  Poeta Ana Blandiana a primit din partea Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca titlul de doctor honoris causa. Prezentă la eveniment, Ana Blandiana a ţinut un discurs pe care audienţa universitară l-a aplaudat şi comparat – prin vocea rectorului Universităţii, Aurel Pop –, cu discursul inaugural al lui Vasile Pârvan, care a fost invitat să vorbească la înfiinţarea Universităţii clujene, în 1919.

 • Imigraţia reinventează extinderea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Imigraţia reinventează extinderea

  Atunci când, în 2014, Jean-Claude Juncker se afla în campanie pentru şefia Comisiei Europene, el redacta, pe lângă un text despre „priorităţi”, în general, economice, un document separat despre imigraţie, mai precis, un plan în cinci paşi pentru a rezolva delicata problemă.

 • Înapoi în colonii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Înapoi în colonii?

  Un prieten îmi semnalează un articol al lui Wolf Lepenies, apărut în „Die Welt”, în august 2013. Pentru cine nu ştie, Wolf Lepenies este, probabil, cel mai important sociolog german, tradus în toate limbile de mare circulaţie ale lumii (chiar şi în româneşte…), membru al Academiei Regale de Ştiinţe din Suedia,

 • Europa sângerează, Obama dansează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa sângerează, Obama dansează

  Atentatele de la Bruxelles, cat şi cele de la Paris, sunt un semn evident al unei noi crize monumentale prin care Europa trece în aceste zile. Fluxul de imigranţi şi refugiaţi din  Orientul Mijlociu şi Nordul Africii, estimat la peste un milion de suflete, agravat de apoplexia financiară a Uniunii Europene, împinge bătrânul continent spre un nou şi cert abis.

 • Bulgaria va ridica un gard de sârmă la frontiera cu Grecia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bulgaria va ridica un gard de sârmă la frontiera cu Grecia

  „Ministrul bulgar al Apărării, Nikolai Nencev, a anunţat că Bulgaria va construi un gard de sârmă de-a lungul frontierei cu Grecia. Oficialul bulgar a declarat că Ministerul Apărării va solicita fonduri suplimentare de 1,5 milioane de leva (circa 750.000 de euro) la bugetul ministerului său.

 • Marile organizaţii umanitare ameninţă că se retrag din taberele de refugiaţi greceşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marile organizaţii umanitare ameninţă că se retrag din taberele de refugiaţi greceşti

  Marile organizaţii umanitare se retrag din taberele de refugiaţi greceşti, nemulţumite de acordul UE-Turcia. Şi Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad Al Hussein, şi-a exprimat joi preocuparea în legătură cu posibilitatea ca acordul UE-Turcia privind gestionarea fluxurilor de migranţi să ducă la „expulzări colective“' de refugiaţi.

 • UE răspunde crizei migranţilor din Grecia: România participă la implementarea proiectului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE răspunde crizei migranţilor din Grecia: România participă la implementarea proiectului

  Am relatat pe larg despre conţinutul acordului la care s-a ajuns între UE şi Turcia în privinţa migranţilor. Dar nimic nu s-a spus în România despre ampla schemă imaginată pentru a fi implementată, începând de ieri, pentru returnarea migranţilor ilegali din Grecia înspre Turcia, aspect esenţial în ceea ce înseamnă, cel puţin teoretic, operaţiunea de închidere a rutei principale de acces înspre Europa şi de securizare a graniţelor greceşti.

 • Ştreangul de dar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştreangul de dar

  Nu e mare lucru de capul meu, dar ştiu unde m-am născut. Sînt, adică, est-european. După cugetările recente ale unei anume şcoli de umor german, onestitate franceză şi alte nuci în perete, asta înseamnă că m-am născut spre a fi reeducat. Îmi ispăşesc păcatele la serviciu.

 • Capitala franceză, înarmată până-n dinţi. Parisul în stare de alertă, preinfarctul Europei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capitala franceză, înarmată până-n dinţi. Parisul în stare de alertă, preinfarctul Europei?

  Gara de Nord, Paris. O mare de oameni abătuţi aşteaptă, într-o coadă obosită, la intrarea pe peronul de pe care, în curând, va pleca trenul Thalys spre Bruxelles. Stau în rânduri şcolăreşti de doi câte doi, într-un şir care depăşeşte zeci de metri, trăgând după ei valize şi sacoşe. Mulţi bărbaţi din coada asta poartă costum şi au doar câte o geantă diplomat pe care-o sprijină la picioare sau o ţin agăţată de umăr. Din braţe nu le lipsesc ziarele.

 • Imigranţi musulmani în patria nudiştilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Imigranţi musulmani în patria nudiştilor

  Zvonul că la Vama Veche urmează să fie un centru de triere a posibililor imigranţi veniţi din lumea musulmană a stârnit un val de indignare printre obişnuiţii staţiunii. Vom vedea câte din informaţiile vehiculate se vor adeveri, dacă e vorba doar de un centru de triere sau de o tabără pentru azilanţi. Până atunci, avem deja reacţii.

 • Partida de poker de la Bruxelles: Turcia câştigă încă o rundă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Partida de poker de la Bruxelles: Turcia câştigă încă o rundă!

  Vă spuneam, ieri, că la Bruxelles lucrurile se mişcă cu mare viteză, răspunzând crizei de mare amploare a imigranţilor. Circulă soluţii şi contrasoluţii. La ora la care transmit această corespondenţă, şefii de state şi guverne au în faţă textul revizuit (transmis ieri către cancelarii la ora 15.30) a ceea ce urmează să fie Declaraţia comună UE-Turcia.

 • Punct şi de la capăt? Din nou, Parlamentul European cere „cote obligatorii“ pentru relocarea migranţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Punct şi de la capăt? Din nou, Parlamentul European cere „cote obligatorii“ pentru relocarea migranţilor

  Pare o poveste fără sfârşit, cu propria sa logică imaginată de politicieni retraşi pe propria lor planetă. Cred că numai aşa se poate explica faptul că soluţia imaginată acum de europarlamentari ne întoarce, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, la propunerea iniţială a Comisiei Europene, cea care a provocat un asemenea scandal încât a dus la blocarea practică a sistemului: relocarea migranţilor conform unor cote obligatorii.

 • Summit Bruxelles 17-18 martie. Propunerea de concluzii: nimic despre Turcia şi un avertisment sever
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Summit Bruxelles 17-18 martie. Propunerea de concluzii: nimic despre Turcia şi un avertisment sever

  Contrar tuturor aşteptărilor generate de „perioada suplimentară de negocieri cu Turcia” decisă în cadrul Summit-ului de săptămâna trecută, propunerea de concluzii a reuniunii de la aceste final de săptămână (aveţi mai jos doumentul confidenţial trimis reprezentanţelor Statelor Membre) nu mai conţine decât o foarte vagă şi generală referinţă la Planul comun de acţiune cu Turcia.

 • Un
preşedinte slab. Nici nu se compară cu Ceauşescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un preşedinte slab. Nici nu se compară cu Ceauşescu

  Noroc că în presa germană există o adevărată oglindă (spiegel) a societăţii, care ne deschide ochii la „diletantismul” actualului preşedinte. Probabil că de aia marea parte a presei germane nu a relatat zile întregi despre agresarea sexuală, la Koln, a sute de femei, în noaptea de Anul Nou. Era prea ocupată cu monitorizarea „diletantismului” lui Iohannis.

 • Haremul, o şcoală
pentru femei? O mie şi una de spaime
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Haremul, o şcoală pentru femei? O mie şi una de spaime

  Să fii soţia lui Erdogan este probabil printre cele mai dificile lucruri din lume. Să fii partenera de viaţă a unuia dintre cei mai mari sexişti ai istoriei recente, botezat, pe jumătate afabil, pe jumătate tendenţios – Sultanul – trebuie să fie, dincolo de normele de conduită internalizate din copilărie, o probă perpetuă de rezistenţă. Dar trebuie sa ne-o imaginam pe Emine Erdogan fericită.

 • Ofiţeri ai Gărzii de Coastă din Turcia, filmaţi în timp ce băteau refugiaţi VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ofiţeri ai Gărzii de Coastă din Turcia, filmaţi în timp ce băteau refugiaţi VIDEO

  O înregistrare video cu ofiţeri ai Pazei de Coastă turce care lovesc cu bâte o barcă plină cu migranţi, în Marea Egee, a provocat o polemică, relatează BBC News.Incidentul s-a petrecut în apele turceşti, în timp ce migranţii erau în drum spre insula grecească Lesbos. Migranţii spun că angajaţii Gărzii de Coastă i-au atacat, dar aceştia din urmă susţin că încercau să oprească barca fără să îi afecteze pe cei din ea.

 • Cei demni de dispreţul nostru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cei demni de dispreţul nostru

  Dacă nu le-ar veni aşa de greu, uneori frizând imposibilul, chiar că ar fi demni de tot dispreţul nostru. Cine? Ei, marii lideri ai planetei, confruntaţi acum cu dificultăţi comparabile cu cele mai grave momente din istoria veacului trecut!

 • Slovenia a introdus noi restricţii pentru imigranţi la frontierele sale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slovenia a introdus noi restricţii pentru imigranţi la frontierele sale

  Slovenia a introdus, de miercuri, noi restricţii la frontierele sale pentru imigranţi în încercarea de a închide ruta balcanică tranzitată de extracomunitari pentru a ajunge din Grecia în Europa de Vest, decizie discutată în cadrul summitului UE-Turcia de luni, de la Bruxelles, informează BBC News online.

 • Ce are de negociat Donald Tusk cu Turcia, până la mijlocul săptămânii viitoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce are de negociat Donald Tusk cu Turcia, până la mijlocul săptămânii viitoare

  După 12 ore de negocieri, şefii de stat şi de guverne UE au convenit, luni, asupra a şase principii de bază, pe care preşedintele Cosiliului European, Donald Tusk, a fost mandatat să le detalieze împreună cu Ankara, înaintea summitului UE prevăzut în perioada 17-18 martie, relatează DPA.

Modifică Setările