Stiri despre criza imigrantilor

  331 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Câteva recomandări privind poziţia României pe problema imigranţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câteva recomandări privind poziţia României pe problema imigranţilor

  Uniunea Europeană încearcă să impună cote de imigranţi statelor membre cu scopul de a scădea presiunea de pe ţările mai bogate, atât de dorite. România nu se poate alinia la această poziţie, lucru enunţat public de actualul preşedinte al României.

 • Corespondenţă din Bruxelles. Parlamentul European voteză Raportul Keller: deschiderea spre susţinerea  Planului Juncker
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corespondenţă din Bruxelles. Parlamentul European voteză Raportul Keller: deschiderea spre susţinerea  Planului Juncker

  În aşteptarea reuniunii foarte importante de pe 14 septembrie a Consiliului JAI, convocat în şedinţă extraordinară pe tema crizei refugiaţilor, ieri, Parlamentul European a votat mult aşteptatul Raport Keller (după numele raportului Ska Keller din grupul Verzi/ALE/DE). A trecut neobservată mişcarea, cel puţin la nivel public, dat fiind că toată lumea s-a ocupat, normal, de discursul preşedintelui Comisiei Europene.

 • Cursa imigranţilor spre tărâmul făgăduinţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cursa imigranţilor spre tărâmul făgăduinţei

  Suntem în faţa unei curse a destinului pentru zecile de mii de refugiaţi. Imaginile cutremurătoare ale celor care fug de dramele cu care se confruntă în Siria, Libia sau Eritreea au creat o emoţie puternică. Dar şi perspectiva venirii a milioane de oameni creează teamă şi îngrijorare.

 • Despre refugiaţi, puţin altfel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre refugiaţi, puţin altfel

  Nu mă mai simt bine, nici liniştit, în pătrăţelul meu pe planetă, un loc sfânt şi scump pe care îl dobândeşti după mai mulţi ani de muncă. Acest „pătrăţel” seamănă cu o curte pe care o împrejmuieşti, apoi devine a ta. Fiecare dintre noi are curtea şi gardul lui.

 • Când va avea loc primul atentat în Europa refugiaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când va avea loc primul atentat în Europa refugiaţilor

  Trenul Bucureşti - Timişoara. La sfârşitul săptămânii trecute. În faţa mea, un medic tânăr, sirian de origine, din Damasc. Trăieşte în Timişoara de doi ani. Este medic rezident, stomatolog, va face un doctorat pe ortodonţie, e foarte mândru că a inventat ceva în domeniul acesta şi doreşte să aprofundeze. Lângă mine, un domn la peste 55 de ani, român neaoş din Galaţi, lucrează în Austria. E plecat din ţară la lucru de la începutul anilor 90.

 • 6.351 de români la care aş renunţa în
schimbul refugiaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  6.351 de români la care aş renunţa în schimbul refugiaţilor

  Este oficial. România este “rugată” să-şi deschidă poarta pentru 6.351 de refugiaţi. În mod normal, fiind “Grădina Maicii Domnului”, n-ar trebui să fie o problemă, dar cum unii n-au loc de alţii se pune problema că o să ne-nghesuim cu refugiaţii prin mall-uri.

 • INFOGRAFIE JUNCKER : 160.000 de refugiaţi trebuie relocaţi obligatoriu în UE. România ar urma să primească 6.351, potrivit propunerii Comisiei Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE JUNCKER : 160.000 de refugiaţi trebuie relocaţi obligatoriu în UE. România ar urma să primească 6.351, potrivit propunerii Comisiei Europene

  Comisia Europeană (CE) a finalizat marţi un nou set de propuneri cu privire la gestionarea crizei imigranţilor din Europa, inclusiv un plan controversat de distribuire a solicitanţilor de azil între statele membre. Acest plan a fost evocat miercuri dimineaţă de preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, într-un discurs privind starea Uniunii Europene (UE).

 • Europenii,
imigranţii şi o întrebare: „Şi cine este aproapele meu?“ (1)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europenii, imigranţii şi o întrebare: „Şi cine este aproapele meu?“ (1)

  Europenii şi casa lor comună, Uniunea Europeană, se confruntă cu marele examen al redescoperirii propriei esenţe, căci valul de imigranţi care ameninţă să inunde societatea europeană pune sub semnul întrebării nu atât mecanismele UE de intervenţie în situaţii de criză umanitară, cât mai ales chestiunea identităţii europene.

 • EXCLUSIV Corespondenţă de la Bruxelles. Propunerea Comisiei Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Corespondenţă de la Bruxelles. Propunerea Comisiei Europene

  Ce conţine noua propunere a Comisiei Europene, care va deveni publică în această după-amiază după ce, în momentul în care scriu acest text, este discutată în şedinţa Colegiului Comisarilor? Am avut acces la documentul de poziţie elaborat de specialiştii Comisiei în domeniul migraţiei din care citez principalele puncte:

 • Cîmpeanu: Universitatea Politehnică şi Universitatea din Bucureşti au disponibilitatea de a oferi cazare şi masă pentru 230 de refugiaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cîmpeanu: Universitatea Politehnică şi Universitatea din Bucureşti au disponibilitatea de a oferi cazare şi masă pentru 230 de refugiaţi

  Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Universitatea din Bucureşti pot oferi cazare şi masă pentru 230 de refugiaţi, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.  Reprezentanţii studenţilor atrag însă atenţia că universităţile româneşti se confruntă cu un deficit de locuri de cazare pentru studenţi.

 • Corespondenţă din Bruxelles. Mâine vedem despre ce Europă mai vorbim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corespondenţă din Bruxelles. Mâine vedem despre ce Europă mai vorbim

  Mâine, în faţa plenului Parlamentului European, Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, va prezenta discursul atât de mult aşteptat despre „Starea Uniunii”, în care va vorbi despre primele elemente concrete a ceea ce instituţiile europene vor trebui să adopte ca „plan european comun de soluţionare a problemei refugiaţilor“.

 • Politica externă a României – după cum a reieşit din discursurile de la Zilele Diplomaţiei Române 1-4 septembrie 2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politica externă a României – după cum a reieşit din discursurile de la Zilele Diplomaţiei Române 1-4 septembrie 2015

  În perioada 1-4 septembrie s-au desfăşurat Zilele Diplomaţiei Române, întâlnirea obişnuită a liderilor politici şi responsabililor de politica externă a României cu diplomaţii români acreditaţi în străinătate, Ambasadori şi consuli generali, şefi de misiuni pe lângă organizaţiile multilaterale. E ocazia obişnuită în care se resetează politica externă a României şi se precizează priorităţile pentru anul care vine.

 • Laszlo Tokes, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Laszlo Tokes, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania: "Imigranţii reprezintă un pericol la adresa identităţii noastre"

  Problema imigranţilor a fost abordată, la Oradea, de eurodeputatul Laszlo Tokes, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania. În opinia acestuia, imigranţii reprezintă un pericol la adresa identităţii europene şi a creştinismului, susţinând că în această chestiune este nevoie de soluţii politice de perspectivă.

 • Banii
europeni n-au religie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Banii europeni n-au religie

  Invocarea riscului pierderii identităţii creştine ca ultim argument al luptei Ungariei cu refugiaţii deveniţi imigranţi n-a stârnit nici o reacţie importantă din partea Germaniei, ţară-destinaţie a exodului arabo-african. Firesc, în condiţiile în care Europa şi-a abandonat de mult identitatea creştină iar acum încearcă şi o metamorfoză religioasă asupra economiei.

 • Europa
în război – singura soluţie la criza refugiaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa în război – singura soluţie la criza refugiaţilor

  Comunitatea internaţională, atât de revoltată azi, a închis ochii în anii cronicizării dezastrului umanitar. Până când conflictele lumii arabe au născut această nouă şi virulentă criză europeană. Occidentul suportă, azi, consecinţele neputinţei diplomatice, lipsei de voinţă militară şi indiferenţei umanitare. Acum, Europa e condamnată la acţiune împotriva cauzelor răului ce o afectează direct.

 • Vestea bună nu e
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vestea bună nu e

  Migraţia necontrolată îşi dă singură numele. Dacă e paşnică şi consimţită, se numeşte transfer de populaţie. Dacă vine călare şi înarmată, se cheamă invazie. În ambele cazuri, rezultatul e acelaşi: o Europă neeuropeană. Valul care se revarsă pe Mediterana are în spate valuri succesive care vor face din brambureala de astăzi un exemplu de ordine cristalină.

 • Românii, nişte bestii primitive şi ignorante care urăsc refugiaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii, nişte bestii primitive şi ignorante care urăsc refugiaţii

  Discuţia despre imigranţi este de esenţă totalitară: trebuie acceptaţi fără crâcnire, fără păreri, fără referiri la legislaţia europeană, la obligaţiile statelor membre UE, la interesul fiecărui stat etc. Imigranţii trebuie primiţi, iar cine nu acceptă teza aceasta primeşte rapid eticheta de habotnic ortodox naţionalist uşor retardat.

 • Identitarismul intervenţionist. Schiţă pentru Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Identitarismul intervenţionist. Schiţă pentru Europa

  Atât oamenii, cât şi statele trăiesc într-o societate şi îşi urmăresc interesul propriu prin intermediul celorlalţi. Dacă în cazul indivizilor se poate concepe o izolare completă (cazul pustnicilor sau al triburilor izolate prn junglă) astăzi acelaşi lucru devine de neconceput pentru popoare intregi, guverne sau firme.

 • Unchiul fugit în Germania, refugiatul fioros şi sindromul Stockholm
colectiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unchiul fugit în Germania, refugiatul fioros şi sindromul Stockholm colectiv

  Unchiu-meu s-a refugiat în Germania în 1986. O ducea bine şi nu era persecutat de comunişti. Prietenii mei s-au „refugiat“ prin Spania şi Germania înainte de 2007. Nu mureau de foame şi nu aveau drept legal de muncă sau rezidenţă în UE. În loc să vedem paiul din ochiul altuia, mai bine ne-am concentra pe gestionarea eficientă a unui fenomen care nu va dispărea curând.

Modifică Setările