Stiri despre criza imigranti

  201 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Europolul suspectează ISIS de implicare în criza migraţionistă din Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europolul suspectează ISIS de implicare în criza migraţionistă din Europa

  Europolul a deschis o anchetă privind implicarea grupului terorist Statul Islamic în organizarea crizei migraţiei în Europa. „Pe baza informaţiilor disponibile, vom încerca să stabilim dacă ISIS joacă un rol important în controlul şi gestionarea fluxurilor de migraţie către Italia", a declarat ministrul italian al Justiţiei Andrea Orlando.

 • Grecia cere un plan de rezervă de gestionare a migraţiei, dacă Ankara renunţă la acordul UE-Turcia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grecia cere un plan de rezervă de gestionare a migraţiei, dacă Ankara renunţă la acordul UE-Turcia

  Ministrul Migraţiei din Grecia, Yannis Mouzales, a susţinut că Uniunea Europeană trebuie să realizeze un plan alternativ privind gestionarea fluxului migratoriu, după ce Ankara a ameninţat la începutul săptămânii că va renunţa la acordul UE-Turcia, dacă blocul comunitar refuză în continuare să ridice vizele de călătorie pentru cetăţenii turci, scrie Reuters.

 • Urmează toamna confruntărilor politice europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Urmează toamna confruntărilor politice europene

  Ce facem cu ţările din Vişegrad? Ce se va întâmpla cu Acordul cu Turcia? Dacă dau drumul la refugiaţi, vom fi în stare să facem faţă? Ce mai rămâne valabil din deciziile europene de până acum în privinţa cotelor obligatorii pentru relocarea refugiaţilor şi, mai ales, se mai va putea evoca asta în contextul apariţiei unei presiuni enorme, fără echivalent în istorie, de ordinul a 3-4-5 milioane de refugiaţi care să se îndrepte spre Europa?

 • Costurile destrămării spaţiului Schengen. Măsură fără precedent a Comisiei Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Costurile destrămării spaţiului Schengen. Măsură fără precedent a Comisiei Europene

  O destrămare a spaţiului european de liberă circulaţie ar crea aglomeraţii majore pe aeroporturi şi ar necesita cheltuieli de milioane de euro pentru reconfigurarea terminalelor, separate în prezent pentru zona Schengen şi zonele non-Schengen, a indicat miercuri ACI Europe, asociaţia aeroporturilor europene, transmite Reuters. Comisa Europeană dă un ajutor umanitar de urgenţă Greciei.

 • Balcanii fac front comun împotriva refugiaţilor. Grecia nu vrea să devină „depozit de suflete“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Balcanii fac front comun împotriva refugiaţilor. Grecia nu vrea să devină „depozit de suflete“

  Austria şi alte nouă ţări din Balcani şi din Europa Centrală au decis să nu mai ţină cont nici de recomandările şi nici de unele norme europene şi să adopte un plan comun de oprire a valului de imigranţi.Grecia critică decizia, premierul Alexis Tipras a declarat că „ţara sa nu va deveni „un depozit permanent de suflete“ şi va bloca toate deciziile UE dacă statele membre nu vor suporta povara crizei migraţiei.

 • Cabinetul Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cabinetul Germania

  Îmi este greu să înţeleg argumentul celor care aruncă anatema asupra Germaniei şi doamnei Merkel pentru a fi deschis graniţele ţării pentru migranţi. Nu înţeleg care ar fi fost alternativa în viziunea lor – să îi aruncăm în mare?

 • Germania va accelera procedurile de expulzare a imigranţilor nord-africani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania va accelera procedurile de expulzare a imigranţilor nord-africani

  Ministrul german al Justiţiei, Heiko Maas, a propus oficial, miercuri, accelerarea procedurilor de examinare a solicitărilor de azil în cazul cetăţenilor marocani şi algerieni, pentru a-i expulza mai rapid în cazul refuzului, după seria de agresiuni cu caracter sexual.

 • ANALIZĂ Astrologia geopolitică a anului 2016
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Astrologia geopolitică a anului 2016

  Sfârşitul de an a adus în presa noastră câteva încercări de predicţii pentru anul 2016; unele mai degrabă sub formă de angajament pentru politica internă, iar altele au avut ca subiect partea externă a politicii. Este o confirmare a creşterii interesului pentru geopolitică în România, anul 2015 aducând o creştere a numărului de cititori în această sferă de analiză şi implicit a interesului pentru literatura de specialitate.

 • O tragedie a trecut în 2015, un dezastru se pregăteşte şi pentru 2016
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O tragedie a trecut în 2015, un dezastru se pregăteşte şi pentru 2016

  Aveţi mai jos datele oficiale privind exodul migranţilor către Europa în anul 2015. Este o sinteză realizată de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, sursa cea mai echilibrată şi credibilă în funcţie de care se estimează acum necesităţile de răspuns logistic ale tuturor agenţiilor umanitare şi, mai ales, se construieşte perspectiva pentru ceea ce se va întâmpla în acest an.

 • Iarna refugiaţilor dă frisoane Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iarna refugiaţilor dă frisoane Europei

  Uniunea Europeană  a avertizat că se profilează o iminentă „catastrofă“ umanitară, în contextul în care zeci de mii de persoane continuă să traversează Balcanii către nordul continentului.

 • Stratfor: În Turcia, partidul de guvernământ a câştigat alegerile într-un mod surprinzător
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stratfor: În Turcia, partidul de guvernământ a câştigat alegerile într-un mod surprinzător

  Câştigarea alegerilor cu o majoritate de voturi a partidului de guvernământ din Turcia, cel al Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), a reprezentat o surpriză pentru mulţi analişti, inclusiv pentru cei de la platforma de analiză Stratfor. Majoritatea câştigată înseamnă că AKP va putea forma un guvern de unul singur, fără a fi nevoie să se coalizeze.

 • FP Live, ora 11.00: Criza refugiaţilor dezvăluie slăbiciunile UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FP Live, ora 11.00: Criza refugiaţilor dezvăluie slăbiciunile UE

  Uniunea Europeană îşi trădează valorile şi principiile cu fiecare zi în care lasă fără reacţie drama umanitară a refugiaţilor, care se desfăşoară pe teritoriul ei. Va reuşi UE să dea un răspuns unitar integrării acestora, dar şi să rezolve cauza acestui flux masiv-conflictul din Siria? Ce are România de făcut?

 • Germania obligă băncile să deschidă conturi refugiaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania obligă băncile să deschidă conturi refugiaţilor

  Guvernul german a aprobat miercuri un proiect de lege care le va facilita refugiaţilor să-şi deschidă mai uşor conturi bancare, un pas foarte important pentru integrarea lor în societate, transmite Reuters.

 • Ponta merge astăzi la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu Iohannis despre criza imigranţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta merge astăzi la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu Iohannis despre criza imigranţilor

  Premierul Victor Ponta a afirmat, luni seară, în cadrul unei emisiuni de televiziune, că va merge marţi la Cotroceni pentru a discuta cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema refugiaţilor şi a explicat că, potrivit articolului 102 din Constituţie, nu avea nevoie de mandat pentru a discuta cu omologii săi bulgar şi sârb sâmbătă la Sofia. Întâlnirea celor doi lideri ai Executivului are loc la 15.30.

 • EXCLUSIV Pregătirea marii ofensive europene în rezolvarea crizei migranţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Pregătirea marii ofensive europene în rezolvarea crizei migranţilor

  Vă propun o premieră absolută în presa românească a ultimilor 26 de ani: veţi avea acces la documentele cu circulaţie limitată, reproduse în original, care pregătesc un Summit crucial pentru credibilitatea UE, cel din Malta (11-12 noiembrie), dedicat prezentării planurilor de perspectivă imediată, pe termen mediu şi lung,

Modifică Setările