Stiri despre criza datoriilor

  73 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Turiştii din insulele elene nu ştiu ce este criza. Cu mai mult cash în portofele, românii au luat cu asalt staţiunile din Grecia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turiştii din insulele elene nu ştiu ce este criza. Cu mai mult cash în portofele, românii au luat cu asalt staţiunile din Grecia

  Criza datoriilor cu care se confruntă Grecia în ultimele luni nu a ajuns şi în insulele elene, acolo unde turiştii se bucură din plin de vacanţă. Numărul românilor care au ales să-şi petreacă vacanţa pe insulele greceşti a crescut în acest an, singurii care se lasă aşteptaţi fiind ruşii, afectaţi de deprecierea rublei pe fondul sancţiunilor impuse Moscovei de Uniunea Europeană.

 • Criza din Grecia: Tsipras rămâne fără opţiuni. FMI şi UE i-au impus ultimatum. „Dacă nu acceptă, poate fi ultima picătură”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza din Grecia: Tsipras rămâne fără opţiuni. FMI şi UE i-au impus ultimatum. „Dacă nu acceptă, poate fi ultima picătură”

  Negocierile-maraton pentru salvarea Greciei nu progresează. Premierul elen Alexis Tsipras refuză să taie pensiile, preferând să majoreze impozitele. FMI şi UE refuză să accepte această variantă, motivând că ar sugruma creşterea economică. Reprezentanţii troicii i-au prezentat astăzi ultima variantă de condiţii pentru a continua să finanţeze Grecia. „Dacă Grecia nu acceptă acum, ar putea fi ultima picătură”, spun aceştia.

 • Calendele greceşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Calendele greceşti

  Ceasul datoriei ticăie, creditorii rămân fermi în discuţiile cu oficialii greci, iar guvernul elen nu vrea să audă de noi măsuri de austeritate. Până la finalul lunii vom afla dacă Grecia va fi sau nu prima ţară care părăseşte zona euro, aşa cum avertiza şi faimosul economist Roubini.

 • Cum i-ar putea afecta pe români ieşirea Greciei din zona euro. De la limitarea extragerilor la bancomatele din Grecia la slăbirea leului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum i-ar putea afecta pe români ieşirea Greciei din zona euro. De la limitarea extragerilor la bancomatele din Grecia la slăbirea leului

  O eventuală ieşire a Greciei din zona euro ar avea efecte limitate şi de scurtă durată asupra economiei româneşti şi asupra românilor, susţin analiştii consultaţi de „Adevărul“, printre acestea numărându-se o volatilitate mai crescută a cursului de schimb, o scădere a investiţiilor străine şi instalarea pe termen scurt a unei stări de panică ce ar putea determina retrageri de fonduri din băncile cu capital grecesc.

 • Noua criză a datoriilor din Grecia: este Europa pregătită?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua criză a datoriilor din Grecia: este Europa pregătită?

  Grecia se confruntă cu o nouă criză a datoriilor, care ar putea obliga ţara să părăsească zona euro, posibilitate cu care grecii s-au mai confruntat în 2012, când un posibil default al Atenei a alarmat oficialii din Bruxelles, care au evitat atunci renunţarea la o piesă din puzzle-ul marelui proiect european.

 • Germania câştigă de pe urma crizei datoriilor din zona euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania câştigă de pe urma crizei datoriilor din zona euro

  Germania câştigă de pe urma crizei datoriilor din zona euro peste 40 de miliarde de euro după ce neîncrederea investitorilor în stabilitatea financiară a unor state din uniunea monetară a ajutat guvernul german să se împrumute mai ieftin, potrivit datelor Ministerului de Finanţe de la Berlin.

 • Momentul adevărului în criza euro: vor reuşi liderii din UE să evite dezintegrarea monedei unice?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Momentul adevărului în criza euro: vor reuşi liderii din UE să evite dezintegrarea monedei unice?

  După aproape trei ani de la debutul crizei din Uniunea Europeană, se apropie momentul adevărului pentru puterile europene. Înfiinţarea unei uniuni bancare este principalul obiectiv al ţărilor din blocul euro, care încearcă să găsească soluţii pentru problema datoriilor de stat şi pentru fragmentarea pieţei europene. În caz contrar, moneda euro riscă să se dizolve.

 • Germania vrea noi reforme în zona euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania vrea noi reforme în zona euro

  Germania vrea noi reforme şi progrese mai rapide în ţările zonei euro afectate de criza datoriilor, potrivit unui raport pregătit de biroul cancelarului Angela Merkel şi obţinut de revista Der Spiegel, în care este evaluată evoluţia înregistrată în contextul regulilor bugetare mai stricte din UE.

 • Preţul redresării economice: ţările din zona euro ar putea fi nevoite să renunţe la o parte din suveranitate în faţa UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preţul redresării economice: ţările din zona euro ar putea fi nevoite să renunţe la o parte din suveranitate în faţa UE

  Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni în cadrul unui eveniment în Berlin că statele membre zonei euro trebuie să fie pregătite să cedeze din controlul unor politici către forurile europene, în cazul în care blocul euro va decide cu adevărat să rezolve criza datoriilor, astfel încât să recâştige investitorii străini.

 • Băncile intră sub controlul UE. Pierderile bancherilor nu vor mai lovi economiile cetățenilor şi nu vor mai distruge stabilitatea ţărilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băncile intră sub controlul UE. Pierderile bancherilor nu vor mai lovi economiile cetățenilor şi nu vor mai distruge stabilitatea ţărilor

  Bruxelles-ul va da atribuţii sporite Băncii Centrale Europene pentru supravegherea stabilităţii financiare a tuturor băncilor din zona euro într-o acţiune fără precedent de centralizare a puterilor pe piaţa monetară la nivelul UE. Integrarea bancară va fi anunţată în detaliu astăzi, în plen la Strasbourg, de la 15.00 ora României, de comisarul pentru piaţă internă Michel Barnier.Rămâi pe adevarul.ro pentru a vedea live vide

 • UE, un vis european sau o barcă în derivă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE, un vis european sau o barcă în derivă?

  Cu mai puţin de două luni în urmă, miliardarul american George Soros avertiza, într-un editorial din „Financial Times”, că recesiunea a luat „o întorsătură urâtă”, iar criza datoriilor din zona euro este departe de a se fi încheiat, ajungând într-o „fază letală”. Tot el spunea atunci că Uniunea Europeană nu va supravieţui crizei euro. Aşteptările lui sunt susţinute şi de alţi economişti. Cu toate acestea, sunt

 • Întreprinzătorii greci îşi mută afacerile în Bulgaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întreprinzătorii greci îşi mută afacerile în Bulgaria

  Sute de întreprinzători greci şi-au mutat afacerile în Bulgaria, pentru a evita efectele crizei, de la impozitele şi asigurările sociale din ce în ce mai mari şi până la lipsa de securitate socială şi economică, relatează AFP, potrivit Mediafax.

 • Angela Merkel: Datoria nu va deveni comună
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angela Merkel: Datoria nu va deveni comună "atât timp cât voi trăi"

  Cancelarul german Angela Merkel a respins din nou, în mod categoric, ideea emiterii de euroobligaţiuni în contul datoriilor. Ea a spus ieri că datoria statelor din zona euro nu va fi comună "atât timp cât (va) trăi" ea, potrivit unor unor participanţi la o reuniune a grupului parlamentar liberal (FDP), relatează AFP.

 • FMI: Sistemul bancar românesc este vulnerabil la criza datoriilor din Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FMI: Sistemul bancar românesc este vulnerabil la criza datoriilor din Europa

  Fondul Monetar internaţional (FMI) a avertizat vineri că sistemul bancar din România este vulnerabil la criza datoriilor de stat din Europa şi a cerut Bucureştiului să întărească supravegherea sectorului financiar şi instrumentele de intervenţie, potrivit Reuters.

 • Ziua Zero pentru Grecia! Cum ar putea arăta Europa dupa alegerile de duminica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Zero pentru Grecia! Cum ar putea arăta Europa dupa alegerile de duminica

  Grecia este in fata unui moment istoric, care poate schimba pentru totdeauna lumea europeana asa cum o stim noi astazi. Alegerile de duminica pot aduce la putere fortele radicale care sustin parasirea zonei euro. Wall-Street.ro a provocat la o discutie o serie de analisti si economisti despre cel mai fierbinte subiect al verii. Cum ne influenteaza tensiunile din Grecia?

 • China este dispusă să susţină economia europeană, însă nu prin împrumuturi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  China este dispusă să susţină economia europeană, însă nu prin împrumuturi

  Sprijinul Chinei pentru soluţionarea crizei datoriilor suverane din Europa rămâne valabil în continuare, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez după întâlnirea de astăzi a miniştrilor europeni de finanţe care au hotărât acordarea unui ajutor de 130 de miliarde de euro pentru Grecia.

 • Bruxelles despre demisia lui Boc: Nu există nicio legătură între rezultatele misiunii FMI şi demisia Guvernului de la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bruxelles despre demisia lui Boc: Nu există nicio legătură între rezultatele misiunii FMI şi demisia Guvernului de la Bucureşti

  Reprezentanţii Comisiei Europene (CE) au luat act de demisia Guvernului de la Bucureşti, au apreciat că este nevoie ca o nouă echipă să fie cât mai curând stabilită şi au precizat că nu trebuie făcută nicio legătură între rezultatele programului de asistenţă financiară FMI-Comisia Europeană şi evoluţiile  politice de la Bucureşti.

 • Cine plăteşte pentru greci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine plăteşte pentru greci

  Ca într-un joc cu sumă nulă, ce va câştiga Grecia prin tăierea datoriei vor pierde cei care inconştient sau de bună credinţă i-au împrumutat bani. O situație din care Europa nu poate ieși.

 • ANALIZĂ Ripostă la CRIZA EURO: Decizii cheie la reuniunea UE de la Bruxelles. De unde vin miliarde de euro pentru datorii, joburi şi creştere economică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Ripostă la CRIZA EURO: Decizii cheie la reuniunea UE de la Bruxelles. De unde vin miliarde de euro pentru datorii, joburi şi creştere economică

  Liderii statelor euro şi non euro din UE se întâlnesc luni, la Bruxelles - unde va fi grevă generală - la un aşa numit Consiliu informal, prima reuniune la acest nivel din 2012, pentru a discuta despre soluţiile crizei datoriilor. Problemele cheie care rămân pe agenda liderilor UE se referă la: Grecia şi acordul tensionat cu creditorii săi privaţi pentru iertarea datoriilor, la capacitatea de împrumut a zonei euro şi funcţionarea

 • ANALIZĂ Retrogradarea ţărilor din zona euro? Vezi fricile, scenariile şi ripostele UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Retrogradarea ţărilor din zona euro? Vezi fricile, scenariile şi ripostele UE

  Perspectiva şi ameninţările agenţiilor de rating cu retrogradarea unora din cele mai puternice economii ale zonei euro au fost mereu în atenţia principalilor actori de la Bruxelles. Banca Centrală Europeană s-a concentrat pe răspunsuri la un astfel de secenariu. Comisia Europeană a ripostat dur şi a pregătit, în noiembrie, un proiect care să reglementeze agenţiile de rating pe care le-a acuzat că ar fi accentuat turbulenţele de p

 • Este prea devreme să ştergem Europa de pe hartă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Este prea devreme să ştergem Europa de pe hartă

  De Volkskrant, Amsterdam: Forţa economică nu este singurul criteriu definitoriu pentru o putere mondială. Ceea ce contează este modul în care sistemele politice reacţionează la noile crize. Din acest punct de vedere, Uniunea Europeană încă are şanse, apreciază istoricul olandez Dirk-Jan van Baar. Extrase.

 • NUMĂRĂTOAREA INVERSĂ: Cinci zile pentru evitarea cutremurului din zona euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  NUMĂRĂTOAREA INVERSĂ: Cinci zile pentru evitarea cutremurului din zona euro

  Paris, Berlin, Bruxelles - în cele mai fierbinţi capitale ale zonei euro se poartă săptămâna aceasta discuţii publice sau de culise pentru summitul de pe 8-9 decembrie considerat ultima şansă pentru evitarea prăbuşirii monedei unice. Americanii şi-au trimis mesageri în capitalele europene, cuplul "Merkozy" anunţă astăzi planul comun, Bruxelles-ul mai cârpeşte defectele de construcţie ale pieţei unice şi zonei euro cu alte pro

 • Apel extraordinar al Poloniei: Doar Germania poate salva euro şi UE de la o „criză de proporţii apocaliptice”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apel extraordinar al Poloniei: Doar Germania poate salva euro şi UE de la o „criză de proporţii apocaliptice”

  Germania este singura ţară din Europa care poate acţiona pentru a salva zona euro şi Uniunea Europeană de la "o criză de proporţii apocaliptice", a avertizat luni ministrul de externe polonez Radoslaw Sikorski, într-un apel pasionat pentru măsuri mai drastice pentru a preveni prăbuşirea uniunea monetară europeană, citat de Financial Times.

Modifică Setările