Stiri despre cristina modreanu

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Harta senzorială
a Bucureştiului, adaptată pentru copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Harta senzorială a Bucureştiului, adaptată pentru copii

  Tururile Harta senzorială a Bucureştiului # 2 continuă în luna martie cu două ieşiri special organizate pentru copii, în parteneriat cu Şcoala Ferdinand. Pe 15 martie, ora 17.00 şi pe 16 martie, ora 19.00, copiii, însoţiţi în prima zi de profesori, iar în cea de a doua de către părinţi, vor parcurge traseul Hărţii ghidaţi de performerul Paul Dunca, personaj care face legătura între cele două ediţii ale proiectului.

 • Teatrul
românesc şi relaţia lui cu contemporaneitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul românesc şi relaţia lui cu contemporaneitatea

  Cartea Fluturele gladiator- Teatru politic, queer şi feminist pe scena românească (Editura Curtea veche, Bucureşti, 2016) scrisă de Cristina Modreanu este o pledoarie în favoarea infuzării teatrului românesc de azi cu un plus de contemporaneitate.

 • Adevărul Live, ora 11.00: Ce mai înseamnă astăzi o familie normală? Despre familia secolului XXI, în cadrul Platformei Internaţionale de Teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live, ora 11.00: Ce mai înseamnă astăzi o familie normală? Despre familia secolului XXI, în cadrul Platformei Internaţionale de Teatru

  Care e relevanţa familiei în societatea contemporană şi ce forme noi a luat această structură care domină relaţiile dintre oameni? ArCuB şi Asociaţia Română pentru Promomovarea Artelor Spectacolului explorează formele pe care familia tradiţională le-a luat astăzi în cadrul celei de-a doua ediţii a Platformei Internaţionale de Teatru Bucureşti. Vorbeşte despre eveniment astăzi, de la 11.00, Cristina Modreanu, critic de teatru.

 • Despre teatrul contemporan pe tărâm american
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre teatrul contemporan pe tărâm american

  Cu un titlu poate prea promiţător, anunţând un caracter eseistic pe care nu îl are în totalitate, făgăduind a da seama despre utopii când, în realitate, descrie fenomene şi experienţe, radicale, e drept, dar care există aievea ca individulităţi, „Utopii performative” (Editura Humanitas, Bucureşti, 2014), este deopotrivă cu toate acestea o carte nu numai utilă, ci şi bine scrisă.

 • Puerto Rico, insula încântării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puerto Rico, insula încântării

  Primul lucru pe care l-am observat a fost imaginea stilizată a unui turnuleţ de cetate pe plăcuţele de înmatriculare ale maşinilor, alături de sintagma „isla del encanto“ . Am aflat apoi că aşa este alintat Puerto Rico de locuitorii săi. După ce cunoşti mai bine locul, nu e deloc greu să-ţi dai seama că sintagma folosită de ei, „insula încântării“, e foarte aproape de adevăr.

 • Plusuri şi minusuri la FNT
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plusuri şi minusuri la FNT

  Ediţia a 20-a a Festivalului Naţional de Teatru (FNT), încheiat duminică la București, a fost una dintre cele mai controversate. Cristina Modreanu, directorul artistic al festivalului, a selectat spectacole bine primite de public şi de critici, dar şi producţii care au stârnit valuri de indignare.

 • Scrisori „veninoase“ în lumea teatrului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisori „veninoase“ în lumea teatrului

  Regizorul Claudiu Goga critică lipsa de transparenţă în selecţia spectacolelor din Festivalul Naţional de Teatru (FNT). Cristina Modreanu, selecţioner FNT, răspunde acuzaţiilor printr-o scrisoare în care semnalează plafonarea managerului şi a regizorului Claudiu Goga.