Stiri despre cristian tudor popescu

  256 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mircea Vasilescu: M-am săturat de cine s-a săturat de România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Vasilescu: M-am săturat de cine s-a săturat de România

  De fapt, “săturat” nu e cuvîntul cel mai bun, dar nu găsesc altul pentru o stare care adună la un loc plictis, oboseală, lehamite şi rîsu’ plînsu’.   De la o vreme, pe unde întorc ochii şi urechile, văd/aud caracterizări ferme şi globale despre România şi români. Poate că e o impresie greşită, dar mi se pare că frecvenţa şi absurditatea lor cresc.

 • UE şi provincialii încăpăţânaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE şi provincialii încăpăţânaţi

  Lovitură de teatru. Decorul a fost instalat: scena teatrului particular din palatul Béhague, care adăposteşte sediul Ambasadei României în Franţa. Actorii, în post, pentru o tragi-comedie cu final deschis. UE über alles. Gong...

 • Horia Roman Patapievici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Horia Roman Patapievici

  Forţa de coagulare a urii, prin scuipatul celor mulţi în faţa singurătăţii scârbei elitiste, este la fel de tolerabilă precum ungerea geniilor de către alte genii în România, românilor patibulari ai domnului Patapievici.

 • Suntem un popor pervers?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suntem un popor pervers?

  Într-un recent interviu cu Cristian Tudor Popescu, realizat de Mihai Voinea şi de Cristian Delcea, jurnalistul povestea cum „Adevărul“ era cât pe ce să fie cumpărat, prin 2002, de o prestigioasă companie poloneză, „Agora“, care deţine „Gazeta Wyborcza“, ziarul înfiinţat de celebrul om de cultură Adam Michnik.

 • INTERVIU Cristian Tudor Popescu, unealtă în războiul Iliescu - Roman. „Eram virgin din punct de vedere politic”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Cristian Tudor Popescu, unealtă în războiul Iliescu - Roman. „Eram virgin din punct de vedere politic”

  Continuăm serialul „Adevărul 125 de ani” cu un interviu în care Cristian Tudor Popescu, omul care a marcat istoria postdecembristă a ziarului, vorbeşte despre cum a ajuns la „Adevărul”, despre desprinderea de stilul „scânteist” şi despre relaţia sa cu Dumitru Tinu. CTP recunoaşte că, la începutul carierei de ziarist, a făcut, fără să-şi dea seama, jocuri politice. Mai târziu, când a realizat, „n-a fost o senzaţie prea plăcută”.

 • Moartea lui Dumitru Tinu şi scindarea redacţiei „Adevărul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moartea lui Dumitru Tinu şi scindarea redacţiei „Adevărul“

  La 1 ianuarie 2003, directorul şi acţionarul majoritar al ziarului moare într-un accident de circulaţie. Redacţia intră în conflict cu moştenitorii acestuia, iar doi ani mai târziu, cea mai mare parte a echipei conduse de Cristian Tudor Popescu pleacă de la „Adevărul“ pentru a înfiinţa un alt ziar.

 • Cristian Tudor Popescu va modera Festivalul de Literatură şi Traducere Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Tudor Popescu va modera Festivalul de Literatură şi Traducere Iaşi

  Printre moderatorii primei ediţii a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT), care se va desfăşura în perioada 23-27 octombrie, se numără Cristian Tudor Popescu, Luca Niculescu şi Liviu Mihaiu. La festival vor fi prezenţi scriitorii Herta Müller, Gabriela Adameşteanu, Emil Brumaru, Mircea Dinescu.

 • 1990 - 1991, cei mai negri ani ai „Adevărului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  1990 - 1991, cei mai negri ani ai „Adevărului“

  Ziarişti care s-au făcut preş în faţa conducerii FSN-iste, complicitate prin instigare la agresiunile Mineriadei din iunie 1990 şi articole memorabile prin abjectul lor. Aşa au fost primii ani de după Revoluţie ai „Adevărului”

 • Iosif Sava, povestea omului cu o misiune: „Vor
rămâne generaţii care-şi vor aminti că le-am format gustul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iosif Sava, povestea omului cu o misiune: „Vor rămâne generaţii care-şi vor aminti că le-am format gustul“

  În 1958, pe patul de moarte, tatăl său îl obliga pe Iosif Sava să-i promită că nu va uita niciodată muzica. 40 de ani mai târziu, la momentul morţii sale, România îl pierdea pe cel mai cunoscut şi popular critic de muzică din istoria recentă. Aceasta este povestea vieţii sale, spusă, în exclusivitate, de fosta sa soţie şi de apropiaţii şi colaboratorii fostului mare muzicolog.

 • Toast pentru ziarul sărbătorit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Toast pentru ziarul sărbătorit

  Ziarul „Adevărul” a avut în istoria lui o lungă perioadă fastă, de la înfiinţare, în 1888, când încă trăia Eminescu şi până în 1945, când Uniunea Sovietică, în complicitate cu oameni de nimic de la noi, au instaurat cu forţa comunismul în România.

 • Cristian Tudor Popescu: „«Adevărul» a murit”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Tudor Popescu: „«Adevărul» a murit”

  Fostul redactor-şef al „Adevărului” ne-a vorbit despre ziar şi despre zbuciumaţii ani ’90 într-un interviu pe care îl vom publica în cadrul serialului „Adevărul 125 de ani”. Până atunci, vă prezentăm câteva dintre gândurile celui care s-a confundat cu acest cotidian vreme de 10 ani. Şi azi, la opt ani după ce a părăsit redacţia, reporterii „Adevărul” mai sunt intrebaţi de câte un târgoveţ din vreun capăt de ţară: „ce mai face Cetepeu’?”

 • La oglindă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La oglindă

  Mi se pare firesc ca orice aniversare să nu presupună doar vesele, exuberante deschideri de sticle de şampanie şi cuvenite urări de la mulţi ani, ci şi pauze de respiraţie, de reflecţie, necesare momente de evaluare.

 • Să râdem cu Obama şi CTP
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să râdem cu Obama şi CTP

  Mulţi au fost surprinşi să-l audă pe Cristian Tudor Popescu cântând la radio un fragment din piesa cu care România se va prezenta Eurovision. Momentul radiofonic s-a ”viralizat” rapid pe Internet pentru că CTP este perceput mai degrabă ca fiind un jurnalist din a cărui peniţă iese acid şi nu cerneală sau miere, un scriitor ale cărui cuvinte sunt gloanţe pentru destinatar, un personaj aparent aspru, mereu încruntat, departe de un ”comediant”.

 • Scroafa domnului Victor Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scroafa domnului Victor Ponta

  Domnul Ponta are un talent formidabil, moştenit se pare de la mentorul său Adrian Năstase: atunci când este confruntat cu o chestiune delicată şi neplăcută, o aruncă în derizoriu prin exagerare, prin folosirea tuşelor groase.

 • Limba română la televizor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Limba română la televizor

  Doamna T. apare în emisiuni televizate aproape seară de seară. Nu e parlamentar, nu e politician, nu e analist politic, dar a fost, sau mai este, cadru didactic. Are o pasiune de nestăvilit de a apărea ”pe sticlă”. De regulă, când vorbeşte, o face întrerupând colegii de platou. Dacă este întreruptă, ridică tonul, gesticulează cu mâinile prin aer sau ţipă. Dacă nu se face auzită, vorbeşte în paralel cu vecinul său.

 • Eminescu este ateu? Niciodată.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eminescu este ateu? Niciodată.

  Într-un comentariu cam şcolăresc, Cristian Tudor Popescu afirmă că „Împărat şi proletar” este „o creaţie artistică fără Dumnezeu”.

 • Jurnal secret: Cristian Tudor Popescu se înşală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnal secret: Cristian Tudor Popescu se înşală

  Pe site-ul ziarului „Gândul” a fost postată o înregistrare video cu Cristian Tudor Popescu vorbind despre Eminescu. Prin radicalitate şi prin expresivitatea violentă, intervenţia acestui publicist talentat şi cunoscut de toată lumea este memorabilă.

 • Ţintele lui Sima. Pe cine atacă brokerul fugar în scrisorile sale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţintele lui Sima. Pe cine atacă brokerul fugar în scrisorile sale

  Cristian Sima atacă în scrisorile sale mai multe persoane din mediul de afaceri, dar şi din cel politic. În timp ce unii susţin că el fabulează, alţii sunt de părere că brokerul este un instrument în campania electorală din noiembrie. „Adevărul“ vă prezintă cine sunt numele grele care apar în scrisorile lui Cristian Sima, care sunt poveştile din jurul acestora şi care sunt reacţiile lor la dezvăluirile brokerului fugar.

Modifică Setările