Stiri despre cristian macelaru

  32 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mari ansambluri în festivalul enescian (III)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mari ansambluri în festivalul enescian (III)

  Cristian Măcelaru spre directoratul artistic al Festivalului Enescu. Surpriza anului 2020 pentru muzica românească a fost numirea timişoreanului Cristian Măcelaru în funcţia de director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei, unul dintre prestigioasele ansambluri simfonice europene şi mondiale.

 • O revelaţie a Festivalului! 
Cristian 
Măcelaru conducând Orchestre 
National de France
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O revelaţie a Festivalului! Cristian Măcelaru conducând Orchestre National de France

  A fost unul dintre cele mai aşteptate concerte ale actualei ediţii!  A fost una dintre marile – dacă pot nota astfel – întâlniri! ...dintre unul dintre colectivele simfonice de prim rang ale Europei - pe de-o parte - şi – pe de alta – dirijorul Cristian Măcelaru, personalitate dirijorală artistică pregnantă în spaţiul artistic european şi cel american.

 • Cristian Măcelaru ar trebui să fie viitorul director artistic al „Festivalului Enescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Măcelaru ar trebui să fie viitorul director artistic al „Festivalului Enescu“

  Priveam din sala Festivalului „Enescu“ Orchestra Naţională a Franţei dirijată de Cristian Măcelaru, urmăream fermitatea excepţionalei concert-maestre Sarah Nemţeanu (da, femininul este onorant în acest caz, nu este o forţare a limbii române) şi mă gândeam că prezenţa acestor două nume româneşti acolo, pe acea scenă, la mijlocul ediţiei cu numărul 25 a festivalului are o semnificaţie artistică, dar are cu siguranţă şi una patriotică.

 • Muzică şi politică: Vengerov şi Măcelaru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzică şi politică: Vengerov şi Măcelaru

  Acum doi ani, tot la Enescu, Vadim Repin oferea o versiune de neuitat a Concertului pentru vioară al lui Şostakovici, cu un Scherzo într-adevăr diabolic şi o Passacaglia apăsătoare şi lentă. Îl acompania Christian Badea la conducerea Filarmonicii din Sankt Petersburg, cea care a creat lucrarea în 1955.

 • INTERVIU Cristian Măcelaru, românul premiat cu Grammy în 2020. „E trist că numai 13 la sută din copiii din România au fost vreodată la un concert simfonic”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Cristian Măcelaru, românul premiat cu Grammy în 2020. „E trist că numai 13 la sută din copiii din România au fost vreodată la un concert simfonic”

  Cristian Măcelaru este unul din cei mai reprezentantivi dirijori ai generaţiei sale. Timişoreanul a câştigat recent un premiu Grammy, este invitat cu regularitate să dirijeze orchestre de top din lume şi a fost numit pentru a prelua Orchestra Naţională a Franţei (ONF), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri simfonice din ţară.

 • Despre stele şi trei continente
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre stele şi trei continente

  În timpuri de pandemie, dar şi de vacanţă, avem mai mult timp să reflectăm la muzica sferelor – care nu este doar o vorbă în vânt, ci un concept filosofic din antichitate. Sau putem să ne gândim la globalizare – reflectată muzical într-un concert intitulat, emblematic, Trei continente, înregistrat în ianuarie 2020 de violoncelistul Jan Vogler şi Orchestra Radiodifuziunii WDR din Koln, condusă de dirijorul ei şef, Cristian Măcelaru.

 • Cristian Măcelaru: „Pentru mine muzica devine eternă când e dăruită unei alte persoane, iar oprirea acestui proces provoacă o durere spirituală”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Măcelaru: „Pentru mine muzica devine eternă când e dăruită unei alte persoane, iar oprirea acestui proces provoacă o durere spirituală”

  Cu o activitate dirijorală în plină ascensiune, dirijorul Cristian Măcelaru este unul din cei mai reprezentativi dirijori ai generaţiei sale, recent câştigător al unui premiu Grammy. În ultimul deceniu a pornit de la Philadelphia Orchestra, în 2010-2011, pentru a fi actualmente dirijor principal al WDR Sinfonieorchester din Köln şi Orchestre Nationale de France din Paris.

 • „Messiah“ de Händel, interpretat de Orchestra Română de Tineret condusă de Cristian Măcelaru, online în prima şi a doua zi de Paşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Messiah“ de Händel, interpretat de Orchestra Română de Tineret condusă de Cristian Măcelaru, online în prima şi a doua zi de Paşti

  Duminică şi luni, pe paginile oficiale de Facebook şi de Youtube ale Centrului Naţional de Artă “Tinerimea Română”, va fi postată în două părţi monumentala lucrare „Messiah“ de Georg Friedrich Haendel într-o versiune din anul 2016, în care sub cupola Ateneului Român dirijorul Cristian Măcelaru s-a aflat la pupitrul Orchestrei Române de Tineret şi a Corului de Cameră Preludiu.

 • Dirijorul Cristian Măcelaru a câştigat un premiu Grammy
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijorul Cristian Măcelaru a câştigat un premiu Grammy

  Dirijorul Cristian Măcelaru (39 de ani) a câştigat un premiu Grammy pentru albumul „Wynton Marsalis: Violin Concerto“, fiind al doilea dirijor român care primeşte această distincţie, după victoria lui Christian Badea din 1985.

 • Dirijorul Cristian
Măcelaru, viitorul director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei, de trei
ori în Bucureşti la început de noiembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijorul Cristian Măcelaru, viitorul director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei, de trei ori în Bucureşti la început de noiembrie

  Ieri, la patru zile după cea mai recentă prezenţă în Bucureşti a maestrului Cristian Măcelaru, la Paris s-a anunţat că şeful de orchestră român va prelua începând cu 1 septembrie 2021 funcţia de director muzical al prestigioasei Orchestre Naţionale a Franţei. O titulatură care îi înscrie numele în galeria unor mari predecesori ca Lorin Maazel, Charles Dutoit, Kurt Masur, Daniele Gatti.

 • Romanian Chamber Orchestra, dirijor Cristian Măcelaru, cu violonistul Alexandru Tomescu concertmaestru, în premieră la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Romanian Chamber Orchestra, dirijor Cristian Măcelaru, cu violonistul Alexandru Tomescu concertmaestru, în premieră la Sala Radio

  Un nou ansamblu orchestral, înfiinţat la iniţiativa directorilor săi artistici, violonistul Alexandru Tomescu şi violistul Ladislau Cristian Andriş, Romanian Chamber Orchestra – în concert la Arad pe 1 noiembrie (Sala Filarmonicii de Stat), la Timişoara (Sala Filarmonicii „Banatul”) pe 2 noiembrie şi la Bucureşti, la Sala Radio, pe 3 noiembrie.

 • Faimoasa Orchestră Regală Concertgebouw, în Festivalul Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Faimoasa Orchestră Regală Concertgebouw, în Festivalul Enescu

  Dirijorul Cristian Măcelaru  a preluat, sâmbătă, conducerea Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam, în locul lui Mariss Janson, care a fost nevoit să îşi anuleze concertele. În program lucrări de Strauss şi Beethoven. Adevărul.ro transmite, sâmbătă, 21 septembrie, de la 19.30, acest concert de la Sala Palatului.

 • Cristian Măcelaru
dirijează Wynton Marsalis (şi mai mult decât atât)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Măcelaru dirijează Wynton Marsalis (şi mai mult decât atât)

  Într-un interviu pe care mi l-a acordat pentru Radio România Muzical la începutul lunii august, celebrul  dirijor Lawrence Foster, unul dintre cei mai influenţi şi activi promotori ai muzicii lui Enescu peste hotare, mi-l descria pe Cristian Măcelaru drept “acel mare dirijor român al momentului; cel mai probabil, va avea statura lui Sergiu Celibidache”.

 • Orchestrelor Naţionale
de Tineret – o dedicaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orchestrelor Naţionale de Tineret – o dedicaţie

  A venit din partea criticului şi muzicologului Oltea Şerban-Pârâu cu prilejul apariţiei noului şi elegantului volum publicat recent de Editura Nemira sub titlul „Poveste din România de azi. Orchestrele Naţionale de Tineret. Primii 10 ani”, 270 de pagini, bogat ilustrate cu fotografii de Virgil Oprina, coperta fiind semnată de Cristian Florescu.

 • Un succes american şi o premieră absolută
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un succes american şi o premieră absolută

  La Bucureşti sunt -9˚C, iar în Florida, peste 20˚C, dar diferenţa de temperatură nu a avut niciun efect asupra tinerilor muzicieni din Orchestra Naţională Simfonică a României, care a înregistrat (încă) un succes răsunător, de această dată în însorita West Palm Beach, din Florida.

 • Primul concert al Orchestrei Naţionale Simfonice a României în Statele Unite ale Americii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul concert al Orchestrei Naţionale Simfonice a României în Statele Unite ale Americii

  Între 6 şi 16 ianuarie, Orchestra Naţională Simfonică a României va fi protagonista primului său turneu în Statele Unite ale Americii. Turneul din Statele Unite are în program şapte concerte, primele în Florida la Palm Beach, Miami şi Fort Myers, pentru ca apoi să continue la Detroit şi New Jersey, punctul culminant fiind la Lincoln Center din New York, unde invitat special va fi marele trompetist Wynton Marsalis.

 • „Vara magică“ readuce magia muzicii!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Vara magică“ readuce magia muzicii!

  Poate mai mult decât în alt an, acum, în plină vară, la Ateneul Român, sezonul bucureştean al muzicii s-arată a fi mai bogat în evenimente, în semnificaţii; completând în chip fericit momentele de peste an ale stagiunii. Primele concerte festivaliere au dovedit-o!

 • Cuvintele bine alese te aduc la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cuvintele bine alese te aduc la Ateneu

  Desigur, fiecare artist se cântă pe sine – dar senzaţia asta e cu atât mai pregnantă dacă îl asculţi pe Valentin Răduţiu. Laureat al Concursului Enescu în anul 2011, Valentin cântă Concertul nr. 1 pentru violoncel şi orchestră de Şostakovici – şi intră cu totul sub mantia lui. Se cântă pe sine, se oferă cu generozitate. E unul cu violoncelul, unul cu Şostakovici, unul cu după-amiaza asta plină, muzicală, a Festivalului Enescu.

 • Oratoriul Messiah de Haendel, integral pentru prima dată la Ateneul Român, dirijat de Cristian Măcelaru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oratoriul Messiah de Haendel, integral pentru prima dată la Ateneul Român, dirijat de Cristian Măcelaru

  Orchestra Română de Tineret susţine miercuri,  21 decembrie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, un concert susţinut alături de Corul de cameră Preludiu sub conducera lui Cristian Măcelaru, având în repertoriu impresionantul oratoriu Messiah de Georg Friedrich Haendel. Solişti vor fi Irina Ionescu – soprană, Hilary Summers – mezzosoprană, Sunnyboy Dladla – tenor, Garry Griffits - bas-bariton.

 • VIDEO Propuneri de
audiţie pentru o vară mai mult sau mai puţin toridă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Propuneri de audiţie pentru o vară mai mult sau mai puţin toridă

  Am ales să trec în revistă câteva discuri apărute în ultima perioadă: oricare dintre ele este un bun pretext de a petrece momente relaxante într-o după-amiază toridă de vară, fie că ne aflăm în vacanţă sau nu. Sunt albume foarte deosebite unul de altul, pentru gusturi şi interese deosebite.

 • Cristian Măcelaru, concert de primăvară la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Măcelaru, concert de primăvară la Ateneu

  Cristian Măcelaru, un foarte bun tânăr dirijor, care activează în SUA, a dirijat la Ateneu un program foarte interesant, deşi, la prima vedere, nu părea ceea ce limba de lemn ar numi "ofertant". Primele simfonii ale lui Beethoven şi Şostakovici, plus César Franck. Ca să fiu sincer, m-a atras, în primul rând Şostakovici. După ce a început concertul, m-am felicitat pentru alegere, pentru că am înţeles mai multe.

 • Concert dirijat de Cristian Măcelaru, înainte de Paşte. Beethoven, Franck şi Şoştakovici, astă-seară, la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert dirijat de Cristian Măcelaru, înainte de Paşte. Beethoven, Franck şi Şoştakovici, astă-seară, la Ateneu

  Astă seară, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", dirijată de Cristian Măcelaru, va susţine un program de  Ludwig van Beethoven (Simfonia nr. 1, în do major, op. 21), César Franck (Variaţiuni simfonice pentru pian şi orchestră în fa diez minor) şi Dmitri Şostakovici (Simfonia nr. 1, în fa minor, op. 10).

 • Neîmplinirea unui Requiem: opusurile neterminate ale lui Mozart
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Neîmplinirea unui Requiem: opusurile neterminate ale lui Mozart

  Am revenit la Sala Radio pentru a urmări ultimul concert susţinut, în luna noiembrie, de către Orchestra Naţională, puncte de atracţie fiind şi apariţia la pupitru a tânărului dirijor Cristian Măcelaru (din SUA) şi abordarea Requiem-ului de Mozart, lucrare deosebit de îndrăgită de public.

Modifică Setările