Stiri despre cristian macelaru

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Orchestrelor Naţionale
de Tineret – o dedicaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orchestrelor Naţionale de Tineret – o dedicaţie

  A venit din partea criticului şi muzicologului Oltea Şerban-Pârâu cu prilejul apariţiei noului şi elegantului volum publicat recent de Editura Nemira sub titlul „Poveste din România de azi. Orchestrele Naţionale de Tineret. Primii 10 ani”, 270 de pagini, bogat ilustrate cu fotografii de Virgil Oprina, coperta fiind semnată de Cristian Florescu.

 • Un succes american şi o premieră absolută
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un succes american şi o premieră absolută

  La Bucureşti sunt -9˚C, iar în Florida, peste 20˚C, dar diferenţa de temperatură nu a avut niciun efect asupra tinerilor muzicieni din Orchestra Naţională Simfonică a României, care a înregistrat (încă) un succes răsunător, de această dată în însorita West Palm Beach, din Florida.

 • Primul concert al Orchestrei Naţionale Simfonice a României în Statele Unite ale Americii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul concert al Orchestrei Naţionale Simfonice a României în Statele Unite ale Americii

  Între 6 şi 16 ianuarie, Orchestra Naţională Simfonică a României va fi protagonista primului său turneu în Statele Unite ale Americii. Turneul din Statele Unite are în program şapte concerte, primele în Florida la Palm Beach, Miami şi Fort Myers, pentru ca apoi să continue la Detroit şi New Jersey, punctul culminant fiind la Lincoln Center din New York, unde invitat special va fi marele trompetist Wynton Marsalis.

 • „Vara magică“ readuce magia muzicii!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Vara magică“ readuce magia muzicii!

  Poate mai mult decât în alt an, acum, în plină vară, la Ateneul Român, sezonul bucureştean al muzicii s-arată a fi mai bogat în evenimente, în semnificaţii; completând în chip fericit momentele de peste an ale stagiunii. Primele concerte festivaliere au dovedit-o!

 • Cuvintele bine alese te aduc la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cuvintele bine alese te aduc la Ateneu

  Desigur, fiecare artist se cântă pe sine – dar senzaţia asta e cu atât mai pregnantă dacă îl asculţi pe Valentin Răduţiu. Laureat al Concursului Enescu în anul 2011, Valentin cântă Concertul nr. 1 pentru violoncel şi orchestră de Şostakovici – şi intră cu totul sub mantia lui. Se cântă pe sine, se oferă cu generozitate. E unul cu violoncelul, unul cu Şostakovici, unul cu după-amiaza asta plină, muzicală, a Festivalului Enescu.

 • Oratoriul Messiah de Haendel, integral pentru prima dată la Ateneul Român, dirijat de Cristian Măcelaru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oratoriul Messiah de Haendel, integral pentru prima dată la Ateneul Român, dirijat de Cristian Măcelaru

  Orchestra Română de Tineret susţine miercuri,  21 decembrie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, un concert susţinut alături de Corul de cameră Preludiu sub conducera lui Cristian Măcelaru, având în repertoriu impresionantul oratoriu Messiah de Georg Friedrich Haendel. Solişti vor fi Irina Ionescu – soprană, Hilary Summers – mezzosoprană, Sunnyboy Dladla – tenor, Garry Griffits - bas-bariton.

 • VIDEO Propuneri de
audiţie pentru o vară mai mult sau mai puţin toridă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Propuneri de audiţie pentru o vară mai mult sau mai puţin toridă

  Am ales să trec în revistă câteva discuri apărute în ultima perioadă: oricare dintre ele este un bun pretext de a petrece momente relaxante într-o după-amiază toridă de vară, fie că ne aflăm în vacanţă sau nu. Sunt albume foarte deosebite unul de altul, pentru gusturi şi interese deosebite.

 • Cristian Măcelaru, concert de primăvară la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Măcelaru, concert de primăvară la Ateneu

  Cristian Măcelaru, un foarte bun tânăr dirijor, care activează în SUA, a dirijat la Ateneu un program foarte interesant, deşi, la prima vedere, nu părea ceea ce limba de lemn ar numi "ofertant". Primele simfonii ale lui Beethoven şi Şostakovici, plus César Franck. Ca să fiu sincer, m-a atras, în primul rând Şostakovici. După ce a început concertul, m-am felicitat pentru alegere, pentru că am înţeles mai multe.

 • Concert dirijat de Cristian Măcelaru, înainte de Paşte. Beethoven, Franck şi Şoştakovici, astă-seară, la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert dirijat de Cristian Măcelaru, înainte de Paşte. Beethoven, Franck şi Şoştakovici, astă-seară, la Ateneu

  Astă seară, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", dirijată de Cristian Măcelaru, va susţine un program de  Ludwig van Beethoven (Simfonia nr. 1, în do major, op. 21), César Franck (Variaţiuni simfonice pentru pian şi orchestră în fa diez minor) şi Dmitri Şostakovici (Simfonia nr. 1, în fa minor, op. 10).

 • Neîmplinirea unui Requiem: opusurile neterminate ale lui Mozart
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Neîmplinirea unui Requiem: opusurile neterminate ale lui Mozart

  Am revenit la Sala Radio pentru a urmări ultimul concert susţinut, în luna noiembrie, de către Orchestra Naţională, puncte de atracţie fiind şi apariţia la pupitru a tânărului dirijor Cristian Măcelaru (din SUA) şi abordarea Requiem-ului de Mozart, lucrare deosebit de îndrăgită de public.

 • Aţi auzit de dirijorul Cristian Măcelaru?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aţi auzit de dirijorul Cristian Măcelaru?

  Am citit de curând un comunicat de presă al Orchestrei Simfonice din Philadelphia şi instantaneu mi-am amintit de românul care acum este dirijorul asistent al acestei celebre orchestre americane şi pe care am avut ocazia în noiembrie 2012  să-l ascultăm şi la Bucureşti.

 • INTERVIU: Cristian Măcelaru timişoreanul care dirijează în SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU: Cristian Măcelaru timişoreanul care dirijează în SUA

  Tânărul a luat drumul Statelor Unite ale Americii la vârsta de 17 ani pentru a studia muzica. Cristi trebuia să ajungă pentru o şcoală de vară, dar a primit bursă de studii. Acum dirijează ca invitat marile orchestre din State.