Stiri despre cristi juncu

  26 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O poveste de
Crăciun cu demoni şi alcoolici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O poveste de Crăciun cu demoni şi alcoolici

  Până la urmă nu clasamentele contează. Chiar nu are nici un fel de importanţă dacă Martin McDonagh, cel care a scris „Omul-pernă“, „Billy şchiopul“ sau „Regina frumuseţii din Leenane“, ca să amintesc doar câteva titluri ce s-au regăsit şi pe afişele româneşti de teatru, ori Conor McPherson este „cel mai important sau cel mai jucat dramaturg irlandez contemporan“.

 • Suflete firave
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suflete firave

  Am aflat, din felurite surse, că din perspectiva mai multor clasamente (nu ştiu cât de relevante) Conor McPherson ar fi cel mai cunoscut ori mai în vogă dramaturg irlandez de astăzi. O consultarea a fişei de creaţie a dramaturgului cu pricina este, fie şi numai din punct de vedere cantitativ, cum nu se poate mai relevantă, probând locul de frunte ocupat de acesta.

 • Neil LaBute - Trei piese scurte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Neil LaBute - Trei piese scurte

  Spectacolul intitulat Sărbători fericite de la Secţia română a Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu, în a cărui economie regăsim trei piese scurte, nu reprezintă prima întâlnire a regizorului Cristi Juncu cu literatura dramatică scrisă de Neil LaBute.

 • Două
spectacole în regia lui Cristi Juncu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două spectacole în regia lui Cristi Juncu

  Cristi Juncu este un regizor versatil. Care se mişcă, adesea cu foarte mult succes, în spaţiul literaturii dramatice contemporane, dar căruia nu îi sunt deloc  necunoscute, cu atât mai puţin declarativ dezagreabile marile piese demult clasicizate

 • Dragostea la
temperaturi scăzute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragostea la temperaturi scăzute

  Anul 2004 a fost, din câte se pare, unul foarte bun pentru omul de teatru american John Cariani. În calitate de actor, a obţinut o nominalizare la premiul Tony pentru rolul Motel din celebrul musical Scripcarul pe acoperiş. Nominalizării i s-a adăugat un premiu acordat de The Outer Critics Circle pentru acelaşi rol din musicalul jucat tocmai pe Broadway..

 • Lia Bugnar, Niko Nitai şi Cristi Juncu, premiaţi la Undercloud
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lia Bugnar, Niko Nitai şi Cristi Juncu, premiaţi la Undercloud

  Actriţa, scriitoarea şi regizoarea Lia Bugnar, regizorul Cristi Juncu, actriţa Iulia Colan şi actorul Richard Bovnoczki se află printre premianţii Festivalului Undercloud, care au fost desemnaţi aseară, la Muzeul Ţăranului Român, în cadrul unei Gale speciale, la care a participat şi Ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu.

 • Un spectacol aproape de noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un spectacol aproape de noi

  Îi datorăm lui Cristi Juncu, în calitate de regizor, multe, tot mai multe spectacole bune, chiar foarte bune. Spectacole-bijuterie, în care directorul de scenă mizează mult pe actori, investeşte substanţial în lucrul cu aceştia.

 • VIDEO Piersic Jr. Is Back…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Piersic Jr. Is Back…

  Nu, nu s-a întors "in the U.S.S.R.", cum îṣi cântau Beatles-ii songul-parodie, compus în timpul meditaṭiei transcendentale, practicate de ei în India, în 1968 - anul în care venea pe lume actorul român.

 • FOTO Curat straight, curat gay ori categoric bisexual?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Curat straight, curat gay ori categoric bisexual?

  Mike Bartlett este un tânăr autor britanic (34 de ani) care a ras cam toate premiile de dramaturgie din ultimii ani. Piesa lui, „Cockoşi“ („Cock“), montată în 2009 la Royal Court Theatre, în Londra, a câştigat Premiul „Laurence Olivier“ (cea mai importantă distincţie din Marea Britanie). În scurt timp, textul a fost montat pe Broadway.

 • „Aproape“, un spectacol de teatru  aplaudat de critica americană, este pus în scenă la Nottara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Aproape“, un spectacol de teatru  aplaudat de critica americană, este pus în scenă la Nottara

  Spectacolul „Aproape“, de John Cariani, în regia lui Cristi Juncu, va fi pus în scenă vineri, 13 decembrie, la Teatrul Nottara, de către actorii tineri ai Teatrului „Anton Pann“ din Râmnicu Vâlcea. Firul poveştii din „Aproape“, scrisă de John Cariani, este „o magie care se face simţită în aer precum respiraţia cuiva în timpul unei nopţi de iarnă“, a apreciat critica de teatru din SUA.

 • Ce rezultă din amiciţia dintre Molière, Banderas şi Cristi Juncu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce rezultă din amiciţia dintre Molière, Banderas şi Cristi Juncu

  Îl cunoaştem deja foarte bine pe Cristi Juncu în calitate de regizor al unor spectacole fundamentate pe texte contemporane ori extrem-contemporane. Îl cunoaştem şi în ipostaza de traducător inspirat din literatura dramatică europeană de ultimă oră.

 • Un bărbat şi mai multe femei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un bărbat şi mai multe femei

  Sunt deja destui ani de când Cristi Juncu face parte din linia întâi a regizorilor ce promovează cu asiduitate literatura dramatică de ultimă oră în repertoriul teatral românesc.

 • Două piese cu şi despre tineri continuă Maratonul Teatrului Independent
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două piese cu şi despre tineri continuă Maratonul Teatrului Independent

  Până pe 6 octombrie, în mai multe spaţii independente din Bucureşti, se desfăşoară a treia ediţie a Maratonului Teatrului Independent – „Bucharest Fringe“. Astăzi, începând cu ora 19.00, se vor juca două spectacole îndelung aplaudate anul acesta: „Variaţiuni la Invenţiuni, Opus 2“ şi „Pisica Verde“.

 • Sexi-sexi, dans şi Cehov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sexi-sexi, dans şi Cehov

  Ce face un bun manager de teatru? Mai întâi îşi selectează o mână de actori talentaţi. Adrian Roman, directorul Teatrului „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, a format o trupă de tineri valoroşi, absolvenţi ai UBB Cluj, cu drag de muncă şi de experiment. În caz că trupa ar rămâne stabilă şi ar beneficia de un buget mai generos, teatrul ar avea toate şansele să devină o pepinieră de talente care să iradieze în întreaga ţară.