Stiri despre crimeea

  889 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ucraina - Singurătatea unei baricade
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucraina - Singurătatea unei baricade

  ”Dacă pierdem Ucraina, ne pierdem capetele”, a reacţionat Lenin în faţa tentativei de independenţă a Ucrainei după revoluţia din 1917. În aceste zile în care ucrainenii au doborât o sută de statui ale lui Lenin, cuvintele lui, probabil, au răsunat la Kremlin. Dincolo de riscul contagiunii: Rusia nu poate fi un imperiu fără Ucraina. De aceea, a demarat acţiunile pentru a păstra Crimeea, după care va încerca să recâştige Ucraina.

 • Putin are mandat de a folosi forţa militară în Crimeea. Obama acuză preşedintele Rusiei pentru încălcarea dreptului internaţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putin are mandat de a folosi forţa militară în Crimeea. Obama acuză preşedintele Rusiei pentru încălcarea dreptului internaţional

  Consiliul Federaţiei Ruse, Camera superioară a Parlamentului, a aprobat solicitarea preşedintelui Vladimir Putin pentru o eventuală intervenţie militară în Ucraina. România consideră că orice prezenţă a trupelor Federaţiei Ruse pe teritoriul Ucrainei, fără acordul acesteia şi în afara acordurilor bilaterale şi a notificărilor ucrainene deja existente, poate fi considerată o agresiune la adresa Ucrainei.

 • Ucraina denunţă încălcarea spaţiului aerian de către Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucraina denunţă încălcarea spaţiului aerian de către Rusia

  Ucraina a denunţat vineri violarea spaţiului ei aerian de către Rusia şi a cerut întoarcerea imediată a elementelor implicate la bazele lor, într-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, informează AFP

 • Războiul nervilor, din Crimeea s-a transformat în agresiune oficială contra Ucrainei!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul nervilor, din Crimeea s-a transformat în agresiune oficială contra Ucrainei!

  Scriam anterior de liniştea dinaintea furtunii. Iată că acum războiul nervilor, al informaţiilor alarmiste continuă. Precum ştirea că avioane militare de tip Ilyuşin-76 au aterizat, unul după altul, în apropiere de Simferopol. Sunt aeronave similare celor utilizate pe timpul operaţiunii militare ofensive ruse din Georgia. În plus, o coloană de blindate ruse ar fi părăsit locurile iniţiale de încartiruire mergând tot spre Simferopol.

 • Războiul de la Marea Neagră - Jurnal din Crimeea. De Alina Mungiu-Pippidi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul de la Marea Neagră - Jurnal din Crimeea. De Alina Mungiu-Pippidi

  Zece ani au trecut de la această conversaţie a mea până la debarcarea câtorva zeci de asemenea indivizi în Rada de la Simferopol, unde oricum nu era nevoie să debarce nimeni, pentru că acolo se aştepta demult telefonul de la Moscova. Întregul loc era un teatru antrenându-se pentru o piesă încă nescrisă, cu final dinainte cunoscut. Secesiunea Crimeei. De Alina Mungiu-Pippidi

 • Crimeea - sensibilitatea geostrategică a Rusiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crimeea - sensibilitatea geostrategică a Rusiei

  Aşa cum subliniam şi anterior, conflictul izbucnit nu departe de graniţa României nu se datorează numai unei conjuncturi politice aparţinând strict actualităţii imediate. E vorba, pe de o parte, de un traseu al ambiţiilor imperiale ruseşti, iar pe de altă parte, de o zonă geostrategică foarte sensibilă, a cărui soartă reprezintă o problemă de interes continental.

 • Adevărul Live: Rusia ocupă treptat Crimeea. În ce pericol e Moldova?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Rusia ocupă treptat Crimeea. În ce pericol e Moldova?

  Evenimentele din peninsula autonomă Crimeea au escaladat în cursul nopţii, generând îngrijorarea Kievului faţă de o posibilă invazie a Rusiei pe teritoriul său. Analiştii Marius Văcărelu, Ion M. Ioniţă şi colonelul Ion Petrescu, alături de corespondentul Adevărul la Bruxelles, Cristian Unteanu, şi editorul Foreign Policy, Oana Popescu, au dezbătut pericolele iminente rezultate din escaladarea tensiunilor în Ucraina.

 • Viktor Ianukovici, din Rusia: Vremurile turbulente şi morţii de pe Maidan sunt rezultatul politicii iresponsabile a Vestului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viktor Ianukovici, din Rusia: Vremurile turbulente şi morţii de pe Maidan sunt rezultatul politicii iresponsabile a Vestului

  La aproape o săptămână de la demiterea sa, Victor Ianukovici a susţinut, vineri, prima sa conferinţă de presă, în Rostov-pe-Don, oraş situat în sudul Rusiei, în apropiere de Marea Azov. Ianukovici a atras atenţia că el „nu a fost alungat” din ţară şi că puterea în Ucraina a fost preluată de un grup minoritar de pro-fascişti. Mai mult, el a declarat că criza ucraineană este rezultatul politicii iresponsabile a Vestului.

 • FOTO Tentativa de preluare a controlului asupra aeroporturilor din Crimeea, oprită de forţele de securitate ucrainene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Tentativa de preluare a controlului asupra aeroporturilor din Crimeea, oprită de forţele de securitate ucrainene

  Grupuri de bărbaţi înarmaţi au ocupat, în noaptea de joi spre vineri, două aeroporturi din Republica Autonomă Crimeea, din cadrul Ucrainei. Timp de mai multe ore, bazele aeriene aferente oraşelor Simferopol şi Sevastopol au fost sub controlul armat al bărbaţilor îmbrăcaţi în uniforme militare. Ulterior, vineri, în jurul prânzului, autorităţile de la Kiev au anunţat că au preluat controlul asupra aeroporturilor din Crimeea.

 • Contrarevoluţia rusă. Scop: recâştigarea Ucrainei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Contrarevoluţia rusă. Scop: recâştigarea Ucrainei

  Situaţia din Republica Autonomă Crimeea se precipită. De câteva zile, au loc manifestaţii la care se cere cu subiect şi predicat anexarea regiunii la Rusia şi se agită steaguri ruseşti. Însă din dimineaţa zilei de ieri lucrurile au luat o turnură cu adevărat periculoasă, pentru că a început o rebeliune anticonstituţională. Nu e doar „Abhazia”, „Osetia” sau „Transnistria”. Cel mai mult seamănă cu dosarul Transnistria, dar e mult mai mult.

 • Vocea Rusiei: „A venit timpul pentru o Primăvară Europeană. Probabil că experienţa Crimeei va fi atât de plăcută încât alte regiuni îi vor urma exemplul”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vocea Rusiei: „A venit timpul pentru o Primăvară Europeană. Probabil că experienţa Crimeei va fi atât de plăcută încât alte regiuni îi vor urma exemplul”

  Ediţia în limba română a publicaţiei „Vocea Rusiei” publică astăzi un text prin care autorul transmite că „ocuparea clădirilor guvernamentale din Crimeea este o parte integrantă a protestului paşnic şi democratic”, iar că exempul oferit de separatiştii din peninsulă probabil că va fi „atât de incitant, iar experienţa atât de plăcută, încât şi alte regiuni (nu numai din Ucraina) să-i urmeze exemplul”.

 • De ce se află Crimeea în centrul intereselor strategice ale Rusiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce se află Crimeea în centrul intereselor strategice ale Rusiei

  Noul punct fierbinte în criza din Ucraina, Peninsula Crimeea reprezintă centrul intereselor strategice ale Rusiei, care şi-a asigurat influenţa asupra Caucazului şi vestului Europei prin Flota Mării Negre şi baza militară de la Sevastopol, unde sunt dislocaţi 10.000 de soldaţi ruşi.

 • Criza din Ucraina: Bisericile Ortodoxe Ucrainene
vs. unitatea teritorială şi spirituală a Ucrainei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza din Ucraina: Bisericile Ortodoxe Ucrainene vs. unitatea teritorială şi spirituală a Ucrainei

  Ucraina nu a fost şi nici nu va fi prea curând considerată a fi o ţară locuită de o naţiune aflată pe deplin în unitate spirituală şi culturală. Împărţită în două mari teritorii - Vestul pro-UE, dar sărac economic, şi Estul pro-Moscova, bogat economic, dar lipsit de cultura democraţiei, Ucraina este şi scena unei lupte sectare şi politizate între trei mari comunităţi ortodoxe.

 • Adevărul Live: Pregătiri de război în vecinătatea României. Se va separa Crimeea de Ucraina?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Pregătiri de război în vecinătatea României. Se va separa Crimeea de Ucraina?

  Tensiunile în creştere din Republica Autonomă Crimeea au fost dezbătute la Adevărul Live de Dan Nicu, analist politic pe zona Europei de Est, de Marius Văcărelu, specialistul în geopolitică, de Cristian Unteanu, corespondentul la Bruxelles, şi de Ion M. Ioniţă, redactor-şef „Historia”, discuţie moderată de jurnaliştii Liviu Iolu şi Călin Nicolescu.

 • Crimeea, noua ambiţie a Rusiei, pregătită pentru investiţii masive
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crimeea, noua ambiţie a Rusiei, pregătită pentru investiţii masive

  Guvernul rus a creat un program de investiţii în valoare de cinci miliarde de dolari destinat întreprinderilor ruse din Crimeea, republică autonomă rusofonă din sudul Ucrainei, afectată în prezent de tensiuni separatiste, relatează cotidianul rus „Kommersant”, citata de Mediafax.

 • LIVE VIDEO Tancuri la intrarea în capitala Crimeei. Parlamentul şi Guvernul au fost ocupate de bărbaţi înarmaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  LIVE VIDEO Tancuri la intrarea în capitala Crimeei. Parlamentul şi Guvernul au fost ocupate de bărbaţi înarmaţi

  Vladimir Putin a declarat stare de alertă pentru trupele armate ruse şi a mobilizat avioane de luptă la graniţa cu Ucraina. La intrarea în Simferopol, capitala peninsulei Crimeea, se află tancuri ruseşti care „aşteaptă paşnic pe marginea drumului”. Parlamentul şi Guvernul peninsulei au fost ocupate de grupuri pro-ruse, cu arme automate. Noaptea trecută, mai multe trupe şi echipamente militare au plecat din portul Sevastopol.

 • Ucraina – opţiunile unui stat (ne?)european
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucraina – opţiunile unui stat (ne?)european

  Ziua de 21 februarie ar putea rămâne în istoria modernă a Ucrainei drept ziua în care ţara a renăscut ca un teritoriu liber de proprii conducători. Acum, slăbită de revoluţie, Ucraina devine miză pentru mediul internaţional. De Bogdan Nedea

Modifică Setările