Stiri despre crestinism

  269 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Şanse pascale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şanse pascale

  Pentru creştini, Paştele este Sărbătoarea Învierii lui Hristos. Pentru mine, este o altă şansă de înviere a Sinelui.

 • Puterea
lumească şi creştinismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puterea lumească şi creştinismul

  Asistăm zilnic la diverse lupte pentru putere. Nu însă pentru puterea spirituală, ci pentru puterea lumească, aceea de a conduce. Dar nici măcar nu cred că nevoia de a conduce este miza, ci beneficiile cu care puterea vine la pachet.

 • Pentru
fraţii creştini!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pentru fraţii creştini!

  În anul 2054 se vor împlini 1000 de ani de la ceea ce numim Marea schismă. Despărţirea bisericii creştine în ramura catolică şi ramura ortodoxă a fost urmată şi de alte rupturi sau transformări ale bisericii.

 • Ţările în care este periculos să te declari creştin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţările în care este periculos să te declari creştin

  Potrivit ultimului număr al publicaţiei editate de “Open Doors”, o organizaţie protestantă din SUA de ajutoare a creştinilor, aproximativ 100 de milioane de creştini sunt persecutaţi în diferite ţări ale lumii şi zilnic 270 de persoane îşi pierd viaţa din cauza credinţei lor.

 • Din dragoste pentru Sergiu Nicolaescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din dragoste pentru Sergiu Nicolaescu

  Biserica a urmat şi va urma întotdeauna Dumnezeului-Iubire. Din iubire pentru om, îi atrage atenţia când greşeşte, arătându-i Adevărul, chiar dacă este incomod, pentru a-l ajuta să nu-şi  rateze  destinul: sfinţenia, comuniunea iubirii între Dumnezeu şi oameni.

 • (Update) Incinerarea
este tangenţială cu sinuciderea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  (Update) Incinerarea este tangenţială cu sinuciderea

  Un mare artist român, un maestru al cinematografiei, s-a mutat la Dumnezeu, de unde a şi venit. Sergiu Nicolaescu a ales însă incinerarea, adică să ajungă scrum înaintea Domnului. Nu pot rata momentul unei opinii pe această temă.

 • Ce zice lumea: Opresiunea creştinismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce zice lumea: Opresiunea creştinismului

  Religia Orientului Mijlociu pare, în prezent, mai fragilă ca oricând. Presupunerile occidentale ignorante despre omogenitatea culturală sunt oglindite de determinarea islamiştilor de a elimina celelalte grupuri religioase de pe teritoriul lor. Această intoleranţă a crescut vertiginos de la atacurile din 11 septembrie 2001, dar rădăcinile ei datează cu mult înainte de politicile dezastruoase ale lui George W. Bush.

 • Menstruaţia, un tabu al epocii moderne în religiile lumii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Menstruaţia, un tabu al epocii moderne în religiile lumii

  Menstruaţia este un proces fiziologic periodic care survine la femeia neînsărcinată, între pubertate şi menopauză. Pentru bărbaţi, acest proces este misterios şi chiar înspăimântător din cauza pierderii de sânge fără vreo rană vizibilă. Pentru femei este o sabie cu două tăişuri: pe de-o parte îi conferă posibilitatea de a da viaţă, pe cealaltă îndură dureri şi disconfort.

 • Omiliile lui Pleşu. Credinţa ca atenţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omiliile lui Pleşu. Credinţa ca atenţie

  Dacă e să existe un motiv întemeiat pentru a nu crede, pentru încăpăţânarea de a-ţi raporta alegerile doar la orizontala vieţii, acesta ar fi lipsa unui mijlocitor-tălmăcitor, ghinionul de a nu întâlni - sau de a nu percepe ca atare - o poartă către dimensiunea eternităţii.

 • Buzz, marketing şi creştinism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Buzz, marketing şi creştinism

  Ştiinţa marketingului pare să fi ajuns azi la concluzia că e optim să înceapă buzz-ul pentru lansarea unui produs cu aproximativ 40 de zile înainte de eveniment.

 • Urmaşi ai Apostolului: creştini şi români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Urmaşi ai Apostolului: creştini şi români

  30 noiembrie, 1 decembrie. Două date alăturate, parcă dinadins, de o mână Cerească nevăzută. Două zile în care Pronia divină vrea să ne lămurească, an de an, prin colbul şi nebunia istoriei, ce anume suntem: Creştini şi români.

 • Minune sau şarlatanie la Maglavit?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minune sau şarlatanie la Maglavit?

  FENOMEN RELIGIOS În primăvara anului 1935, ciobanul Petrache Lupu (1907-1994), din Maglavit, a pretins că a vorbit cu Dumnezeu. Credincioşi din toată ţara l-au considerat un sfânt, iar locul pretinsei întâlniri a devenit destinaţie pentru pelerini

 • Un papirus antic face referire la „soţia“ lui Iisus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un papirus antic face referire la „soţia“ lui Iisus

  Un fragment din secolul al IV-lea, care face referiri la statutul marital al lui Iisus, ar putea dărâma fundamentul religiei creştine, însă specialiştii atenţionează că textul nu trebuie luat ca atare.

 • „Afacerea Ghenadie“, complot politic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Afacerea Ghenadie“, complot politic

  În 1896, Biserica Ortodoxă a fost zdruncinată de așa-zisa „afacere Ghenadie“. Mitropolitul Munteniei s-a aflat în centrul unui scandal uriaş.

 • Ion Creangă, un preot ieşit din comun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Creangă, un preot ieşit din comun

  Încadrat de criticii literari în categoria marilor clasici ai literaturii române, Ion Creangă a fost de profesie preot „de mir“. Cariera preoţească a scriitorului s-a încheiat în urma unui proces cu Mitropolia Moldovei, la capătul căruia a fost caterisit.

 • Preot musulman: Europa are tehnologia, nu şi compasiunea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preot musulman: Europa are tehnologia, nu şi compasiunea

  Pentru unii lideri religioşi din ţările care aspiră la integrarea în Uniunea Europeană, originile creştine ale statelor membre sunt încă destul de importante din punct de vedere politic.

 • Martiri ardeleni ai credinţei strămoşeşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Martiri ardeleni ai credinţei strămoşeşti

  Mitropoliţii Ilie Iorest şi Sava Brancovici au fost  canonizaţi ca „sfinţi mărturisitori“ pentru apărarea ortodoxismului în Transilvania secolului XVII.

 • Ţarul rus se milostea de călugării valahi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţarul rus se milostea de călugării valahi

  De la Moscova, proclamată de ruşi „a treia Romă“, soseau în Ţările Române pictori de icoane pentru biserici şi danii bogate pentru mănăstiri.

 • Cum şi de ce s-a zidit   Biserica „Trei Ierarhi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum şi de ce s-a zidit Biserica „Trei Ierarhi“

  Între 1634 şi 1653, în capitala Moldovei, s-a construit Biserica „Trei Ierarhi“. Ctitorul ei, domnitorul Vasile Lupu, spera să eclipseze Biserica de la Curtea de Argeş din Ţara Românească.

Modifică Setările