Stiri despre crestinism

  284 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Învierea Maicii Domnului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Învierea Maicii Domnului

  Ortodoxia cinsteşte Adormirea Maicii Domnului, ca garanţie a propriei noastre Învieri. Importanţa Preasfântei Fecioare Maria determină purtarea deasă a numelui şi alegerea ei ca ocrotitoare spirituală a Marinei. Românii ortodocşi sărbătoresc într-un amestec ciudat de evlavie şi snobism, de smerenie şi mândrie, de trăire şi indolenţă. Unii dintre ei trăiesc chiar împotriva propriilor principii creştine, pe care doar le declară.

 • Armata SUA discriminează soldaţii atei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Armata SUA discriminează soldaţii atei

  Soldaţii din Marina Statelor Unite ale Americii care „şi-au pierdut parţial sau complet credinţa spirituală” sunt predispuşi aceloraşi împrejurări care le ameninţă viaţa precum abuzul de substanţe nocive şi tentativele suicidale, potrivit superiorilor din armata americană.

 • 1.025 de ani de ortodoxie la Nipru şi Volga
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  1.025 de ani de ortodoxie la Nipru şi Volga

  De curând s-a sărbătorit un eveniment istoric, care a avut anumite consecinţe pe scena politicii regionale: 1.025 de la momentul în care prinţul Vladimir al Kievului a dat ordin ca întreaga populaţie a statului pe care îl conducea să se boteze în rit ortodox.

 • Pogorârea Duhului Sfânt,  între reconstrucţia şi demolarea omului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pogorârea Duhului Sfânt,  între reconstrucţia şi demolarea omului

  Sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt marchează începutul unei noi ere în istoria spiritualităţii umane: reconstrucţia duhovnicească a omului, spre desăvârşirea sa întru sfinţenie. Pericolele însă pândesc la tot pasul, riscând să demoleze sufleteşte omul, în mod definitiv şi irevocabil.

 • Împăraţi,
nu dictatori; Apostoli, nu trădători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Împăraţi, nu dictatori; Apostoli, nu trădători

  În fiecare an, pe 21 mai, creştinătatea cinsteşte pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena, ca pe nişte Apostoli ai creştinismului. Anul acesta este un an jubiliar: se împlinesc 1700 de ani de la Edictul de la Milan. Asemenea Sfinţilor, documentul are semnificaţie istorică, contemporană, provocatoare şi europeană.

 • Europa de la vest la vest
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa de la vest la vest

  Săptămînalul german „Der Spiegel” editează periodic dosare tematice (Istorie, Ştiinţă, Educaţie, Cultură) care adună laolaltă informaţii şi comentarii de actualitate pentru fiecare domeniu în parte.

 • Toma
Necredinciosul din Ierusalim versus Toma credinciosul din ASUR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Toma Necredinciosul din Ierusalim versus Toma credinciosul din ASUR

  Duminica aceasta gândurile-mi sunt răvăşite de către doi misionari, ambii numiţi Toma. Necredinţa unuia desăvârşeşte credinţa. Credinţa celuilalt desăvârşeşte necredinţa. Necredinţa credinţei versus credinţa necredinţei. Pare complicat, aşa-i?

 • Dreptul de a avea drepturi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dreptul de a avea drepturi

  Helmut Schmidt a fost unul din semnatarii Actului Final de la Helsinki (1975), un document care, între altele, acorda o importanţă specială obligaţiei de a respecta drepturile omului şi libertăţile lui fundamentale.

 • Şanse pascale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şanse pascale

  Pentru creştini, Paştele este Sărbătoarea Învierii lui Hristos. Pentru mine, este o altă şansă de înviere a Sinelui.

 • Puterea
lumească şi creştinismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puterea lumească şi creştinismul

  Asistăm zilnic la diverse lupte pentru putere. Nu însă pentru puterea spirituală, ci pentru puterea lumească, aceea de a conduce. Dar nici măcar nu cred că nevoia de a conduce este miza, ci beneficiile cu care puterea vine la pachet.

 • Pentru
fraţii creştini!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pentru fraţii creştini!

  În anul 2054 se vor împlini 1000 de ani de la ceea ce numim Marea schismă. Despărţirea bisericii creştine în ramura catolică şi ramura ortodoxă a fost urmată şi de alte rupturi sau transformări ale bisericii.

 • Ţările în care este periculos să te declari creştin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţările în care este periculos să te declari creştin

  Potrivit ultimului număr al publicaţiei editate de “Open Doors”, o organizaţie protestantă din SUA de ajutoare a creştinilor, aproximativ 100 de milioane de creştini sunt persecutaţi în diferite ţări ale lumii şi zilnic 270 de persoane îşi pierd viaţa din cauza credinţei lor.

 • Din dragoste pentru Sergiu Nicolaescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din dragoste pentru Sergiu Nicolaescu

  Biserica a urmat şi va urma întotdeauna Dumnezeului-Iubire. Din iubire pentru om, îi atrage atenţia când greşeşte, arătându-i Adevărul, chiar dacă este incomod, pentru a-l ajuta să nu-şi  rateze  destinul: sfinţenia, comuniunea iubirii între Dumnezeu şi oameni.

 • (Update) Incinerarea
este tangenţială cu sinuciderea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  (Update) Incinerarea este tangenţială cu sinuciderea

  Un mare artist român, un maestru al cinematografiei, s-a mutat la Dumnezeu, de unde a şi venit. Sergiu Nicolaescu a ales însă incinerarea, adică să ajungă scrum înaintea Domnului. Nu pot rata momentul unei opinii pe această temă.

 • Ce zice lumea: Opresiunea creştinismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce zice lumea: Opresiunea creştinismului

  Religia Orientului Mijlociu pare, în prezent, mai fragilă ca oricând. Presupunerile occidentale ignorante despre omogenitatea culturală sunt oglindite de determinarea islamiştilor de a elimina celelalte grupuri religioase de pe teritoriul lor. Această intoleranţă a crescut vertiginos de la atacurile din 11 septembrie 2001, dar rădăcinile ei datează cu mult înainte de politicile dezastruoase ale lui George W. Bush.

 • Menstruaţia, un tabu al epocii moderne în religiile lumii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Menstruaţia, un tabu al epocii moderne în religiile lumii

  Menstruaţia este un proces fiziologic periodic care survine la femeia neînsărcinată, între pubertate şi menopauză. Pentru bărbaţi, acest proces este misterios şi chiar înspăimântător din cauza pierderii de sânge fără vreo rană vizibilă. Pentru femei este o sabie cu două tăişuri: pe de-o parte îi conferă posibilitatea de a da viaţă, pe cealaltă îndură dureri şi disconfort.

 • Omiliile lui Pleşu. Credinţa ca atenţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omiliile lui Pleşu. Credinţa ca atenţie

  Dacă e să existe un motiv întemeiat pentru a nu crede, pentru încăpăţânarea de a-ţi raporta alegerile doar la orizontala vieţii, acesta ar fi lipsa unui mijlocitor-tălmăcitor, ghinionul de a nu întâlni - sau de a nu percepe ca atare - o poartă către dimensiunea eternităţii.

 • Buzz, marketing şi creştinism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Buzz, marketing şi creştinism

  Ştiinţa marketingului pare să fi ajuns azi la concluzia că e optim să înceapă buzz-ul pentru lansarea unui produs cu aproximativ 40 de zile înainte de eveniment.

 • Urmaşi ai Apostolului: creştini şi români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Urmaşi ai Apostolului: creştini şi români

  30 noiembrie, 1 decembrie. Două date alăturate, parcă dinadins, de o mână Cerească nevăzută. Două zile în care Pronia divină vrea să ne lămurească, an de an, prin colbul şi nebunia istoriei, ce anume suntem: Creştini şi români.

Modifică Setările