Stiri despre crestinism

  269 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mucenicia - firea creştinului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mucenicia - firea creştinului

  Bucuria Sărbătorilor se prelungeşte, a treia zi după Crăciun, cu sărbătoarea Sf. Arhidiacon Ştefan. Deşi multora li se pare că avem încă un prilej de ghiftuială stomacală şi de petrecere cu distracţie, lucrurile sunt mult mai profunde. Cinstim pe primul martir, ucis în lupta sa cu nedreptatea acestei lumi, ceea ce ne învaţă că libertatea interioară se câştigă uneori chiar cu preţul vieţii. Căci creştinism fără martiraj, nu prea se poate.

 • Urmând Apostolului sau cedând păcatului?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Urmând Apostolului sau cedând păcatului?

  Cinstim azi pe Sf. Apostol Andrei, apostolul românilor. Creştinismul românesc este de origine apostolică, iar statisticile arată că mai tot românul (98%) este creştin în România zilelor noastre. Pe hârtie totul arată divin. Dar în realitate...?!

 • Controversele secolului XXI: Cruciada anti-Islam
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Controversele secolului XXI: Cruciada anti-Islam

  Vă propunem să discutăm despre una dintre cele mai controversate şi dure realităţi ale lumii în care trăim, ţinută de obicei în subteran din mai vechiul reflex al ascunderii gunoiului (sau a tuturor gunoaielor disponibile) sub un preş cât mai bine întins, gros, frumos colorat şi, pe cât se poate, proaspăt spălat cu detergent parfumat.

 • Noua Ordine Mondială: diplomaţia religioasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua Ordine Mondială: diplomaţia religioasă

  În bătălia globală pentru restructurarea relaţiilor de putere şi (re)câştigarea zonelor de influenţă, apare un nou actor factor major: Vaticanul. Papa Francisc a reuşit într-un timp foarte scurt să se poziţioneze ca un actor de forţă inconturnabil în noul sistem de relaţii de putere, devenind personalitatea la care se raportează acum o mare parte din încercările de soluţionare a conflictelor.

 • Biserica Mormonă va deveni cel mai mare proprietar de terenuri din statul Florida
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biserica Mormonă va deveni cel mai mare proprietar de terenuri din statul Florida

  Biserica Mormonă din Statele Unite ale Americii este pe cale de a deveni proprietarul privat cu cea mai mare întindere de teren din statul Florida. Instituţia religioasă şi-a asigurat semnarea unui contract de cumpărare a peste 1.500 de kilometri pătraţi. Acest teren se va adăuga la cei 1.174 de kilometri pătraţi pe care îi are în prezent Biserica.

 • Recuperarea creştină a lui Vladimir Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recuperarea creştină a lui Vladimir Putin

  Dacă încurcate sunt căile Domnului, atunci ale politicii cum mai sunt? Şi ce se întâmplă dacă, la acest început de mileniu III, este revigorată surprinzător şi în forţă arma diplomatică a credinţei religioase ca parte a repoziţionării strategice majore care însoţeşte repunerea fundamentală în pagină a structurilor geo-strategice de putere şi influenţă?

 • Transformarea creştinismului: cea mai nonconformistă femeie-pastor din SUA care predică despre o religie „fără reguli”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Transformarea creştinismului: cea mai nonconformistă femeie-pastor din SUA care predică despre o religie „fără reguli”

  SUA trec prin momente de răscruce. Crizele economice antrenează schimbări sociale, iar unul dintre domeniile sensibile la aceste modificări este chiar spiritualitatea oamenilor. Creştinismul, religie declarată a majorităţii americanilor, se schimbă într-un ritm galopant, iar confesiunile se adaptează în funcţie de liderii religioşi care se ridică tocmai dintre „paria”, cei dispreţuiţi de restul comunităţii cu doar câţiva ani în urmă.

 • Nicolae Steinhardt, „ovreiul“ ce a găsit creştinismul într-o rangă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicolae Steinhardt, „ovreiul“ ce a găsit creştinismul într-o rangă

  În 15 martie 1960, un evreu născut în comuna Pantelimon, şi cunoscut în mediile literare ca un scriitor acid, era botezat creştineşte, pe ascuns, în arestul de la Jilava. Povestea şi scrierile sale continuă să inspire oamenii, oferindu-le o lecţie de curaj, perseverenţă şi credinţă.

 • Egipt: Islamiştii atacă şcolile şi bisericile creştine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Egipt: Islamiştii atacă şcolile şi bisericile creştine

  După patru zile de la operaţiunea militară de îndepărtare a taberelor protestatarilor din Cairo, islamiştii au atacat zeci de biserici şi case ale creştinilor copţi. De asemenea, violenţele de pe străzile Egiptului s-au îndreptat şi asupra şcolilor, care au fost vandalizate şi jefuite. Iar liderii Frăţiei Musulmane au avertizat că vor avea loc proteste în fiecare zi, până la readucerea la putere a preşedintelui demis Mohamed Morsi.

 • Învierea Maicii Domnului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Învierea Maicii Domnului

  Ortodoxia cinsteşte Adormirea Maicii Domnului, ca garanţie a propriei noastre Învieri. Importanţa Preasfântei Fecioare Maria determină purtarea deasă a numelui şi alegerea ei ca ocrotitoare spirituală a Marinei. Românii ortodocşi sărbătoresc într-un amestec ciudat de evlavie şi snobism, de smerenie şi mândrie, de trăire şi indolenţă. Unii dintre ei trăiesc chiar împotriva propriilor principii creştine, pe care doar le declară.

 • Armata SUA discriminează soldaţii atei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Armata SUA discriminează soldaţii atei

  Soldaţii din Marina Statelor Unite ale Americii care „şi-au pierdut parţial sau complet credinţa spirituală” sunt predispuşi aceloraşi împrejurări care le ameninţă viaţa precum abuzul de substanţe nocive şi tentativele suicidale, potrivit superiorilor din armata americană.

 • 1.025 de ani de ortodoxie la Nipru şi Volga
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  1.025 de ani de ortodoxie la Nipru şi Volga

  De curând s-a sărbătorit un eveniment istoric, care a avut anumite consecinţe pe scena politicii regionale: 1.025 de la momentul în care prinţul Vladimir al Kievului a dat ordin ca întreaga populaţie a statului pe care îl conducea să se boteze în rit ortodox.

 • Pogorârea Duhului Sfânt,  între reconstrucţia şi demolarea omului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pogorârea Duhului Sfânt,  între reconstrucţia şi demolarea omului

  Sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt marchează începutul unei noi ere în istoria spiritualităţii umane: reconstrucţia duhovnicească a omului, spre desăvârşirea sa întru sfinţenie. Pericolele însă pândesc la tot pasul, riscând să demoleze sufleteşte omul, în mod definitiv şi irevocabil.

 • Împăraţi,
nu dictatori; Apostoli, nu trădători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Împăraţi, nu dictatori; Apostoli, nu trădători

  În fiecare an, pe 21 mai, creştinătatea cinsteşte pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena, ca pe nişte Apostoli ai creştinismului. Anul acesta este un an jubiliar: se împlinesc 1700 de ani de la Edictul de la Milan. Asemenea Sfinţilor, documentul are semnificaţie istorică, contemporană, provocatoare şi europeană.

 • Europa de la vest la vest
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa de la vest la vest

  Săptămînalul german „Der Spiegel” editează periodic dosare tematice (Istorie, Ştiinţă, Educaţie, Cultură) care adună laolaltă informaţii şi comentarii de actualitate pentru fiecare domeniu în parte.

 • Toma
Necredinciosul din Ierusalim versus Toma credinciosul din ASUR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Toma Necredinciosul din Ierusalim versus Toma credinciosul din ASUR

  Duminica aceasta gândurile-mi sunt răvăşite de către doi misionari, ambii numiţi Toma. Necredinţa unuia desăvârşeşte credinţa. Credinţa celuilalt desăvârşeşte necredinţa. Necredinţa credinţei versus credinţa necredinţei. Pare complicat, aşa-i?

 • Dreptul de a avea drepturi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dreptul de a avea drepturi

  Helmut Schmidt a fost unul din semnatarii Actului Final de la Helsinki (1975), un document care, între altele, acorda o importanţă specială obligaţiei de a respecta drepturile omului şi libertăţile lui fundamentale.

Modifică Setările