Stiri despre crestinism

  284 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Postcomunismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Postcomunismul

  Ediţia din anul acesta a Simpozionului Internaţional „Dumitru Stăniloae“ de la Iaşi a avut tema „Creştinismul în postcomunism (1989-2019). Tranziţie, terapie, tendinţe“. Tripticul circumscrie un proces mult mai amplu decât suntem pregătiţi să acceptăm.

 • Creştinismul – un scandal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creştinismul – un scandal

  De ce scandalizează creştinismul? Iată o veche, eternă întrebare care, probabil, va mai fi pusă multă vreme de-acum încolo. Răspunsul este simplu: creştinismul scandalizează pentru că doctrina creştină este un scandal. Încă de la momentul predicilor rostite de Iisus la trecerea sa pe Pământ, până în ziua de azi, coruptă şi materialistă până în cea mai intimă fibră a sa.

 • Aproape totul despre venirea Papei Francisc în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aproape totul despre venirea Papei Francisc în România

  Pregătirile pentru vizita pe care Papa Francisc o face în România, între 31 mai şi 2 iunie, au intrat în linie dreaptă. Chiar şi meniul a fost pus la punct de cei care pregătesc sejurul Suveranului Pontif. Astfel, Papa Francisc va opta pentru un meniu mediteraneean – italienesc pe durata vizitei sale în România şi „nu va avea timp să savureze mâncarea românească”, au declarat pentru Mediafax surse din cadrul Bisericii Catolice din România.

 • Arde Notre-Dame. Ce rămâne în
picioare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arde Notre-Dame. Ce rămâne în picioare

  Ce a luat foc o dată cu catedrala Notre-Dame e o carcasă a hipercorectitudinii politice, care a ascuns vederii publice - prin refulare - o structură primară, identitară. Franţa e laică, dar Franţa e şi catolică. Mii de parizieni au ieşit pe malurile Senei cu lumânări şi cântece de rugăciune. Du jamais vu.

 • Cocoţatul de pe Notre Dame
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cocoţatul de pe Notre Dame

  Arzînd, Notre Dame a luminat ce s-a stins. Minunea ridicată de geniul creştinismului a fost cuprinsă de foc în vremuri de agonie creştină. Jur-împrejurul Catedralei, de la un cap la altul al Occidentului, un pustiu comod şi dereticat, ca vidul în zi de expoziţie, ocupă locul în care se afla credinţa în rosturile lumii.

 • „Conservatorismul nostru este o sinteză între creştinismul tradiţional, dar trăit într-o societate modernă, şi piaţa liberă a capitalismului“. Interviu cu Adela Mîrza, co-preşedinta Alternativa Dreaptă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Conservatorismul nostru este o sinteză între creştinismul tradiţional, dar trăit într-o societate modernă, şi piaţa liberă a capitalismului“. Interviu cu Adela Mîrza, co-preşedinta Alternativa Dreaptă

  Nu ştiu dacă aţi remarcat, în România există un singur partid politic condus de o doamnă. Şi nu este un partid care impune cote de gen. Adela Mîrza, specialist în comunicare, este preşedinta M10 şi co-preşedinta alianţei electorale Alternativa Dreaptă. O noutate în politica românească recentă.

 • Sfântul care a cerut ca mormântul să-i fie secret, pentru a nu se face pelerinaje acolo. Lecţia de modestie a lui Antonie cel Mare, pomenită la Dunărea de Jos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfântul care a cerut ca mormântul să-i fie secret, pentru a nu se face pelerinaje acolo. Lecţia de modestie a lui Antonie cel Mare, pomenită la Dunărea de Jos

  Antonie cel Mare a fost Patriarh al Alexandriei. La pomenirea acestuia, după încheierea ceremoniei religioase, credincioşii prezenţi au primit pachete cu hrană, iar preoţii, în frunte cu arhiepiscopul Dunării de Jos, au ajutat la servirea prânzului pentru copiii de Centru „Antonie cel Mare”, administrat de Biserică.

 • Trei elemente
istorice care dovedesc existenţa lui Iisus Hristos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei elemente istorice care dovedesc existenţa lui Iisus Hristos

  Se poate demonstra că Iisus Hristos chiar a umblat pe faţa Pământului acum 2.000 de ani? Fără a face apel la elementele spirituale, ar trebui ca ştiinţa să poată oferi un răspuns pentru un fenomen care are în prezent în jur de 2,2 miliarde de adepţi în toată lumea. Din păcate, însă, adevărul nu este simplu.

 • Şapte motive
pentru care am devenit conservator
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şapte motive pentru care am devenit conservator

  Primul moment când mi-am pus serios problema abandonării „centrismului” a fost la o şcoală de vară din timpul facultăţii. Seminarul era condus de unul dintre liderii de opinie ai umanismului secular de la noi, din acea şcoală care ceruse recent ca clopotele bisericii să fie interzise în spaţiul public, şi icoanele şi orele de religie să fie interzise în şcoli, pe motiv că ar încălca „libertatea de conştiinţă” a unei minorităţi.

 • Creştinism necreştinesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creştinism necreştinesc

  Acum peste patru ani am publicat textul de mai jos, fără să-mi închipui că „actualitatea“ lui va spori. În contextul dezbaterilor din ultima vreme, îl reiau, melancolic, în speranţa că, poate, va da şi altora de gîndit şi ne va ajuta pe toţi să privim în jur mai puţin încruntaţi.

 • Minunile moaştelor sfinte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minunile moaştelor sfinte

  Afacerea moaştelor la români aduce profit sigur. Pare o adevărată industrie, care scoate tot mai multe moaşte, le împrumută de la biserică la biserică, sunt plimbate în delirul cât mai multor pupători, crezători în mari minuni tradiţionale! Zici că există undeva, o fabrică de moaşte! Cu atâtea oase sfinte făcătoare de minuni, ar trebui să fim şi noi un popor sfânt, nu unul plin de ipocrizie şi de corupţie.

 • Revoluţia sexuală şi creştinismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revoluţia sexuală şi creştinismul

  „Revoluţiile sexuale“ nu sunt niciodată numai despre sex. Sexualitatea este partea cea mai evidentă pentru că este ultimul – şi poate cel mai neimportant – aspect pe care-l vizează o schimbare de paradigmă, de model cultural sau, dacă vreţi, de mod de a gândi.

 • Cum să înţelegem religia în epoca post-referendum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să înţelegem religia în epoca post-referendum

  Acum că aventurierii politici ai medievalizării şi-au primit mesajul că România se vrea modernă şi aparţine Europei, acum că organizaţii ale urii precum Coaliţia pentru Familie şi-au luat lecţia că nu pot manipula la liber populaţia, acum că congregaţiilor religioase li s-a indicat limpede că nu au ce să se amestece în politică, acum că guvernului i s-a comunicat răspicat că populismul e un instrument politic

 • Homosexualitatea e biologică, nu o alegere!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Homosexualitatea e biologică, nu o alegere!

  M-am întrebat zilele acestea, alături de alţi prieteni, cu ce drept unii cetăţeni români, fie ei şi 3 milioane (deşi numărul este colectat suspect şi folosit forţat, ca în politică cu voturile cetăţenilor, poporul, dom'le!), doresc să orânduiască viaţa şi să interzică libertatea şi drepturile umane, constituţionale ale altor cetăţeni?

 • Cum s-a destrămat prietenia dintre Nietzsche şi Wagner. „M-a insultat mortal”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum s-a destrămat prietenia dintre Nietzsche şi Wagner. „M-a insultat mortal”

  Pe compozitorul Richard Wagner şi pe filosoful Friedrich Nietzsche i-a legat, la un moment dat, o strânsă şi sinceră prietenie. Totuşi, aceasta avea să se termine odată cu schimbarea viziunii lui Nietzsche, când Wagner devenea din speranţa salvării culturii germane, un individ care corupea „muzica viitorului”.

 • Raţionalismul
faţă cu noile superstiţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raţionalismul faţă cu noile superstiţii

  Unul din lucrurile care îi supără foarte tare pe sceptici şi pe raţionalişti e că această veche religie a Europei şi a lumii occidentale, căreia mulţi îi cântau prohodul încă de acum 400 de ani, are prostul obicei să renască şi să revină în forţă periodic.

 • Şcoala, Biserica,
Armata – principalii duşmani ai democraţiei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoala, Biserica, Armata – principalii duşmani ai democraţiei?

  Se spune că Şcoala, Biserica şi Armata sunt stâlpii societăţilor democratice occidentale. Şi că aceste societăţi s-au construit, toate, pe un set de valori comune – care sunt valorile a două dintre marile monoteisme morale, iudaismul şi creştinismul.

 • Allez les Bleus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Allez les Bleus

  Un gând foarte potrivit pentru duminica de astăzi. Olivier Giroud, atacantul francez, întrebat ce anume face pentru a rezista stresului. Se gândeşte la copiii săi şi se roagă.

 • Expoziţia-eveniment a Victoriei Zidaru de la Muzeul Ţăranului
Român este deschisă încă trei
zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expoziţia-eveniment a Victoriei Zidaru de la Muzeul Ţăranului Român este deschisă încă trei zile

  Până duminică, 8 iulie, mai rămâne deschisă, în Sala Foaier de la Muzeul Ţăranului Român, expoziţia-eveniment a renumitei artiste Victoria Zidaru, intitulată „Hortus Deliciarum 2“ (Obiect – Instalaţie – Performance), cuprinzând lucrări din cele trei excelente expoziţii personale din ultimii doi ani, dar şi unele inedite, totul într-un concept unitar, centrat în jurul spaţiului specific de la MŢR.

 • Creştinismul –
cea mai persecutată religie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creştinismul – cea mai persecutată religie

  În marea de cancanuri şi încăierări politice dâmboviţene a trecut cu totul neobservat un raport publicat de organizaţia ACN International (Aid the Church in Need) şi preluat de Newsweek în luna aprilie: persecuţia creştinilor şi genocidul împotriva creştinilor sunt mai rele decât oricând în istorie, iar creştinismul este cea mai persecutată religie a lumii.

 • Sărbătoare dublă pentru
romii creştini ortodocşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sărbătoare dublă pentru romii creştini ortodocşi

  Sărbătoare dublă pentru romii creştini ortodocşi. Ziua Internaţională a Romilor este în acest an luminată şi de cea mai importantă sărbătoare a creştinilor – Învierea Mântuitorului!

Modifică Setările