Stiri despre credit

  621 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Bogaţii României: Cum să faci primul milion de euro - Revista presei economice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bogaţii României: Cum să faci primul milion de euro - Revista presei economice

  Presa economică scrie despre primul milion făcut de bogaţii României, cum încurajează BNR economia şi AVAS spune că încă nu sunt bani pentru reluarea despăgubirilor la FNI. Printre alte subiecte, evaziunea fiscală pe piaţa florilor ajunge până la 160 mil. euro anual, iar dobânzile la creditele auto nu au mai scăzut în ultimele luni.

 • BNR poate da un semn de ieftinire a creditelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BNR poate da un semn de ieftinire a creditelor

  Analiştii se aşteaptă ca banca centrală să reducă astăzi dobânda de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale, până la 6,5%. Relaxarea politicii monetare va susţine revigorarea creditării şi a economiei şi va tempera tendinţa de apreciere a monedei naţionale.

 • Băile Someşeni, modernizate pe credit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băile Someşeni, modernizate pe credit

  Beneficiarii proiectului au depus documentele la Ministerul Dezvoltării, în vederea obţinerii fondurilor necesare şi au solicitat un credit la bancă pentru a începe lucrările de modernizare a Băilor Someşeni, a anunţat, astăzi, primarul Sorin Apostu.

 • Bancherii lasă dobânzile la lei sub 10% - Revista presei economice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bancherii lasă dobânzile la lei sub 10% - Revista presei economice

  Presa economică scrie despre micşorarea dobânzilor la credetele în lei, vânzarea biletelor de avion la ghişeele CFR şi despre creşterea preţurilor la carburanţi. Printre alte subiecte, FMI avertizează statele cu deficite mari, iar marketingul digital nu e suficient utilizat pentru că piaţa nu e raţională.

 • Elimină BCE creditul în valută în Europa Centrală şi de Est?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elimină BCE creditul în valută în Europa Centrală şi de Est?

  Reglementatorii pieţelor financiare europene au pus gând rău creditului de consum în valută şi iau în discuţie eliminarea lui. Restrângerea creditului într-o altă monedă decât cea în care obţii veniturile, măsură pentru care guvernatorul BNR a militat în mod repetat, ar putea fi aplicată.

 • Reguli noi pentru contractele de credit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reguli noi pentru contractele de credit

  Protecţia Consumatorilor a elaborat un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care conferă drepturi sporite celor care contractează împrumuturi bancare. Băncile vor aplica din toamnă comisioane limitate pentru rambursarea anticipată, vor oferi informaţii precontractuale şi vor permite renunţarea la credit în 14 zile.

 • S-a dublat datoria publică/Primăria va plăti rată la credite de 20 miliarde
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a dublat datoria publică/Primăria va plăti rată la credite de 20 miliarde

  Consilierii locali au votat seara trecută bugetul municipiului: 168.316.000 lei noi. Cu aproape şase procente mai mic decât anul trecut însă în 2010 se va dubla datoria publică, în plină criză financiară, întrucât municipalitatea va mai contracta un credit de 25 de milioane de lei pentru asfaltarea străzilor. Toate lucrările vor fi preluate din nou de firma Vega 93 Galaţi, de această dată, prin negociere cu Primăria şi nu prin

 • Micro-împrumuturi pentru şomerii care vor să înfiinţeze o afacere, oferite de UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Micro-împrumuturi pentru şomerii care vor să înfiinţeze o afacere, oferite de UE

  Uniunea Europenă a decis crearea unei facilităţi prin care să ofere 45.000 de micro-împrumuturi sub 25.000 de euro persoanelor care şi-au pierdut slujba, dar care vor să-şi înfiinţeze o afacere proprie. Bugetul iniţial va fi de 100 de milioane de euro, putând ajunge la suma de 500 de milioane de euro, cooperând cu instituţiile financiare internaţionale, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene citat de Europa.eu.

 • Isărescu: Ce bancher riscă să dea credite?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Isărescu: Ce bancher riscă să dea credite?

  Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a arătat ieri că bancherii nu vor acorda populaţiei şi firmelor credite atâta timp cât există perspective de şomaj şi o atmosferă „neagră“, adăugând că discursul public pesimist dăunează economiei.

 • Oraşul pe scurt: Accident cu două victime şi un mort
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oraşul pe scurt: Accident cu două victime şi un mort

  Şoferul unui autoturism de teren a produs un grav accident, aseară, pe drumul care leagă Reşiţa de Timişoara. La ieşirea din Bocşa, conducătorul auto a încercat să depăşească o coloană de maşini, pe linia continuă şi a lovit un autoturism care venea din sens opus.

 • Tot bugetul Primăriei Mărăşeşti merge pe dobânda la credit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot bugetul Primăriei Mărăşeşti merge pe dobânda la credit

  Consilierii judeţeni au votat seara trecută în şedinţă de îndată bugetul judeţului. Cu fondurile alocate, cei mai mulţi dintre primari nu îşi pot achita nici măcar jumătate din datorii cu bugetul primit pe anul 2010.

 • Banatul e „fruncea“ restanţelor la credite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Banatul e „fruncea“ restanţelor la credite

  Raportate la împrumuturile totale contractate, sumele restante ale locuitorilor şi ale companiilor din Regiunea Vest sunt cele mai mari din ţară. Doar locuitorii şi companiile din Sud au reuşit să-şi diminueze restanţele în ianuarie. Bucureştenii rămân cei mai conştiincioşi, deşi sumele restante au crescut semnificativ.

 • Slatina: Primăria face investiţii pe datorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slatina: Primăria face investiţii pe datorie

  Primăria Slatina a contractat al doilea credit bancar pentru continuarea investiţiilor din oraş. Banca Comercială Română va împrumuta cu 45 000 000 de lei autorităţile locale.

 • Băncile dau uşor drumul la robinetul creditelor către firme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băncile dau uşor drumul la robinetul creditelor către firme

  În urma semnalului dat de BNR, prin reducerea succesivă a dobânzii de politică monetară până la 7% pe an, băncile au dat uşor drumul robinetului cu credite către firme, arată datele Băncii Naţionale a României.

 • Scapă de povara creditului imobiliar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scapă de povara creditului imobiliar

  Te numeri printre cei care au cumpărat case în perioada boomului preţurilor, respectiv anii 2007-2008 şi care sunt acum prinşi în cleştii unui mecanism rapace? Rata şi diferenţa de curs ţi-au golit complet buzunarele? Iată câteva variante prin care îţi poţi uşura situaţia. În România, dacă ai apucat să iei un credit pentru achiziţia unui apartament, sunt puţine şanse să scapi de el. Tot ce poţi face este să încerci să

 • Jingle tail
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jingle tail

  Americanii au un termen pentru a defini acţiunile cumpărătorilor de apartamente prin credit, care decid să returneze locuinţa băncii pentru a scăpa de povara ratelor lunare: jingle mail.

 • Ce rată lunară plăteşti pentru „Prima Casă 2“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce rată lunară plăteşti pentru „Prima Casă 2“

  Odată cu creşterea garanţiei acordate de stat la contractarea unui împrumut, costurile lunare, avansul şi venitul minim solicitat sunt mai mari. „Prima Casă“ este garantată în limita a 60.000 de euro pentru locuinţele vechi şi 70.000 de euro pentru cele încă neîncepute. Asociaţiile primesc 75.000 de euro.

 • Buzău: Finalizarea noii maternităţi depinde de un credit bancar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Buzău: Finalizarea noii maternităţi depinde de un credit bancar

  Consiliul Judeţean Buzău a început anul trecut construcţia unei maternităţi pe strada Victoriei, cu gândul să o termine în luna decembrie a acestui an şi să mute în noua locaţie tot personalul şi aparatura medicală din vechea maternitate.

 • Guvernul se împrumută pentru lucrările la Autostrada Transilvania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul se împrumută pentru lucrările la Autostrada Transilvania

  Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) nu mai are bani pentru lucrările din acest an. Singurele fonduri alocate în 2010 abia dacă acoperă datoriile de anul trecut. Lucrările din acest an ar putea fi plătite printr-un împrumut cu garanţii de stat.

 • BNR dă semnalul de reluare a creditării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BNR dă semnalul de reluare a creditării

  Banca centrală ar putea reduce azi dobânda-cheie cu procente între 0,25% şi 0,75%. BNR va încerca să recupereze „timpul pierdut“ din 2009, când politica monetară strânsă a pus frână creditării în economie, şi să tempereze aprecierea excesivă a leului.

 • Devalorizarea caselor duce la scumpirea creditelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Devalorizarea caselor duce la scumpirea creditelor

  Valoarea locuinţelor puse ca garanţie pentru împrumuturi a scăzut aproape la jumătate în ultimii doi ani. Băncile îşi reevaluează activele imobiliare pe care le-au primit drept garanţie pentru creditele acordate. Dacă valoarea acestora a scăzut, comisioanele bancare vor creşte.

 • Creditul pe 20 de ani pentru drumuri frige bugetul din 2010
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creditul pe 20 de ani pentru drumuri frige bugetul din 2010

  Municipalitatea are vârf de plată în acest an pentru împrumutul de 35 de milioane luat de fosta administraţie în 2006.Actuala conducere a primăriei spune că străzile alese pentru  reabilitate puteau fi reparate cu bani europeni

Modifică Setările