Stiri despre cosmin ifrim

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Splendidele seri ale Radioului Maghiar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Splendidele seri ale Radioului Maghiar

  Pentru prima dată invitaţi la Festivalul Enescu, muzicienii maghiari ai Orchestrei Radio din Budapesta au venit să demonstreze că merită să fie incluşi în seria „Mari orchestre“ de la Sala Palatului. Au apelat la doi dirijori foarte experimentaţi şi la doi solişti instrumentişti reputaţi pentru a face impresia cea mai bună.

 • A doua zi cu LSO: întoarcerea la Operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A doua zi cu LSO: întoarcerea la Operă

  Al doilea concert al celor de la London Symphony Orchestra a avut un program orientat progresiv de la o lucrare la alta, de la vocalitate la operă. A fost captivant.

 • „Rigoletto“ la Sala
Radio sau vocile Clujului în Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Rigoletto“ la Sala Radio sau vocile Clujului în Bucureşti

  Într-adevăr, tradiţionalul concert de operă al Orchestrelor şi Corurilor Radio a avut în acest început de an – perioadă obişnuită de desfăşurare – o distribuţie de roluri principale alcătuită din cântăreţi care s-au format la Cluj-Napoca şi şi-au continuat carierele în străinătate, precum şi din actuali solişti ai Operei Naţionale Române din municipiul de pe Someş.

 • Exemplarul Rigoletto al lui George Petean la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exemplarul Rigoletto al lui George Petean la Sala Radio

  Orchestra Naţională Radio a continuat şi la începutul acestui an tradiţia prezentării unei opere în concert. S-a renunţat la titlul de Opera rara dat acestui eveniment pentru că, cel puţin de când există blogul Despre Opera, doar Ariadna auf Naxos şi La Favorita puteau pretinde acest statut, şi doar în plan naţional.

 • Mathis der Maler
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mathis der Maler

  Într-o Miercuri, 13 Septembrie, la Sala Mare a Palatului/ Hindemith – Mathis der Maler (variantă concertantă)/ Orchestra Naţională Radio, Corul Academic Radio (maestru de cor: Ciprian Ţuţu), Dirijor: Lawrence Foster/ Torsten Kerl, Stella Gregorian, Norbert Ernst,  Katerina Tretyakova, Martin Snell, Falk Struckmann, Brigitte Pinter, Lester Lynch,  Cosmin Ifrim, Balint Szabo ,  Peter Galliard

 • „Simon Boccanegra”,
concert exemplar la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Simon Boccanegra”, concert exemplar la Sala Radio

  O tradiţie de 50 de ani se perpetuează întru renumele Formaţiilor Muzicale ale Societăţii Române de Radiodifuziune, al managerilor lor din toate timpurile, care nu au abdicat de la valoroasele proiecte ale operelor reprezentate anual în concert.

 • „Puritanii”, premieră la
Opera Română din Cluj-Napoca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Puritanii”, premieră la Opera Română din Cluj-Napoca

  Dinamismul şi ambiţia managementului scenei lirice din municipiul de pe malurile Someşului, ale directorului general Florin Estefan, atrag atenţia în mod constant, prin politica premierelor, regularitatea şi structura diversă a afişului, alcătuirea distribuţiilor. Recent, a avut loc prima reprezentare scenică naţională a operei „Puritanii” de Vincenzo Bellini.

 • Puritanii de Bellini - o adevărată premieră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puritanii de Bellini - o adevărată premieră

  Orice teatru liric îşi doreşte să ofere publicului, pe lângă partituri binecunoscute, şi titluri care nu au mai figurat în repertoriu, deşi melomanii le-au ascultat fie în străinătate, fie în înregistrări realizate, de-a lungul timpului, în versiuni „de colecţie”.

 • „Traviata” verdiană în deschiderea stagiunii 

Operei Naţionale Române Cluj-Napoca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Traviata” verdiană în deschiderea stagiunii Operei Naţionale Române Cluj-Napoca

  Serata inaugurală, coincidentă sărbătoririi Zilei Internaţionale a Muzicii, 1 octombrie, a debutat cu un scurt moment prezentat de purtătoarea de cuvânt a teatrului, Simona Dordea, în care prof. dr. Nicolae Miu, vechi şi împătimit meloman, a oferit scenei lirice clujene un impresionant tablou al marii soprane Lya Hubic, ilustră interpretă – printre altele - a rolului Violetta din „Traviata”.

 • În premieră, „Favorita” concertantă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În premieră, „Favorita” concertantă

  ... La sala din str. General Berthelot, în compania Orchestrei Naţionale şi a Corului Academic Radio, continuare a vechii tradiţii a serilor lirice care, de peste cinci decenii, încântă publicul cu partituri celebre, multe în primă audiţie românească sau extrem de rar prezentate. Toate în interpretări valoroase.

 • Musica favorita: Donizetti la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Musica favorita: Donizetti la Sala Radio

  Multă dragoste pentru Ruxandra Donose, o apariţie destul de rară în ultimii ani, în România. Şi un concert sold out cu mult timp înainte. Opera în concert, susţinută de o orchestră simfonică, a ieşit de multă vreme din stadiul de experiment, devenind o tradiţie pentru instituţiile muzicale care se respectă

Modifică Setările