Stiri despre corul academic radio

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • London Mozart Players şi José Cura la Enescu 2021
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  London Mozart Players şi José Cura la Enescu 2021

  O coincidenţă stranie face ca în aceeaşi zi în care am aflat că Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru nu mai sunt printre noi, Festivalul Enescu să programeze la Ateneu şi la Sala Palatului două concerte de muzică sacră.

 • A treia de Enescu la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A treia de Enescu la Sala Palatului

  Ce istorie spectaculoasă are Philharmonia Orchestra! Înfiinţată la sfârşitul războiului de EMI pentru a susţine apetitul pantagruelic al producătorului Walter Legge, care contracta artişti pe bandă rulantă, orchestra a devenit independentă şi auto guvernată în momentul în care celebrul studio nu mai avea nevoie de un ansamblu permanent.

 • Opera „Peter Grimes“ de Benjamin Britten, la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera „Peter Grimes“ de Benjamin Britten, la Sala Palatului

  Duminică, 15 septembrie, de ora 19.30, Orchestra Naţională a Radiodifuziunii Române, alături de Corul Academic Radio, va interpreta opera "Peter Grimes" de Benjamin Britten. Concertul va fi condus de Paul Daniel, iar Ciprian Ţuţu este dirijorului corului. Adevărul.ro transmite, de la 19.30, acest concert.

 • „Trubadurul“ s-a întors...
în concert
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Trubadurul“ s-a întors... în concert

  De demult absentă de pe afişul primei scene lirice naţionale, după o încercare nereuşită de a înlocui vechea montare a lui Jean Rânzescu, populara operă verdiană a revenit recent la sala din str. Gen. Berthelot, concertant, renunţându-se din nou la principiul consacrat al Orchestrelor şi Corurilor Radio de a prezenta la fiecare început de an titluri lirice rare. A fost, dacă se poate spune aşa, şi o mănuşă aluzivă aruncată vecinilor din Splai.

 • Exemplarul Rigoletto al lui George Petean la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exemplarul Rigoletto al lui George Petean la Sala Radio

  Orchestra Naţională Radio a continuat şi la începutul acestui an tradiţia prezentării unei opere în concert. S-a renunţat la titlul de Opera rara dat acestui eveniment pentru că, cel puţin de când există blogul Despre Opera, doar Ariadna auf Naxos şi La Favorita puteau pretinde acest statut, şi doar în plan naţional.

 • Mathis der Maler
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mathis der Maler

  Într-o Miercuri, 13 Septembrie, la Sala Mare a Palatului/ Hindemith – Mathis der Maler (variantă concertantă)/ Orchestra Naţională Radio, Corul Academic Radio (maestru de cor: Ciprian Ţuţu), Dirijor: Lawrence Foster/ Torsten Kerl, Stella Gregorian, Norbert Ernst,  Katerina Tretyakova, Martin Snell, Falk Struckmann, Brigitte Pinter, Lester Lynch,  Cosmin Ifrim, Balint Szabo ,  Peter Galliard

 • „Simon Boccanegra”,
concert exemplar la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Simon Boccanegra”, concert exemplar la Sala Radio

  O tradiţie de 50 de ani se perpetuează întru renumele Formaţiilor Muzicale ale Societăţii Române de Radiodifuziune, al managerilor lor din toate timpurile, care nu au abdicat de la valoroasele proiecte ale operelor reprezentate anual în concert.

 • Musica favorita: Donizetti la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Musica favorita: Donizetti la Sala Radio

  Multă dragoste pentru Ruxandra Donose, o apariţie destul de rară în ultimii ani, în România. Şi un concert sold out cu mult timp înainte. Opera în concert, susţinută de o orchestră simfonică, a ieşit de multă vreme din stadiul de experiment, devenind o tradiţie pentru instituţiile muzicale care se respectă

 • Concertul Orchestrei Radio, un semi-succes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Orchestrei Radio, un semi-succes

  Forţele reunite ale Radioului şi ale Corului Filarmonicii „George Enescu” au încercat să realizeze ceea ce în stagiunile regulate părea imposibil: Simfonia celor o mie, de Gustav Mahler.

 • Seară de muzică clasică rusă, cu Rachmaninov şi Borodin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seară de muzică clasică rusă, cu Rachmaninov şi Borodin

  Două concerte binecunoscute: „Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră“ semnat de Rachmaninov şi „Dansurile polovţiene“ (din opera „Cneazul Igor”) compuse de conaţionalul său, Borodin, sunt găzduite vineri seară, de la 19.00, de Sala Radio, cu participarea pianistului Mihai Ungureanu, a Orchestrei Naţionale Radio şi a Corului Academic Radio.

 • Pianistul Murray Perahia va urca pe scena Festivalului „Enescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pianistul Murray Perahia va urca pe scena Festivalului „Enescu”

  Murray Perahia (66 de ani), unul dintre cei mai apreciaţi pianişti la nivel internaţional şi deţinător a două premii Grammy, va susţine un recital la Festivalul „George Enescu”, pe 28 septembrie, de la ora 17.00, la Ateneul Român.

Modifică Setările