Stiri despre cortizol

  26 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Aplicaţia care-ţi spune de ce plânge bebeluşul tău. Proiectul a câştigat o finanţare de 20.000 de lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Aplicaţia care-ţi spune de ce plânge bebeluşul tău. Proiectul a câştigat o finanţare de 20.000 de lei

  O aplicaţie care-ţi spune de ce plânge bebeluşul este visul oricărui părinte care are copii mici. Doi studenţi clujeni sunt pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte realizarea unui prototip al unui astfel de aparat, după ce au câştigat o finanţare de 20.000 de lei. Proiectul a fost prezentat la cel mai mare salon de invenţii din Transilvania.

 • Legătura dintre hormoni şi sănătatea muşchilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legătura dintre hormoni şi sănătatea muşchilor

  Sistemul endocrin este în strânsă legătură cu numeroase funcţii ale organismului. Hormonii sunt substanţe secretate de glandele endocrine ce joacă un rol esenţial în dezvoltarea normală şi în menţinerea oraganismului în stare funcţională.

 • S-a demonstrat ştiinţific, stresul este contagios
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a demonstrat ştiinţific, stresul este contagios

  După numeroase studii, cercetătorii au descoprit că stresul este contagios. Mia mult, aceştia atrag atenţia că profesorii care suferă de această problemă pot creşte nivelul de cortizol al elevilor.

 • Cum ne influenţează trecerea la ora de iarnă creierul
şi procesele interne ale corpului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne influenţează trecerea la ora de iarnă creierul şi procesele interne ale corpului

  Viaţa oamenilor se învârte în jurul ciclului de lumină şi întuneric al celor 24 de ore pe care le avem la dispoziţie în fiecare zi. O parte din funcţiile biologice sunt reglate în timpul zilei, iar altele pe timp de noapte, atunci când organismul înregistrează reacţii biologice în lanţ. Schimbarea orei are astfel un efect benefic asupra creierului nostru.

 • Stresul cronic afectează inima. Cum
îl putem diminua
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stresul cronic afectează inima. Cum îl putem diminua

  Stresul cronic poate avea un tăcut, dar periculos impact asupra sănătăţii inimii. Efectul său poate fi redus însă atât prin exerciţii de respiraţie, cât şi prin ocuparea timpului cu activităţi plăcute.

 • Cum să învingi foamea emoţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să învingi foamea emoţională

  Acest tip de foame poate fi extrem de periculos pentru sănătatea ta, astfel  încât ar putea fi încadrat la categoria tulburărilor de alimentaţie.

 • Ce sunt chakrele şi cum ne influenţează viaţa: „Ne transmit informaţii şi, dacă nu suntem atenţi,
se ajunge la boală“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce sunt chakrele şi cum ne influenţează viaţa: „Ne transmit informaţii şi, dacă nu suntem atenţi, se ajunge la boală“

  Chakrele reprezintă centrii noştri de putere şi sunt aliniate pe verticală, de la baza coloanei vertebrale până în creştetul capului. Sistemul de chakre a fost recunoscut mai întâi în Orient, constituind fundamentul anumitor învăţături hinduse, budiste şi taoiste. Chakrele formează ceea ce culturile amintite numesc anatomia spiritului uman.

 • Femeile atrăgătoare pot
dăuna sănătăţii bărbaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Femeile atrăgătoare pot dăuna sănătăţii bărbaţilor

  Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Valencia arată că prezenţa unei femei frumoase în preajma unui bărbat îi creşte acestuia nivelul de cortizol din organism, hormonul de stres. Cortizolul este produs de organism atunci când acesta se află sub stres fizic sau psihic şi cauzează, adesea, boli de inimă.

 • Care este ora ideală pentru a bea cafeaua?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care este ora ideală pentru a bea cafeaua?

  Pentru foarte mulţi oameni, să bea o cafea tare este primul lucru de făcut dimineaţa, imediat ce se dau jos din pat. Aceasta s-ar putea să nu-şi facă însă efectul, deoarece organismul devine receptiv la efectul cafeinei de-abia la câteva ore de la trezire, explică un neurolog american.

 • Grupa de sânge şi sănătatea: 5 lucruri mai puţin cunoscute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grupa de sânge şi sănătatea: 5 lucruri mai puţin cunoscute

  Tipul de sânge reprezintă una dintre cele mai misterioase caracteristici ale organismului. Există patru grupe sanguine şi oamenii de ştiinţă susţin că fiecare dintre ele este corelată cu un risc mai mare de apariţie a anumitor afecţiuni

 • Cum rişti să te
molipseşti de stres „la mâna a doua”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum rişti să te molipseşti de stres „la mâna a doua”

  Stresul se  transmite de la o persoană la alta la fel de uşor ca o banală răceală, au descoperit cercetătorii americani. Ne putem „contamina” de la prietenii, colegii şi chiar de la necunoscuţii stresaţi, susţine studiul lor.

 • Râsul, cel mai bun leac pentru o memorie scurtă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Râsul, cel mai bun leac pentru o memorie scurtă

  Prea mult stres în viaţa ta îşi va pune amprenta pe corpul, dispoziţia şi mintea ta. Pe măsură ce îmbătrânim, stresul va contribui şi la o grămadă de probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea, diabetul sau bolile de inimă. Noi studii au demonstrat că hormonul de stres, cortizolul, lezează unii neuroni şi ne afectează memoria şi capacitatea de învăţare. Care e cel mai bun mod de a-i încetini acţiunea? Zâmbeşte, râzi, hohoteşte...

 • Femeile care se culcă târziu se mărită mai greu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Femeile care se culcă târziu se mărită mai greu

  Femeile care se culcă mai târziu sunt mai înclinate să aibă relaţii sexuale pasagere şi au şanse mai mici de a se mărita, spre deosebire de cele care îşi încep ziua devreme, potrivit unui nou studiu.

 • Cum suferă corpul când inima este frântă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum suferă corpul când inima este frântă

  Johnny Cash a murit la patru luni după soţia sa, fiind doar un caz din cei mulţi care şi-au urmat partenerii în nefiinţă la scurt timp. De la bunici ştim că dragostea îi ţine pe amândoi în viaţă până aproape de final, dar care este explicaţia ştiinţifică?

 • Te-ai îndrăgostit? Somnul tău va avea de suferit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Te-ai îndrăgostit? Somnul tău va avea de suferit

  Ştii cum e să fii atât de îndrăgostit încât să nu mai poţi să dormi? Oamenii de ştiinţă ne oferă explicaţii despre cum este afectat de dragoste somnul nostru.

 • Opt alimente care îţi sporesc starea de stres
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opt alimente care îţi sporesc starea de stres

  Există multe moduri nesănătoase de a face faţă presiunii şi anxietăţii, iar printre ele se numră şi mâncatul pe fond nervos, băuturile alcoolice şi energizantele. În mod paradoxal, atunci când eşti stresat, organismul tău tânjeşte chiar după alimentele care îi pot înrăutăţi starea, scrie „Huffington Post“.

 • Ce poţi trata cu venin de albine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce poţi trata cu venin de albine

  Ştiai că veninul de albine poate deveni arma ta împotriva unor boli grave, greu de învins? Află mai multe în cele ce urmează.

 • 7
semne ciudate că eşti stresat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 semne ciudate că eşti stresat

  Încerci să-ţi termini treaba cât mai repede ca să te apuci de următoarea activitate, iar în momentul în care ai liber eşti cu ochii pe ceas şi cu telefonul în mână ca să rezolvi problemele care pot apărea. Stresul ne afectează pe fiecare, iar unele reacţii sunt neobişnuite.

 • De ce este bine să împarţi patul cu cineva
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este bine să împarţi patul cu cineva

  Chiar dacă partenerul sau partenera sforăie sau are un somn agitat, vei avea o stare de sănătate mai bună şi o viaţă mai lungă dacă dormiţi împreună.

 • Stresul modifică funcţiile corpului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stresul modifică funcţiile corpului

  În general, în situaţiile tensionate ne pierdem pofta de mâncare şi ne este mai puţin foame. Unii dintre noi se îngraşă atunci când trec printr-o perioadă dificilă, pentru că îşi schimbă alegerile alimentare şi îşi dau peste cap metabolismul.

Modifică Setările