Stiri despre corsica

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Incendiile şi seceta pustiesc sud-vestul Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Incendiile şi seceta pustiesc sud-vestul Europei

  Incendiile şi seceta fac ravagii în sud-vestul Europei, cele mai afectate ţări fiind Italia, Franţa şi Portugalia. În sudul Franţei, peste 10.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele în cursul nopţii de marţi spre miercuri din cauza incendiilor.

 • Corsica, noua bătaie de cap a Franţei. Parisul respinge orice încercare de separatism a insulei pe care s-a născut Napoleon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corsica, noua bătaie de cap a Franţei. Parisul respinge orice încercare de separatism a insulei pe care s-a născut Napoleon

  În Franţa anul se încheie pe fondul unor tensiuni care s-au produs pe insula Corsica, unde victoria naţionaliştilor în alegerile regionale din decembrie a creat o veritabilă surpriză. După ce mai mulţi pompieri au fost agresaţi la Ajaccio, în noaptea de Crăciun, într-un cartier cu o importantă populaţie de origine magrebină, s-au înregistrat acţiuni islamofobe fără precedent în acest departament francez.

 • 2016:
Xenofobie contra terorism?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2016: Xenofobie contra terorism?

  Violenţele din capitala Corsicii pot fi premonitorii pentru 2016. Incapacitatea statală de a menţine ordinea e pe cale să facă loc violenţelor populare. Sloganul din Ajaccio, ”Arabi fora” (”Afară cu arabii”), este, ca şi ascensiunea Frontului Naţional, barometrul neputinţei autorităţilor franceze de a-şi apăra cetăţenii într-un an însângerat de terorism. După şocurile din 2015, Europa riscă adâncirea în spirala violenţei dintre extreme.

 • Rezultate alegeri Franţa. Francezii au spus NU extremei drepte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rezultate alegeri Franţa. Francezii au spus NU extremei drepte

  Francezii s-au mobilizat la urne împotriva extremei drepte, astfel că Frontul Naţional, condus de Marine Le Pen, nu a câştigat nicio regiune, deşi în primul tur înregistrase victorii în şase. Acum, dreapta a câştigat şapte regiuni, stânga cinci, iar Corsica este în mâinile naţionaliştilor. Vă prezentăm rezultatele alegerilor din Franţa, regiune cu regiune.

 • Europa nevertebrată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa nevertebrată

  Două evenimente politice extrem de importante din ultimul an, referendumul din Scoţia privind independenţa regiunii şi viitoarele alegeri regionale din Catalonia, organizate în 27 septembrie, sunt paradigme ale unei Europe nevertebrate şi un semnal de alarmă pentru flancul estic al Uniunii Europene.

 • „Separatismul săracilor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Separatismul săracilor“

  „Săptămâna viitoare nu va fi nicio criză. Agenda mea e deja completată“ – această butadă a lui Henry Kissinger reflectă modul în care a fost gândită, planificată şi înfăptuită vreme de decenii politica internă şi externă a celor mai importante ţări ale lumii. Exemplul Ucrainei arată că „agendele completate“ ţin de domeniul trecutului. Lumea devine instabilă şi imprevizibilă.

 • Mutu, prezentare pe un iaht de lux
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mutu, prezentare pe un iaht de lux

  Adrian Mutu va începe pe 9 august al doilea său sezon în campionatul Franţei, unde anul trecut Ajaccio s-a salvat greu de la retrogradare.

 • Cum s-a transformat insula Corsica din paradis turistic în capitala europeană a asasinatelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum s-a transformat insula Corsica din paradis turistic în capitala europeană a asasinatelor

  Dacă până de curând Corsica era renumită pentru peisajele sale, în ultima perioadă insula franceză a devenit cunoscută pentru un aspect de-a dreptul sinistru: are cea mai are rată de asasinate din Europa. Din câte povestesc localnicii, oamenii sunt omorâţi în plină stradă, în mijlocul zilei şi foarte rar criminalii sunt prinşi.

 • VIDEO Fanii lui Ajaccio au postat un clip cu golurile lui Mutu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Fanii lui Ajaccio au postat un clip cu golurile lui Mutu

  Adrian Mutu a sosit ieri, în Corsica, fiind aşteptat de conducerea echipei franceze de fotbal Ajaccio, dar şi de către numeroşi suporteri. Internaţionalul român s-a fotografiat alături de preşedintele Orsoni.

 • Adrian Mutu s-a înţeles cu Ajaccio!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adrian Mutu s-a înţeles cu Ajaccio!

  Chiar dacă săptămâna trecută nega vehement tratativele cu francezii de la Ajaccio, Adrian Mutu va ajunge în cele din urmă în Hexagon.

 • Paradisul lui Pirelli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Paradisul lui Pirelli

  Calendarul pe 2012 al faimosului brand reuneşte frumuseţi fotografiate în Corsica. Pagini realizate de redacţia Forbes.

 • Separatiştii corsicani revendică 24 atentate comise în 2009
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Separatiştii corsicani revendică 24 atentate comise în 2009

  Frontul de eliberare naţională a Corsicii (FLNC) a revendicat - duminică seara, la Ajaccio - 24 de atentate comise anul trecut în insulă împotriva jandarmeriei şi a bunurilor statului, precum şi împotriva unor reşedinţe private, informează AFP.

Modifică Setările