Stiri despre corina suteu

  178 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Bătălia pentru aurul de la Roşia Montană. Ce riscă România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bătălia pentru aurul de la Roşia Montană. Ce riscă România

  Tribunalul Băncii Mondiale, de la Washington, a început deliberările în procesul dintre compania canadiană Gabriel Resources şi România, care durează de 6 ani. Instanţa a acceptat ca probă înscrierea Roşiei Montane pe lista UNESCO, ca argument pentru „reaua-credinţă a statului român“ invocată de canadieni.

 • Dubla măsură a lui Cioloş în
cazul Roşia Montană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dubla măsură a lui Cioloş în cazul Roşia Montană

  În undrea anului trecut, Cioloş a postat pe o reţea de socializare o fotografie cu o pereche de şosete de lână tricotate la Roşia Montană. Un asemenea maglavais de PR cu banalitate a produs 4.637.544.692 de share-uri. Mai la miazănoapte de Roşia, în satul Bădăcin, în comuna copilăriei lui Dacian, Pericei, casa memorială „Iuliu Maniu” este uitată şi de vremuri şi de fostul premier. Patrimoniul dărăpănat care nu aduce PR nu contează.

 • Iohannis
pasează Guvernului responsabilitatea Dosarului „Roşia Montană“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis pasează Guvernului responsabilitatea Dosarului „Roşia Montană“

  Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, că problematica Dosarului „Roşia Montană“ trebuie să fie în continuare gestionată de Guvern, pentru că această parte a Executivului are toate instrumentele la îndemână.

 • Corina Şuteu, fost ministru al Culturii: „Mentalitatea guvernelor din Europa de astăzi este că ministerele culturii sunt nişte sinecuri”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corina Şuteu, fost ministru al Culturii: „Mentalitatea guvernelor din Europa de astăzi este că ministerele culturii sunt nişte sinecuri”

  Miercuri, Corina Şuteu, fost ministru al Culturii, a ţinut o conferinţă despre ce înseamnă cultura europeană în prezent şi despre relevanţa acesteia pentru identitatea europeană. Şuteu a vorbit despre felul în care sunt văzuţi europenii de cei de pe celelalte continente, despre documentele care vizează cultura, create de consiliul Europei, dar şi despre locul pe care îl ocupă ministerele culturii în cadrul guvernelor.

 • De ce riscă România să piardă
procesul cu Gabriel Resources pentru Roşia Montana
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce riscă România să piardă procesul cu Gabriel Resources pentru Roşia Montana

  Statul român riscă să piardă procesul cu Gabriel Resources la Centrul Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor relative la Investiţii (ICSID) şi să plătească daune de 4,4 miliarde dolari. Asta pentru că fostul ministrul al Culturii, Corina Şuteu, ar fi trimis la UNESCO solicitarea includerii Roşiei Montana în patrimoniul mondial fără acordul Guvernului.

 • EXCLUSIV Scandal pe ziua
lui Eminescu la Ministerul Culturii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Scandal pe ziua lui Eminescu la Ministerul Culturii

  Reprezentanţii Ministerului Culturii susţin că au anunţat atât de târziu concursul de proiecte pentru Ziua Culturii Naţionale pentru că fosta conducere nu făcuse nimic în acest sens. Vlad Alexandrescu, cel care a iniţiat acum un an acest gen de concurs, spune că a dorit să depesedizeze mersul banilor spre clientela de partid.

 • În ultima zi de mandat, Corina Şuteu a depus Dosarul Roşia Montană la UNESCO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În ultima zi de mandat, Corina Şuteu a depus Dosarul Roşia Montană la UNESCO

  În ultima zi de mandat, ministrul Culturii, Corina Şuteu, a trimis la UNESCO dosarul “Peisajul Cultural Minier Roşia Montană”. Depunerea dosarului pentru înscrierea în Patrimoniul Mondial a fost făcută cu asumarea Ministrului Culturii, după informarea şi consultarea Prim-Ministrului Dacian Cioloş şi cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe.

 • Ionuţ Vulpescu nu va continua proiectele demarate de predecesorii săi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ionuţ Vulpescu nu va continua proiectele demarate de predecesorii săi

  Ionuţ Vulpescu şi-a preluat mandatul de ministru al Culturii şi Identităţii Naţionale joi dimineaţă şi a declarat că trebuie să continuie, în primul rând, proiectele pe care le-a făcut, lăsând să se înţeleagă că le va trece pe ultimul plan cele demarate în ultimele 12 luni de Vlad Alexandrescu şi Corina Şuteu, conform unei relatări făcute de News.ro.

 • Cuvântul lui Cioloş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cuvântul lui Cioloş

  Zilele trecute, puţin înainte de despărţirea de guvernul Cioloş, îmi permiteam o premoniţie: nu vor trece mai mult de trei luni ca să ne dăm seama că guvernarea tehnocraţilor a fost un accident istoric, că ne vom aminti de ea ca de un fenomen cu totul ieşit din norma cu care ne-a obişnuit clasa politică în ultimii 25 de ani. Asta pentru că membrii guvernului Cioloş au încercat să facă ceea ce au promis.

 • Corina Şuteu îi cere lui Dacian Cioloş să-şi asume, cât mai are timp, dosarul Roşia Montană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corina Şuteu îi cere lui Dacian Cioloş să-şi asume, cât mai are timp, dosarul Roşia Montană

  Ministerul Culturii a transmis, luni, că dosarul pentru înscrierea sitului Roşia Montană în patrimoniul UNESCO trebuie asumat de prim-ministrul Dacian Cioloş, Corina Şuteu exprimându-şi îngrijorarea că dacă depunerea documentului nu va fi realizată cu asumarea actualului Guvern, şansele scad considerabil pentru ca acest demers să mai fie finalizat în următoarea guvernare.

 • La despărţirea
de guvernul Cioloş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La despărţirea de guvernul Cioloş

  Nu intenţionez să fac în rândurile ce urmează nici măcar cea mai sumară schiţă de bilanţ a guvernării Cioloş. Mă mulţumesc doar să observ caracterul ei contradictoriu, repeziciunea cu care, punctual, din vina unui ministru, s-a trecut de la sublim la ridicol, de la încredere la dezamăgire, de la adevăr la minciună.

 • Opera de două parale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera de două parale

  Sub egida a trei doamne-spectru, îmbrăcate în negru, Beatrice Rancea, Gabriela Firea, Corina Şuteu, la Gala Premiilor Operelor Naţionale de duminică seară au fost ignorate două dintre cele mai mari spectacole-eveniment de la Opera Naţională Bucureşti: „Fidelio“ în operă şi „Manon“ în balet.

 • Patru membri interimari, numiţi în Consiliul de Administraţie al RADEF
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patru membri interimari, numiţi în Consiliul de Administraţie al RADEF

  Patru membri interimari au fost numiţi, joi, în Consiliul de Administraţie (CA) al Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) ”RomâniaFilm”, după ce Tudor Giurgiu, Eugen Mugurel Şerbănescu, Alexandru - Constantin Spătaru şi Valerica Florentina Poncea Andronescu au demisionat la jumătatea lunii octombrie, potrivit unor declaraţii ale consilierului Andrei Rus din Ministerul Culturii, preluate de agenţia News.ro.

 • Corina Şuteu la bilanţ: „Conştiinţa mea este curată“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corina Şuteu la bilanţ: „Conştiinţa mea este curată“

  Corina Şuteu a prezentat, luni, conform unei relatări News.ro, bilanţul mandatului său de 7 luni la Ministerul Culturii, trecând în revistă realizările într-o administraţie ”prost plătită şi prost legitimată”, după cum a caracterizat instituţia, fiind împăcată cu deciziile luate.

 • Avocatul „Cuminţeniei Pământului“ aşteaptă să treacă Sărbătorile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avocatul „Cuminţeniei Pământului“ aşteaptă să treacă Sărbătorile

  Bogdan Grabowski, avocatul proprietarilor operei ”Cuminţenia Pământului”, a declarat pentru Agenţia de presă News.ro că a participat luni la o întâlnire cu şeful cancelariei prim-ministrului, secretarul general al Guvernului şi cu ministrul Culturii, Corina Şuteu, care i-au expus situaţia actuală, fără a formula vreo propunere sau solicitare.

 • ANALIZĂ Manon,
omorâtă a doua oară. De ONB VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Manon, omorâtă a doua oară. De ONB VIDEO

  Resurecţia forţelor şovin-tribaliste de la Opera Naţională Bucureşti (ONB) se vădeşte foarte bine în ignorarea, la recenta Gală a Premiilor ONB, a excepţionalului spectacol „Manon“, cu balerina Marina Minoiu în rolul titular, şi în general a cam oricăror montări anterioare preluării directoratului de către Beatrice Rancea.

 • Scandalul „Cuminţeniei Pământului“ nu se mai termină. Oamenii şi-au cerut banii înapoi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scandalul „Cuminţeniei Pământului“ nu se mai termină. Oamenii şi-au cerut banii înapoi

  Corina Şuteu, ministrul Culturii, a declarat luni, citată de News.ro, că procedurile privind achiziţia sculpturii ”Cuminţenia Pământului” sunt stagnante, iar câteva persoane au cerut restituirea banilor donaţi. Ea şi-a exprimat speranţa că opera de artă a lui Constantin Brâncuşi va fi achiziţionată de statul român, iar în cursul zilei de luni se va întâlni cu reprezentanţii proprietarilor.

 • Ministrul Culturii Corina Şuteu, premiată la gala CNDB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Culturii Corina Şuteu, premiată la gala CNDB

  Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) i-a premiat pe 10 decembrie, pe Brynjar Åbel Bandlien şi Rui Catalão, Maria Baroncea, Miki Branişte, grupul „CONTEMP” (prin Adina Cezar) şi Simona Deaconescu, în cadrul galei #PremiileCNDB2016.

 • Ministerul Culturii supune dezbaterii publice reorganizarea şi funcţionarea Centrului Naţional al Cinematografiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministerul Culturii supune dezbaterii publice reorganizarea şi funcţionarea Centrului Naţional al Cinematografiei

  Ministerul Culturii supune dezbaterii publice, până pe 23 decembrie, reorganizarea şi funcţionarea Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), propunând, între altele, înfiinţarea unui Consiliu consultativ, format din patru până la opt personalităţi din domeniul cinematografiei, din ţară sau din alte state membre ale Uniunii Europene, conform agenţiei News.ro.

 • EXCLUSIV Arheologul Florian Matei-Popescu
se adresează Corinei Şuteu, reclamând haosul în care se desfăşoară concursurile de la muzeele din
Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Arheologul Florian Matei-Popescu se adresează Corinei Şuteu, reclamând haosul în care se desfăşoară concursurile de la muzeele din Bucureşti

  Scurgerile din presa - lovite de ilegalitate - care s-au intamplat in cazul concursului de la Muzeul National de Istorie al Romaniei (MNIR), ca si brambureala de la Muzeul Taranului Roman - un fel de "uite concursul, nu-i concursul!" -, il fac pe cercetatorul si arheologul Florian Matei-Popescu, fost consilier al ministrului Vlad Alexandrescu, sa-i reproseze Corinei Suteu haosul inimaginabil pe care l-a introdus in cultura romana.

 • Liliana Passima, despre suspendarea concursului pentru conducerea MNŢR: Este o luptă de putere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liliana Passima, despre suspendarea concursului pentru conducerea MNŢR: Este o luptă de putere

  Cercetătoarea Liliana Passima, director interimar al Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR), a declarat, în legătură cu suspendarea celui de-al treilea concurs de proiecte de management pe care l-a câştigat, că este vorba despre o luptă de putere, întrucât Virgil Ştefan Niţulescu, fost director al instituţiei muzeale, nu vrea să renunţe la privilegiile pe care şi le-a construit, acţiunea lui fiind ”de domeniul  penibilului”.

 • Virgil Niţulescu: Am câştigat procesul. Actualul concurs de la MNŢR se suspendă. Passima, interimar până în ianuarie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Virgil Niţulescu: Am câştigat procesul. Actualul concurs de la MNŢR se suspendă. Passima, interimar până în ianuarie

  Virgil Niţulescu, fost manager al Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) şi câştigător al celui de-al doilea concurs de proiecte de management organizat anul acesta, a declarat pentru Agenţia de presă News.ro că a câştigat procesul intentat Ministerului Culturii în luna octombrie şi că speră ca viitorul ministru să finalizeze procedurile începute cu el de Corina Şuteu.

 • Kelemen Hunor o vrea demisă pe Corina Şuteu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kelemen Hunor o vrea demisă pe Corina Şuteu

  Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, la Cluj, că a cerut ”în scris” Guvernului demiterea ministrului Culturii, Corina Şuteu, şi a secretarului de stat Alexandru Oprea, el susţinând că aceasta este singura variantă după ce pelerinajul de la Şumuleu Ciuc nu a fost inclus pe lista Patrimoniului cultural UNESCO, conform unei relatări News.ro.

 • Prima şi ultima victorie a Corinei Şuteu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima şi ultima victorie a Corinei Şuteu

  BUCURIE Corina Şuteu a anunţat marţi seară, pe Facebook, „o mare victorie“: adoptarea ordonanţei de modificare a Legii cinematografiei, pentru care se zbate de când şi-a preluat mandatul. Din păcate, este singura reuşită din ministeriatul său de 7 luni.

 • „O mare victorie“ pentru ministrul Corina Şuteu: Guvernul a adoptat o Ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii cinematografiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „O mare victorie“ pentru ministrul Corina Şuteu: Guvernul a adoptat o Ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii cinematografiei

  Purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, a declarat, marţi seară, citat de News.ro, că în şedinţa de guvern a fost aprobată o Ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii cinematografiei, care cuprinde o serie de schimbări legate de modul de finanţare din Fondul cinematografic a producţiei cinematografice, precizând, totodată, că mai multe măsuri din OUG privesc susţinerea tinerilor creatori.

Modifică Setările