Stiri despre coreea de nord

  1795 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Coreea de Nord şi China
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coreea de Nord şi China

  Creşte tensiunea dintre cele două Corei în Marea Galbenă, aceeaşi zonă unde la 26 martie un submarin nord-coreean a scufundat o navă a Coreei de Sud, provocând moartea a 46 de marinari.

 • Kapetanos a jucat pentru Grecia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kapetanos a jucat pentru Grecia

  Atacantul grec al Stelei, Pantelis Kapetanos, a jucat repriza a doua a partidei amicale pe care Grecia a remizat-o, scor 2-2 cu naţionala Coreii de Nord.

 • Descifrarea unui gest războinic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Descifrarea unui gest războinic

  Scufundarea corvetei sud-coreene de către o torpilă lansată de un submarin nord-coreean a fost calificată de Seul drept un act deliberat de război.

 • Coreea de Nord pregăteşte un al treilea test nuclear
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coreea de Nord pregăteşte un al treilea test nuclear

  Phenianul pregăteşte un al treilea test nuclear care ar putea avea loc în luna mai sau iunie, au informat surse diplomatice citate marţi de televiziunea sud-coreeană YTN, potrivit Business Week.

 • Phenianul a executat doi oficiali în urma reformei monetare eşuate, nu unul singur
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Phenianul a executat doi oficiali în urma reformei monetare eşuate, nu unul singur

  Autorităţile de la Phenian au executat luna trecută doi înalţi oficiali, şi nu unul singur, aşa cum se anunţase iniţial. Cei doi au fost găsiţi vinovaţi pentru eşuarea reformei monetare care a forţat închiderea temporară a pieţelor şi a provocat tensiuni sociale, a anunţat presa sud-coreeană, citată de AFP.

 • VIDEO Coreea de Nord ameninţă cu un atac nuclear fără precedent
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Coreea de Nord ameninţă cu un atac nuclear fără precedent

  Coreea de Nord a avertizat că va pune în aplicare un atac nuclear fără precedent împotriva oricărui stat care ar încerca să răstoarne regimul comunist condus de Kim Jong-il, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene KCNA, informează AP.

 • Executat pentru criza monetară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Executat pentru criza monetară

  Un fost apropiat al lui Kim Jong Il a fost găsit ţap ispăşitor şi condamnat la moarte pentru problemele financiare care au sărăcit populaţia. Pak Nam-ki, fost oficial însărcinat cu finanţele, a plătit cu viaţa implementarea unei reforme prin care moneda naţională s-a depreciat.

 • Doi poliţişti de la Pentagon au fost împuşcaţi - Revista presei internaţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doi poliţişti de la Pentagon au fost împuşcaţi - Revista presei internaţionale

  Presa internaţională de astăzi scrie despre împuşcarea a doi poliţişti de la Pentagon, estimările SUA în ceea ce priveşte alegerile din Irak sau deschiderea sezonului anual de către parlamentul chinez. Printre alte subiecte, cutremurul din Chile aduce armata în prim plan, iar câţiva soldaţi nord-coreeni au trecut graniţa în Coreea de Sud.

 • Cutremur puternic la frontiera dintre Coreea de Nord şi Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cutremur puternic la frontiera dintre Coreea de Nord şi Rusia

  Un puternic cutremur cu o magnitudine de 6,7 grade s-a produs joi, în largul zonei de la frontiera dintre Coreea de Nord şi Rusia, fără informaţii imediate privind eventualele distrugeri, au anunţat seismologii Institutului american de geofizică (USGS), citaţi de AFP.

 • Dinamo i-a „executat“ pe comuniştii coreeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dinamo i-a „executat“ pe comuniştii coreeni

  „Câinii” au învins ieri naţionala Coreei de Nord cu 2-1, iar Cornel Ţălnar s-a lămurit cine ar trebui să fie titular în retur, după cel mai bun meci din Antalya. Roş-albii nu au întâlnit cea mai „bună” naţională a asiaticilor, dar nord-coreenii au avut totuşi în componenţă, jucători care vor merge în Africa de Sud.

 • Coreea de Sud: Nordul reia focul - Revista presei internaţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coreea de Sud: Nordul reia focul - Revista presei internaţionale

  Presa internaţională de astăzi scrie despre reluarea focului la graniţa dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud, declaraţiile unui naş al mafiei newyorkeze sau arestarea a cinci militanţi ai organizaţiei separatiste ETA. Printre alte subiecte, Zelaya a părăsit Hondurasul după patru luni de asediu, iar turiştii de la Machu Picchu încă nu au fost evacuaţi în totalitate.

 • Cum reuşeşte Coreea de Nord să vândă arme în ciuda sancţiunilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum reuşeşte Coreea de Nord să vândă arme în ciuda sancţiunilor

  Semnal FP. Supus unui regim internaţional de sancţiuni menit să ţină în frâu programul său nuclear, Phenianul recurge la un întreg lanţ de intermediari pentru a ascude provenienţa armelor şi pentru a continua exporturile, a căror valoare se ridică la 1 miliard de dolari pe an.

 • Coreea de Nord face apel la un tratat de pace în peninsulă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coreea de Nord face apel la un tratat de pace în peninsulă

  Coreea de Nord a lansat luni un apel la discuţii în vederea obţinerii unui tratat de pace care să ia locul armistiţiului ce semnat după războiul din Coreea (1950-1953) şi a propus o reluare condiţionată a negocierilor privind denuclearizarea, informează presa oficială a regimului nord-coreen, titrează cotidianul britanic The Guardian.

 • Coreea de Nord face pace cu Washingtonul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coreea de Nord face pace cu Washingtonul

  Coreea de Nord a lansat un apel cu ocazia Anului Nou la terminarea de relaţii ostile cu Statele Unite, au relatat vineri principalele mijloace mass-media oficiale nord-coreene.

 • Coreea de Nord a arestat un american intrat ilegal în ţară - Revista presei internaţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coreea de Nord a arestat un american intrat ilegal în ţară - Revista presei internaţionale

  Presa internaţională de astăzi scrie despre arestarea unui american în Coreea de Nord, capturarea unei nave yemenite de către piraţii somalezi sau construirea de noi locuinţe de către Israel. Printre alte subiecte, Rusia şi Ucraina au căzut de acord asupra condiţiilor de tranzit pentru ţiţeiul rusesc, iar podul de deasupra lacului Champlain dintre New York şi Vermont a fost prăbuşit controlat.

 • Danemarca: Mica Sirenă arbora o mască anti-contaminare - Revista presei internaţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Danemarca: Mica Sirenă arbora o mască anti-contaminare - Revista presei internaţionale

  Presa interanţională de astăzi scrie despre masca celebrei statui din Copenhaga, Mica Sirenă, poziţia Coreei de Nord faţă de reluarea discuţiilor pe teme nuclere sau numirea unui general spaniol la comanda FINUL. Printre alte subiecte, Dennis Kucinich cere retragerea trupelor americane din Pakistan, iar Marocul are un plan de urgenţă pentru sport în valoare de 400 de milioane de euro.

Modifică Setările