Stiri despre cor

  125 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cor sighişorean prezent la hramul bisericii din localitatea italiană Aosta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cor sighişorean prezent la hramul bisericii din localitatea italiană Aosta

  Datorită frumuseţii repertoriului şi a calităţii interpretării, Grupul coral „Nicolae Bogdan” a fost selectat printre participanţii la evenimentul organizat mâine de comunitatea românească din Aosta-Italia, cu ocazia hramului bisericii al cărei părinte paroh este preotul de origine sighişoreană Alin Neagu.

 • Primarul care cântă la cununii şi botezuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primarul care cântă la cununii şi botezuri

  Comuna Boşcana, Criuleni, are un edil de invidiat. Vorbeşte engleza şi ştie să atragă investiţii. Dar ceea ce îl face total diferit de ceilalţi colegi e faptul că de sărbători cântă în corul bisericii.

 • VIDEO FOTO Cum vor arăta oraşele Europei: căldură din gunoiul menajer, energie de la ferma de vânt, autostrăzi pentru biciclete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO FOTO Cum vor arăta oraşele Europei: căldură din gunoiul menajer, energie de la ferma de vânt, autostrăzi pentru biciclete

  "Dezvoltare durabilă", „reducerea emisiilor de carbon", „eficienţă energetică", „soluţii verzi" sunt doar câteva din teoriile europene din documentele, dezbaterile şi declaraţiile birocraţilor ori aleşilor din Bruxelles sau din capitalele europene. Ce sunt ele şi ce înseamnă în practică, rămâne de multe ori o enigmă pentru cetăţean. „Încă unii care bat câmpii şi nu mai ştiu cum să împartă banii între ei", ar s

 • Concert extraordinar de colinde tradiţionale la Târgovişte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert extraordinar de colinde tradiţionale la Târgovişte

  Marţi, 20 decembrie 2011, orele 17.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, va avea loc, Concertul extraordinar de colinde tradiţionale româneşti. Îşi vor da concursul corurile reunite ale Facultãţii de Teologie a Universitãţii “Valahia”, Seminarului Teologic “Sf. Ioan Gurã de Aur”, Grupului coral “Valachia Christiana”, Coralei Catedralei Arhiepiscopale şi Mitropolitane din Târgovişte şi Coralei Preoţilor din Arhiepisco

 • Concurs între corurile din Târgu-Jiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concurs între corurile din Târgu-Jiu

  Festivalul-concurs al formaţiilor şi grupurilor corale "CORALA GORJEANĂ" va avea loc miercuri, 14 decembrie, la Casa Armatei din Târgu-Jiu. Manifestarea, ajunsă la cea de-a VI-a ediţie, este deschisă tuturor formaţiilor corale de adulţi sau copii.

 • Filarmonica „Banatul”, aplaudată de membrii Queen la un concert în Olanda
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filarmonica „Banatul”, aplaudată de membrii Queen la un concert în Olanda

  Orchestra și corul Filarmonicii „Banatul" din Timișoara au participat în calitate de invitați la concertul The Queen Experience. Evenimentul a avut loc recent în sala Gelerdom din Arnhem, cu câteva zile înainte de comemorarea a 20 de ani de când legendarul muzician Freddie Mercury a trecut în neființă din cauza sindromului imunodeficienței dobândite - SIDA.

 • Bucovinenii din Ucraina i-au încântat pe târgovişteni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucovinenii din Ucraina i-au încântat pe târgovişteni

  Corul popular românesc „Dragoş Vodă”, din Bucovina, Republica Ucraina, au urcat ieri seară, pe scena amenajată în Piaţa Mihai Viteazul din Târgovişte. Aceştia au fost invitaţi la „Zilele Cetăţii”. Corul a fost înfiinţat în 1992, prin unirea corurilor bisericeşti de bărbaţi din satele Ceahor, Ostriţa şi Horecea.

 • Coriştii din Găeşti amendaţi la Budapesta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coriştii din Găeşti amendaţi la Budapesta

  Membrii corului „Prietenii Muzicii” din Găeşti au dat de belea în mijlocul Budapestei. Formaţia artistică care plecase să concerteze în Ungaria pe banii publici (26 de mii de lei a costat excursia muzicală) a vrut să se plimbe cu metroul, numai că biletele folosite nu erau pentru acest mijloc de transport în comun.

 • Recunoaştere: Trofeul Olimpiadei Corale, adjudecat de Liceul de Arte “Bălaşa Doamna”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recunoaştere: Trofeul Olimpiadei Corale, adjudecat de Liceul de Arte “Bălaşa Doamna”

  Corul de Cameră “Cantabile”, coordonat de dirijorul prof. dr. Florin Badea, a devansat şcoli cu tradiţie în România, din Iaşi, Cluj şi Bucureşti. Pentru a accede la faza naţională a olimpiadei nu este suficient să te clasezi pe locul I la competiţiile zonale. Trebuie să obţii maximum de puncte, performanţă la îndemână pentru „Cantabile”.

 • Constanţa: Corul teologic, pe podium la Concursul Naţional de Muzică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: Corul teologic, pe podium la Concursul Naţional de Muzică

  Sâmbătă s-a desfăşurat la Arad Concursul Naţional de Muzică pentru Formaţiile Corale din Învăţământul Preuniversitar, la care a participat, la secţiunea seminarii teologice, alături de alte şase coruri din ţară şi Corul Seminarului teologic liceal „Cuv. Dionisie Exiguul“, din Constanţa, dirijat de arhid. prof. Adrian Ioan Clinciu.

 • Elevii arădeni pot participa la un concurs naţional de muzică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elevii arădeni pot participa la un concurs naţional de muzică

  Formaţiile corale din învăţământul preuniversitar-licee au ocazia să participe, în perioada 3-5 iunie, la Concursul Naţional de Muzică pentru formaţiile corale. La evenimentul organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad şi Liceul de Artă „Sabin Drăgoi” vor fi prezente 19 coruri, adică aproape 800 de participanţi din Alba-Iulia, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj, Constanţa, Deva, Iaşi, Roman, Târgovişte, Râmnicu-V

 • Maria Dragu, semifinalista de la „Românii au talent“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maria Dragu, semifinalista de la „Românii au talent“

  Maria este membră a unui ansamblu coral de 11 ani. Unii colegi ai adolescentei au privit cu scpeticism pasiunea ei, până la succesul alături de Transylvania Voces, de la „Românii au talent".

 • Concert aniversar „Camerata Academica Porolissensis”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert aniversar „Camerata Academica Porolissensis”

  Membrii  „Camerata Academica Porolissensis” vor concerta în această seară pentru a marca împlinirea a patru decenii de la înfiinţarea corului. Spectacolul va avea loc la Catedrala Episcopală, din Zalău.

 • Concert de Florii la Biserica „Sf. Nicolae Nou”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert de Florii la Biserica „Sf. Nicolae Nou”

  În duminica Floriilor, de la orele 18.30, corul de cameră „Pastorala", dirijat de către maestrul Dumitru Săndulachi, va susţine concertul de muzică religioasă „Veniţi să luaţi bucurie", în cadrul căruia vor fi interpretate 13 cântece ortodoxe.

Modifică Setările