Stiri despre coordonate geografice

  3 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Meridianul zero este marcat greşit la Observatorul Greenwich. De ce?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Meridianul zero este marcat greşit la Observatorul Greenwich. De ce?

  Dacă vizitaţi Observatorul Greenwich de lângă Londra şi utilizaţi funcţia de poziţionare globală (GPS) a telefonului mobil pentru a găsi meridianul zero - linia imaginară de la nord la sud care marchează zero grade longitudine - veţi observa ceva ciudat. Nu vă veţi afla pe linia trasată în curtea observatorului, care marchează presupusa poziţie a graniţei dintre emisfera estică şi cea vestică, ci vă veţi afla la circa 102 metri mai la est. De ce?

 • STS: Dr. Zamfir a transmis, în loc de coordonate, ora de pe telefonul mobil. Sorin Ianceu: Am dat numele localităţilor din apropiere şi pe ce drum să vină la noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  STS: Dr. Zamfir a transmis, în loc de coordonate, ora de pe telefonul mobil. Sorin Ianceu: Am dat numele localităţilor din apropiere şi pe ce drum să vină la noi

  La două săptămâni de la tragedia aviatică din Apuseni, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a făcut publice "coordonatele" transmise de unul dintre supravieţuitorii accidentului, doctorul Radu Zamfir, susţinând că reprezentau de fapt „ ora afişată pe telefonul mobil”. Medicul Sorin Ianceu a declarat luni seară că el a furnizat operatorului 112 poziţia avionului, numind localităţile din jur şi pe ce drum se poate ajunge la avionul prăbuşit.

 • Lecţia de orientare pe înţelesul tuturor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţia de orientare pe înţelesul tuturor

  La ştirile de dimineaţă am auzit ceva incredibil: „autorităţile nu au ştiut să interpreteze corect coordonatele geografice” ale locului unde s-a produs accidentul aviatic. Îmi vine greu să cred că noţiunile care se învaţă la geografie în clasa a V-a sau în clasa a IX-a nu sunt ştiute de către cei puşi să gestioneze situaţii de urgenţă.