Stiri despre contemporan

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • California, ecranul şi filmul românesc contemporan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  California, ecranul şi filmul românesc contemporan

  Maria Dinulescu, Adrian Titieni, Bogdan Mirică şi Doru Pop invitaţi de onoare la Festivalul de Film Românesc de la Stanford University, UC Berkeley, San Francisco State University şi University of California, Los Angeles (UCLA) , la San Francisco şi Los Angeles.

 • Iarăşi şi iarăşi Caragiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iarăşi şi iarăşi Caragiale

  Cînd mă plictisesc, sau ma înfurii, sau cad în depresie, sau îmi vine să las totul baltă, (ceea ce mi se întîmplă zilnic, de îndată ce răsfoiesc ziarele), mă salvez, sau măcar mă ţin pe linia de plutire, răsfoind scrierile lui Nenea Iancu. O adevărată vitamină naţională, un bărbat curajos, realist, necomplezent, plin de haz, de relativism mîntuitor şi de o sănătoasă melancolie…

 • „Eminescu nu mai este interzis, Eminescu este contemporan cu noi!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Eminescu nu mai este interzis, Eminescu este contemporan cu noi!“

  Susţine Elena Dabija, Directorul Centrului Academic Internaţional Eminescu. „A trecut perioada când generaţiile mai în vârstă nu aveau acces la Eminescu, Eminescu nu mai este interzis! Noi decidem în ce măsură dorim să-l cunoaştem şi să-i urmăm poveţele. Mihai Eminescu este contemporan cu noi!“, afirmă Elena Dabija în interviul pe care vă invit să-l citiţi în continuare.

 • „Cum vă place”, de William Shakespeare: Un exerciţiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cum vă place”, de William Shakespeare: Un exerciţiu

  Cândva, către sfârşitul anilor ’80 ai secolului trecut, Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru (A.I.C.T.) organiza un colocviu a cărui intenţie declarată era aceea de a formula un răspuns la întrebarea dacă mai este sau nu Shakespeare contemporanul nostru. Aşa cum susţinea într-o carte adesea citată, o carte-cult, apărută la Varşovia în 1961, celebrul Jan Kott.

 • Revizorul, popular şi extrem-contemporan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revizorul, popular şi extrem-contemporan

  În excelentul caiet de sală al montării cu piesa Revizorul de N. V. Gogol, creaţie ce marchează, între altele, revenirea în circuitul teatral a ceea ce azi se cheamă Sala Studio, cunoscută înainte de 1989 drept Sala din Bulevarul Nicolae Bălcescu sau Sala Mică a Teatrului Naţional din Bucureşti, regizorul Felix Alexa susţine că acesta ar fi, poate, cel mai actual spectacol făcut de el vreodată.

 • În lume există 30 de milioane de sclavi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În lume există 30 de milioane de sclavi

  O nouă fundaţie, finanţată de miliardari, a evaluat datele culese, referitoare la acest fenomen inacceptabil în lumea de azi. Ţelul acţiunii: abolirea sclaviei.

 • Mihail Şişkin, cel mai important scriitor rus contemporan, vine în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihail Şişkin, cel mai important scriitor rus contemporan, vine în România

  Considerat cel mai mare scriitor rus al momentului şi cel mai important candidat rus la premiul Nobel pentru literatură, Mihail Şişkin se va întâlni cu publicul român, vineri, de la ora 18.30, la Galeriile Artmark din Bucureşti. Evenimentul marchează lansarea volumului „Părul Venerei“, opera autorului cea mai apreciată de critica internaţională.

 • Scrisoare către Mălăele despre scrisoarea găsită de Mălăele...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoare către Mălăele despre scrisoarea găsită de Mălăele...

  Aş putea să scriu o cronică teatrală într-o revistă de o sută de exemplare. Literară. O vor citi specialiştii, snobii sau oamenii reali de cultură. O vei reţine tu pentru un program de sală. Dar eu vreau să ştie toată lumea, să te pârăsc, cu ce ai făcut cu „Scrisoarea” ta după Caragiale. Îţi dăruiesc, adresez adică, scrisoarea mea.

Modifică Setările