Stiri despre constiinta

  30 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Eroisme” contra cost
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Eroisme” contra cost

  Constat că nu puţini sunt acei care, atât de pătrunşi fiind de sentimentul ”patriotic”, au convingerea, ba chiar pretind, că salvându-se pe ei înşişi, salvează patria ― de altfel aceasta este şi cheia de boltă a propriei lor existenţe sociale şi fundamentala lor grijă ”naţională”.

 • Cum ne poate duce
succesul la pierzanie. Legătura dintre reuşita în viaţă şi nivelurile de
conştiinţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne poate duce succesul la pierzanie. Legătura dintre reuşita în viaţă şi nivelurile de conştiinţă

  Mulţi dintre noi înţeleg greşit ideea de succes. Indiferent de domeniul de activitate, succesul se obţine, de regulă, gradual şi necesită un management extrem de riguros. Fără acest management, cei în cauză nu vor şti să gestioneze situaţiile cu care vor ajunge să se confrunte, sfârşind prin a cădea în depresie şi putând ajunge chiar la sinucidere.

 • Cum explică renumitul neurolog Dumitru Dulcan faptul că dragostea ne face fericiţi: „Chimia sa
este cea a fericirii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum explică renumitul neurolog Dumitru Dulcan faptul că dragostea ne face fericiţi: „Chimia sa este cea a fericirii“

  Reputatul neurolog şi psihiatru Dumitru Constantin Dulcan (80 de ani), profesor universitar, s-a dedicat studierii domeniului conştiinţei, iar cărţile sale s-au vândut în sute de mii de exemplare. Dumitru Constantin Dulcan a acordat un amplu interviu pentru Weekend Adevărul în care vorbeşte despre interdependenţa dintre stres şi boli, despre puterea gândurilor pozitive şi de ce forţa iubirii e mai puternică decât cea a minţii.

 • Viorica Dăncilă: Nu mi-e teamă, am conştiinţa că nu fac lucruri greşite. Oamenii care cred în Dumnezeu şi care fac fapte bune nu trebuie să se teamă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viorica Dăncilă: Nu mi-e teamă, am conştiinţa că nu fac lucruri greşite. Oamenii care cred în Dumnezeu şi care fac fapte bune nu trebuie să se teamă

  Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, într-un interviu difuzat duminică seara de România TV, că este un om care crede în Dumnezeu şi nu îi este teamă, pentru că atât timp cât are conştiinţa că nu face lucruri greşite, nu îi e teamă. Dăncilă a mai spus că are „o datorie faţă de femeile din România“ să demonstreze că o femeie poate reuşi.

 • Despre fatigabilitatea compasională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre fatigabilitatea compasională

  Probabil aţi auzit că, după o vreme, cei care lucrează direct cu victime ale traumelor fizice sau psihice „trebuie“ să se desensibilizeze. Că altfel nu îţi poţi face meseria, ca doctor sau psihoterapeut, dacă eşti prea implicat şi nivelul tău de empatie e prea ridicat.

 • Despre bănoasa afacere a Centenarului, neruşinare şi conştiinţa vită-porc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre bănoasa afacere a Centenarului, neruşinare şi conştiinţa vită-porc

  Zeci de milioane de euro au fost tocate de aleşii naţiei pentru evenimente care, pe alocuri, par să fie gândite de maeştrii absurdului. În tot acest timp, lucrurile fireşti rămân nefăcute. Oare ce-ar fi fost dacă s-ar fi demarat, în primăvară, o campanie pentru restaurarea monumentelor Eroilor  căzuţi în Războiul care a stat la temelia Marii Uniri? Ar fi fost absurd? Ar fi fost o risipă?

 • Lungul drum spre regăsire, libertate şi
independenţă. Cazul Republicii Moldova (VII)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lungul drum spre regăsire, libertate şi independenţă. Cazul Republicii Moldova (VII)

  Revolta populaţiei şi-a liderilor din Ţările Baltice faţă de puterea centrală de la Moscova şi folosirea breşelor pe care perestroika şi glasnosti le realizau în eşafodajul puterii sovietice pentru a obţine independenţa, cetăţenii din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească (RSSM) au început să devină tot mai nerăbdători în ceea ce priveşte democratizarea societăţii şi afirmarea identităţii naţionale a majorităţii populaţiei Republicii.

 • Teologie şi robotică. Trebuie să aibă androizii conştiinţă morală?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teologie şi robotică. Trebuie să aibă androizii conştiinţă morală?

  Multe dintre problemele profund teologice pot fi înţelese mult mai bine astăzi, în condiţiile creşterii reale a posibilităţii tehnice a producerii de androizi, de „roboţi umani“. Omul îl înţelege pe Dumnezeu – aşa cum a fost reprezentat de o gândire teologică multiseculară – mult mai bine când poate să o facă el însuşi pe demiurgul, când are a se pune în „pielea lui“.

 • Confesiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Confesiune

  Da, sunt vinovat! Am ignorat strigătul unui om! „Am nevoie de ajutor concret, acum! Nu mai pot trăi în această lume…”

 • Cât suntem de conştienţi? Diferenţa dintre
conştienţă şi conştiinţă şi cum atragem fericirea, frica sau boala
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât suntem de conştienţi? Diferenţa dintre conştienţă şi conştiinţă şi cum atragem fericirea, frica sau boala

  Suntem prinşi în activităţile zilnice, gândindu-ne la trecut sau proiectându-ne viitorul, fără să fim conştienţi că suntem în prezent şi trebuie să trăim acum şi aici. Bolile sau stările pe care le resimţim sunt vindecate sau accesate în funcţie de nivelul de conştienţă şi accesul la conştiinţă al fiecăruia dintre noi.

 • Un text scris la comandă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un text scris la comandă

  Să scrii un text împotriva convingerilor tale. Dar să-l scrii bine. Să vorbeşti pentru că ai fost obligat de cineva. Dar să vorbeşti magistral. Să exprimi nişte idei în care nu crezi. Dar să fii atât de convingător! Asta înseamnă să ai talent?

 • Învăţăturile părintelui Justinian Chira, duhovnicul de la Rohia, despre
păcat, familie şi credinţă: „Mileniul III va fi o catastrofă, dacă omenirea nu se va trezi!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Învăţăturile părintelui Justinian Chira, duhovnicul de la Rohia, despre păcat, familie şi credinţă: „Mileniul III va fi o catastrofă, dacă omenirea nu se va trezi!“

  La Mănăstirea Sfânta Ana – Rohia, Maramureş, vieţuieşte de 74 de ani unul dintre puţinii mari duhovnici români: părintele Justinian Chira (94 de ani), arhiepiscopul onorific al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Vorbele sale calde sunt poticnite în suflul bătrâneţii, dar au puritatea şi emoţia unui copil. „Ştii cine sunt eu?“, întreabă părintele, apoi aşteaptă preţ de două secunde. „Eu sunt slujitorul Domnului!“.

 • Câţi
bani face conştiinţa ta?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câţi bani face conştiinţa ta?

  Dacă ai să lauzi pe cineva, sincer şi cu argumente, vei avea surpriza să constanţi că vor fi mulţi care te vor privi cu o grimasă: „Nu-i chiar aşa!“. Dacă ai să critici pe cineva, sincer şi cu argumente, se vor găsi întotdeauna unii care se vor încrunta: „Nu-i chiar aşa!“.

 • Merkwelt sau despre naşterea conştiinţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Merkwelt sau despre naşterea conştiinţei

  Din punct de vedere fiziologic, suntem conştienţi atunci când suntem respondenţi şi alerţi, orientaţi în spaţiu şi timp, comunicativi; suntem inconştienţi atunci când ne arătăm dezorientaţi, în delir, pierdem sensul comunicării şi nu mai răspundem la stimuli fizici. Ce este, totuşi, conştiinţa?

 • Fals Jurnal de ieri şi de azi: Adesea, „Fiecare potrivit conştiinţei sale“: umbreluţă pentru o ploiţă de vară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fals Jurnal de ieri şi de azi: Adesea, „Fiecare potrivit conştiinţei sale“: umbreluţă pentru o ploiţă de vară

  Se pare că s-a încetăţenit bine de tot în viaţa noastră politică şi, fireşte, parlamentară, această formulă cu o aparenţă foarte democratică, dar cel mai adesea menită să ţină locul unei umbreluţe de domnişoară în cazul unei ploiţe de vară uşoare de tot şi care, până la urmă, poate să şi lipsească; ploiţa, chiar dacă te udă niţel, în lipsa umbreluţei, tot nu te poate duce până la pneumonie.

 • Ca de la co-rupt la corupt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ca de la co-rupt la corupt

  Ai ucis pentru putere, ca un animal ce sfâşie prada, simplu, disperat şi plin de sânge. Pentru a fi siguri că nu te înţelegem greşit, ai repetat în Mai acelaşi procedeu, în altă scenă, sub alt pretext, dar iarăşi ai ucis oameni nevinovaţi, naivi şi rătăciţi, ai ucis fiinţe vii, destine, familii, speranţe.

 • Simţul Moral Românesc – S.M.R.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simţul Moral Românesc – S.M.R.

  Astăzi ne aflăm în plin experiment de destructurare spiritual – morală a poporului român. Personal, consider că morala nu poate fi călcată în picioare, chiar dacă exemplul suprem al Sfinţilor Români din Închisorile Comuniste a fost încununat cu gloria uitării ! În acest context, mă întreb dacă vom putea fixa vreodată semnificaţiile de o înaltă ţinută morală care să ne ghideze parcursul nostru existenţial.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Mi-e lene să gândesc şi să mă mai conving de ceva" (Imaginar politic)

  S-au inventat:1.Tipul savantului,2.Tipul orgoliosului,3.Al profitorului,4.Al conservatorului credincios,5.Al chefliului,6.Al banditului în limitele admise,7.Al hoţului dincolo de limitele admise,8.Al omului drept, dar înşelat,9.Al scriitorului iubitor de glorie,10.Al socialistului revoluţionar,11.Al curajosului hazliu,12.Al creştinului total.Iată, tipologii politice. Numai că politic, creaţia şi conformismul sunt probleme de conştiinţă.

 • Creierul şi conştiinţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creierul şi conştiinţa

  Ce se întâmplă în creierul unui tânăr care este lovit de mai multe ori cu ciomagul în moalele capului? Îmi închipui că un strigăt  prelung. Lumina care se stinge spune că vrea să mai stea.

 • VIDEO La graniţa dintre viaţă şi moarte. Când devii conştient în vis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO La graniţa dintre viaţă şi moarte. Când devii conştient în vis

  Moartea vine sub multe înfăţişări, dar într-un fel sau altul este cauzată, în definitiv, de o lipsă de oxigen la nivelul creierului. Progresele în domeniul ştiinţei medicale au condus, însă, la o mai bună înţelegere a ceea ce se întâmplă când creierul alunecă într-o stare ciudată de "conştiinţă hibridă" în timpul unei experienţe care nu poate fi cunoscută decât înainte de moarte.

Modifică Setările