Stiri despre constantin silvestri

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O carte despre Constantin Silvestri, lansată la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O carte despre Constantin Silvestri, lansată la Ateneul Român

  Volumul „Constantin Silvestri în cronici şi interviuri, 1930-1959”, realizat de istoricul Cristina Enăşescu şi publicat de Editura Institutului Cultural Român, va fi lansat joi, de la ora 16.00, în foaierul Ateneului Român, în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu, la standul Librăriilor Humanitas

 • Albume premiate la premiile ICMA (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Albume premiate la premiile ICMA (II)

  Printre nominalizările la premiile International Classical Music Awards (ICMA) 2021 se numără şi un album semnat de pianista Luiza Borac, cuprinzând integrala lucrărilor pentru pian semnate de Constantin Silvestri. La altă categorie, albumul Elgar semnat de violonista britanică Nicola Benedetti, alături de Orchestra Filarmonicii din Londra, condusă de Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului Enescu.

 • La Ateneu, aniversare
Ion Buzea şi 

comemorări Clara Schumann – Constantin Silvestri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Ateneu, aniversare Ion Buzea şi comemorări Clara Schumann – Constantin Silvestri

  Filarmonica George Enescu a continuat buna practică a omagierilor marilor performeri şi compozitori. Aşa au fost, într-o seară de octombrie, în Sala Mare a Ateneului Romîn, aniversarea celor 85 de ani ai tenorului Ion Buzea şi comemorările a 200 de ani de la naşterea Clarei Wieck-Schumann, a 50 de ani de la moartea lui Constantin Silvestri.

 • Expoziţie „Constantin Silvestri 50” şi concert extraordinar Enescu-Silvestri, miercuri, la Sala Dalles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expoziţie „Constantin Silvestri 50” şi concert extraordinar Enescu-Silvestri, miercuri, la Sala Dalles

  Memoria marelui compozitor şi dirijor Constantin Silvestri (1913-1969) este omagiată la 50 de ani de la dispariţia sa, prin expoziţia „Constantin Silvestri 50” şi un concert cameral, organizate de Fundaţia Silvestri şi de Primăria Capitalei, prin Universitatea Populară „Ioan I. Dalles“ (Sala Dalles).  Evenimenetele vor avea loc miercuri, de la ora 19.00, la Sala Dalles.

 • Silvestri după cinci decenii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Silvestri după cinci decenii

  Greu de observat, de gândit, cum anume a trecut o întreagă jumătate de secol fără Constantin Silvestri; ...una dintre marile personalităţi ale culturii muzicale europene a secolului trecut, personalitate carismatică, efervescentă, dotată cu o inteligenţă muzicală seducătoare, cu un profesionalism activ, aplicat.

 • Constantin Silvestri, omagiat la 50 de ani de la dispariţie, printr-o expoziţie şi un concert cameral la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constantin Silvestri, omagiat la 50 de ani de la dispariţie, printr-o expoziţie şi un concert cameral la Ateneu

  Memoria marelui compozitor şi dirijor Constantin Silvestri (1913-1969) este omagiată, la 50 de ani de la dispariţia sa, prin expoziţia „Constantin Silvestri 50” şi un concert cameral.  Expoziţia, realizată de Fundaţia „Constantin Silvestri“ în parteneriat cu Institutul Cultural Român, va fi vernisată marţi, 12 martie, ora 18.00, în foaierul Ateneului Român.

 • „Trei generaţii la Ateneu“, un volum despre familia dirijorului Iosif Ion Prunner
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Trei generaţii la Ateneu“, un volum despre familia dirijorului Iosif Ion Prunner

  Cartea „Iosif Ion Prunner. Trei generaţii la Ateneu“, scrisă de Oana Georgescu, a fost publicată anul acesta de Editura Allfa. Dirijorul şi pianistul Iosif Ion Prunner (59 de ani) s-a născut într-o familie de artişti, ca fiu al pianistului Iosif Prunner şi al regizoarei şi poetei Ileana Yvonne, fostă Pârâianu.

 • FOTO: Omagiu
 adus muzicienilor Constantin Silvestri
şi Dinu Lipatti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO: Omagiu  adus muzicienilor Constantin Silvestri şi Dinu Lipatti

  La Casa Lipatti de la Fundăţeanca, a avut loc, marţi,  festivitatea de lansare a volumului "Constantin Silvestri", autor Lavinia Coman, un eveniment de excepţie, un omagiu adus marilor personalităţi ale muzicii româneşti, Dinu Lipatti şi Constantin Silvestri.

 • ANIVERSARE Eternul Silvestri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANIVERSARE Eternul Silvestri

  Pe 31 mai 2013 s-au împlinit 100 ani de la naşterea pianistului, compozitorului  şi dirijorului Constantin Silvestri.

 • Omagiindu-ne maeştrii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omagiindu-ne maeştrii

  A devenit o tradiţie ca, în 19 august, omagiind ziua de naştere a lui George Enescu, Muzeul ce-i poartă numele să organizeze o seară specială, în care muzica maestrului să fie interpretată de personalităţi recunoscute pentru ştiinţa tălmăcirii paginilor camerale.

 • Cireşe dulci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cireşe dulci

  Nu mi-am imaginat o mai bună metaforă (şi mai de sezon), decât cea a cireşelor dulci care atârnă îmbietor în pom pentru a descrie lansările unor noi CD-uri ce cred că merită a fi cunoscute. În plus, astăzi aniversăm 100 ani de la naşterea lui Constantin Silvestri.

 • 100 de ani de la naşterea dirijorului Constantin Silvestri sunt sărbătoriţi la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  100 de ani de la naşterea dirijorului Constantin Silvestri sunt sărbătoriţi la Ateneul Român

  Pe 31 mai se împlinesc 100 ani de la naşterea pianistului, dirijorului şi compozitorului român Constantin Silvestri (1913 - 1969). Pentru a marca acest eveniment, Filarmonica „George Enescu” organizează duminică, 2 iunie, ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român un recital cameral dedicat unuia dintre cei mai valoroşi muzicieni români ai secolului XX.

 • Vă mai amintiţi de...Constantin Silvestri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vă mai amintiţi de...Constantin Silvestri

  În 1939, Mihail Jora îl portretiza pe Constantin Silvestri astfel: „e un tânăr cu o înfăţişare romantică, având ochii strălucitori ce se deschid alene sub fruntea netedă şi senină".

 • Vă mai amintiţi de...Constantin Silvestri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vă mai amintiţi de...Constantin Silvestri

  Dirijorul şi compozitorul român Constantin Silvestri a fost autorul unei opere ce include 40 de lucrări simfonice, de cameră sau vocale, şi s-a aflat la pupitrul unora dintre cele mai prestigioase orchestre ale lumii, printre care Orchestrele Filarmonice din Viena, Chicago şi Philadelphia, Filarmonica din Berlin sau Orchestra Conservatorului din Paris.

Modifică Setările