Stiri despre consiliul judetean olt

  80 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un consilier judeţean cere informaţii de interes public lunar. Fiindcă nu le primeşte, se pregăteşte să-l acţioneze în judecată pe preşedintele CJ Olt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un consilier judeţean cere informaţii de interes public lunar. Fiindcă nu le primeşte, se pregăteşte să-l acţioneze în judecată pe preşedintele CJ Olt

  Un consilier judeţean al PNL Olt cere, de trei luni, informaţii despre cum se cheltuie banii în instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Olt, condus de PSD, iar pentru că acestea, în anumite cazuri, nu sunt furnizate, este pregătit să facă plângere penală. Doi angajaţi ai CJ sunt, deocamdată,  cercetaţi disciplinar.

 • PSD va da ALDE un post de vicepreşedinte la CJ Olt. Este nesigură menţinerea pe post a actualului viceprimar Cristian Bircea la Slatina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD va da ALDE un post de vicepreşedinte la CJ Olt. Este nesigură menţinerea pe post a actualului viceprimar Cristian Bircea la Slatina

  Şefii PSD Olt au spus astăzi câte ceva despre cum vor împărţi puterea în judeţ, preşedintele Paul Stănescu anunţând că unul din posturile de vicepreşedinţi ai CJ Olt este al formaţiunii ALDE, conform înţelegerii, chiar dacă PSD a obţinut 19 din cele 33 de mandate. Formaţiunea are, la rândul său, nevoie de sprijin pentru a pune viceprimari în primăriile câştigate de PNL.

 • FOTO  Cea mai mare haldă ecologică din S-E ţării
se află la Bălteni-Olt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Cea mai mare haldă ecologică din S-E ţării se află la Bălteni-Olt

  Judeţul Olt are, de câteva zile, una dintre cele mai mari halde ecologice din sudul ţării. Este vorba despre un prim bloc de colectare a deşeurilor menajere din judeţ cu o capacitate de 880.000 mc, totalul urmând să ajungă la 3.560.000 mc. Lucrarea a fost recepţionată de reprezentanţii Consiliului Judeţean Olt la doi ani de la demarea lucrărilor în comuna Bălteni, aflată la 16,5 kilometri de Slatina.

 • VIDEO  Zeci de elevi
din judeţul Olt, premiaţi în cadrul ”Galei Olimpicilor”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO  Zeci de elevi din judeţul Olt, premiaţi în cadrul ”Galei Olimpicilor”

  Elevii olimpici şi profesorii care i-au îndrumat pentru obţinerea premiilor la competiţiile naţionale şi internaţionale din acest an au fost premiaţi, luni – 14 septembrie, de Consiliul Judeţean Olt, în cadrul unei festivităţi organizate cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt. Elevii şi profesorii menţionaţi au primit premii în bani.

 • „Laptele şi cornul”
de la Olt miroase „a stricat”. Produsele vor fi distribuite de o firmă aflată în
vizorul DNA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Laptele şi cornul” de la Olt miroase „a stricat”. Produsele vor fi distribuite de o firmă aflată în vizorul DNA

  Contractul pentru livrarea produselor din programul „Lapte+corn” dedicat elevilor din clasele I-VIII din învăţământul de stat şi privat, dar şi preşcolarilor, continuă să stragă atenţia prin modul cum se derulează în judeţul Olt. Firma care şi-a adjudecat contractul menţionat şi în anul şcolar 2015/2016 este aceeaşi cu cea din ultimii cinci ani, chiar dacă patronul ei este în vizorul DNA tocmai în acest sens.

 • VIDEO  Instruire ”de imagine” înaintea anului şcolar cu primarii şi directorii
unităţilor şcolare de la Olt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO  Instruire ”de imagine” înaintea anului şcolar cu primarii şi directorii unităţilor şcolare de la Olt

  Primarii şi directorii şcolilor şi grădiniţelor din judeţul Olt au fost chemaţi la Slatina, miercuri – 2 septembrie, pentru a participa la o şedinţă unde urma să fie dezbătute măsurile necesare pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a procesului instructiv-educativ în noul an şcolar. Ceea ce ar fi trebuit să fie o şansă pentru expunerea adevăratelor probleme şcolare s-a transformat într-o şedinţă plicticoasă.

 • FOTO  “Face-lift” de amploare la faţada Muzeului Judeţean
Olt din Slatina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  “Face-lift” de amploare la faţada Muzeului Judeţean Olt din Slatina

  Faţada Muzeului Judeţean Olt din Slatina va avea, în maximum un an, un aspect nou şi îngrijit, pe măsura sumelor mari investite până acum pentru modernizarea interiorului clădirii istorice ridicate la 1887. Lucrările de renovare a faţadei muzeului au demarat luna aceasta şi, deşi nu erau prevăzute iniţial în planul de modernizare a clădirii, au fost incluse acum pentru ca Muzeul Judeţean să capete o imagine complet nouă.

 • Sărbătoare pentru angajaţii Consiliului Judeţean Olt: li se măresc
salariile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sărbătoare pentru angajaţii Consiliului Judeţean Olt: li se măresc salariile

  Joi – 30 iulie, a fost zi de sărbătoare pentru angajaţii Consiliului Judeţean Olt. Motivul a fost determinat de aprobarea, în şedinţă ordinară, a unui proiect ce prevede majorarea salarială pentru toţi salariaţii instituţiei menţionate. Creşterea de salariu va intra în vigoare de săptămâna viitoare.

 • Consiliul
Judeţean Olt are un nou membru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consiliul Judeţean Olt are un nou membru

  Dumitru Mugurel Crăciunică este cel mai nou membru al Consiliului Judeţean Olt. Acesta l-a înlocuit, joi – 26 martie, pe Anton Drăguinea de la PPDD. Surse din partidul din care face parte noul membru al Consiliului Judeţean Olt au spus că acesta va fi candidatul filialei de la Slatina pentru funcţia de primar al urbei la alegerile locale din vara viitoare.

 • Consiliul
Judeţean Olt preferă firmele de avocaţi în locul propriilor jurişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consiliul Judeţean Olt preferă firmele de avocaţi în locul propriilor jurişti

  Juriştii Consiliului Judeţean nu se ridică la înălţimea aşteptărilor pe care conducerea instituţiei le are de la proprii angajaţi. Membrii Consiliului Judeţean Olt au aprobat propunerea „sugerată” de conducerea instituţiei de a folosi şi anul viitor firme specializate de avocatură în locul propriilor jurişti.

 • VIDEO  Consilierii
judeţeni de la Olt, colindaţi la final de an
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO  Consilierii judeţeni de la Olt, colindaţi la final de an

  Membrii Consiliului Judeţean Olt, în frunte cu oficialii instituţiei, au primit, joi – 18 decembrie, la ultima şedinţă ordinară din acest an, vizita colindătorilor de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii Slatina. Astfel, după aproape o oră de aprobat proiecte pe mai multe domenii, consilierii judeţeni au ascultat colindele interpretate de grupul ”Voces Primavera” din cadrul instituţiei slătinene anterior menţionate.

 • Reţeaua de drumuri a judeţului Olt se
modernizează cu viteza melcului. Peste 900 kilometri de drumuri de pământ aşteaptă
să fie reabilitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţeaua de drumuri a judeţului Olt se modernizează cu viteza melcului. Peste 900 kilometri de drumuri de pământ aşteaptă să fie reabilitate

  Infrastructura rutieră din judeţul Olt continuă să rămână un vis frumos. În mediul rural, deşi drumurile judeţene au început să fie asfaltate sau peticite cu îmbrăcăminţi asfaltice, ponderea cea mai mare continuă să fie deţinută de drumurile din pământ. Autorităţile judeţene încearcă reabilitarea drumurilor judeţene, dar situaţia cea mai nenorocită priveşte drumurile comunale, ce ţin exclusiv de autorităţile locale.

 • Trei
milioane de lei de la Consiliul Judeţean Olt pentru cadourile de Crăciun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei milioane de lei de la Consiliul Judeţean Olt pentru cadourile de Crăciun

  Membrii Consiliului Judeţean au aprobat, joi – 4 decembrie, alocarea sumei de trei milioane de lei în scopul achiziţionării de cadouri în perioada sărbătorilor de iarnă pentru copiii din toate localităţile judeţului. Suma a fost ruptă din fondul de rezervă aflat al instituţiei menţionate.

 • Baronii Oltului,
domnitori peste afacerile cele mai bănoase
din judeţ. Cum au ajuns în
fruntea bucatelor Paul Stănescu şi Dan Ciocan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Baronii Oltului, domnitori peste afacerile cele mai bănoase din judeţ. Cum au ajuns în fruntea bucatelor Paul Stănescu şi Dan Ciocan

  Ca oricare alt judeţ din această ţară, şi Oltul are câteva personaje percepute de populaţia din teritoriu drept “baroni” datorită averilor incomensurabile pe care nici cei în cauză nu le mai cunosc limitele. Cel mai cunoscut caz la Olt este, de câţiva ani încoace, nimeni altul decât chiar preşedintele Consiliului Judeţean Olt, pesedistul Paul Stănescu. El este secondat de un bun amic, fost miliţian, acum deputat – Dan Ciocan.

 • Consiliul
Judeţean Olt şi-a pus “firmă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consiliul Judeţean Olt şi-a pus “firmă”

  La aproape doi ani şi jumătate de la finalizarea lucrărilor de reamenajare a scuarului din faţa sediului Consiliului Judeţean Olt din Slatina, mai-marii instituţiei au observat, în sfârşit, blocul mare ce tronează pe platoul de lângă imobil şi au montat aici litere ce formează numele instituţiei. De-acum, şi străinii ce vor trece pe lângă sediul impunător al Consiliului Judeţean Olt din Slatina vor şti ce reprezintă acesta, nu doar localnicii.

 • Consiliul
Judeţean Olt a deschis robinetul cu bani pentru localităţile lovite de
inundaţiile din vară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consiliul Judeţean Olt a deschis robinetul cu bani pentru localităţile lovite de inundaţiile din vară

  Cele 29 de localităţi din judeţul Olt afectate de inundaţiile din această vară urmează să primească, în termen de câteva zile, banii alocaţi de Guvern la începutul acestei săptămâni drept despăgubiri pentru pagubele provocate de ape. Suma alocată de Executiv a fost aprobată de consilierii judeţeni în cursul zilei de joi – 25 septembrie.

 • Aragaze
pentru sinistraţii inundaţiilor de la Olt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aragaze pentru sinistraţii inundaţiilor de la Olt

  O firmă din Iaşi va dona Consiliului Judeţean Olt banii necesari pentru achiziţionarea a unui număr de 100 de aragaze ce vor fi destinate exclusiv sinistraţiilor inundaţiilor din luna iulie din judeţul Olt. Consiliul Judeţean Olt urmează acum să se îngrijească de formalităţile pentru achiziţionarea propriu-zisă a bunurilor de larg consum anterior menţionate.

 • FOTO  Indiferenţă crasă la Consiliul Judeţean Olt: lista cu consilierii judeţeni,
neactualizată de la alegerile din vara 2012
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Indiferenţă crasă la Consiliul Judeţean Olt: lista cu consilierii judeţeni, neactualizată de la alegerile din vara 2012

  Situaţie jenantă la Consiliul Judeţean Olt, unde lista cu membrii instituţiei aleşi în vara 2012 de pe site-ul CJ nu a mai fost actualizată în unele cazuri chiar de la momentul scrutinului. Dintre toţi consilierii judeţeni “plini”, aproape un sfert au părăsit între timp scaunul. Acum, lista oficială a CJ Olt cuprinde atât numele membrilor vechi, dar şi pe cele ale înlocuitorilor acestora.

 • Managerul Spitalului Judeţean Slatina, ofticat
că presa dezvăluie dramele pacienţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Managerul Spitalului Judeţean Slatina, ofticat că presa dezvăluie dramele pacienţilor

  Andrei Iordache, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina, a contraatacat, joi – 4 septembrie, în urma publicării de către “Adevărul” a dramei unei familii din municipiu ai cărei membri au avut de suferit în ultimii 14 ani după ce au ajuns la spitalul slătinean. În cadrul unei emisiuni difuzate de un post local, Iordache a încercat să minimalizeze drama familiei respective şi să arunce vina pe ziarişti, ce ar fi “exagerat” situaţia.

 • Eurobaronul
Marin Ionică
a renunţat la funcţia de consilier judeţean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eurobaronul Marin Ionică a renunţat la funcţia de consilier judeţean

  Fostul preşedinte pesedist al Consiliului Judeţean Olt, Marin Ionică, numit şi „eurobaron” pe vremea când se afla la cârma judeţului din cauza unor afaceri derulate pe bani europeni de firma sa, a renunţat, de joi – 28 august, la funcţia de consilier judeţean. Partidul din care face acum parte, PDL, urmează să desemneze un înlocuitor din lista de supleanţi la şedinţa următoare a CJ Olt.

 • FOTO  Bursa de Cereale din Corabia, gata de
inaugurare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Bursa de Cereale din Corabia, gata de inaugurare

  Autorităţile judeţene au încheiat ultima fază înainte de inaugurarea oficială a Bursa de Cereale din oraşul Corabia. Este vorba despre înregistrarea acesteia ca firmă la Registrul Comerţului, asociaţi fiind Consiliul Judeţean Olt, cu un aport 25% din acţiuni, Primăria Corabia – 25%, şi, respectiv, Bursa Română de Mărfuri, cu 50% din acţiuni. Inaugurarea a fost stabilită pentru ultima decadă a acestei luni.

 • VIDEO  Consiliul
Judeţean Olt cumpără frigidere pentru sinistraţii inundaţiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO  Consiliul Judeţean Olt cumpără frigidere pentru sinistraţii inundaţiilor

  Amploarea pagubelor provocate de inundaţiile de la finele lunii trecute i-a determinat pe diriguitorii Consiliului Judeţean Olt să se aplece cu ceva mai multă atenţie asupra problemei. După ce au analizat pagubele revărsării puhoaielor, conducerea instituţiei a decis să aloce o parte din banii Fondului de rezervă aflat la dispoziţia CJ Olt pentru achiziţionarea a diverse bunuri stringente pentru familiile sinistrate, respectiv frigidere.

 • Campionii
mondiali la handbal de la Olt, premiaţi şi făcuţi cetăţeni de onoare ai judeţului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Campionii mondiali la handbal de la Olt, premiaţi şi făcuţi cetăţeni de onoare ai judeţului

  Bianca Bazaliu, membră a lotului naţional feminin de junioare la handbal, şi Gavril Kozma, antrenor secund al lotului menţionat, au primit, vineri – 8 august, titlul de cetăţean de onoare al judeţului Olt. Cei doi au primit, totodată, şi o sumă importantă ca urmare a adjucării, săptămâna trecută, a primului titlu mondial la handbal pentru o echipă românească în ultimii 15 ani.

 • Şcoală avariată de
furtuni, reparată cu bani de la Consiliul Judeţean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoală avariată de furtuni, reparată cu bani de la Consiliul Judeţean

  Consilierii judeţeni de la Olt s-au reunit, azi, în cadrul unei şedinţe extraordinare, pentru a aproba un proiect pentru alocarea de bani în scopul reparării capitale a acoperişului unei şcoli din teritoriu, grav afectat de furtunile de săptămâna trecută. Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi, fiind alocată în sensul anterior menţionat suma de 350.000 lei. Lucrările vor viza şi remedierea altor probleme din şcoala respectivă.

 • Muzeul înfiinţat la Făgeţelu de maestrul Nicolae
Nica îi va purta numele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzeul înfiinţat la Făgeţelu de maestrul Nicolae Nica îi va purta numele

  Muzeul Sătesc din satul Chilia, comuna Făgeţelu, judeţul Olt, va purta numele “Nicolae M. Nica”. În acest mod au înţeles autorităţile judeţene să omagieze memoria şi eforturile făcute de maestrul popular Nicolae M. Nica care, marţea trecută, a decedat la vârsta de 97 de ani. Gestul este unul normal având în vedere că el este cel care a înfiinţat muzeul menţionat.

 • Consiliul Judeţean Olt îi va premia pe elevii de 10 de la BAC şi Capacitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consiliul Judeţean Olt îi va premia pe elevii de 10 de la BAC şi Capacitate

  Elevii din judeţul Olt care au reuşit să obţină media perfectă 10 în urma examenelor de la Evaluare Naţională şi Bacalaureat ar putea fi premiaţi şi de Consiliul Judeţean Olt, nu doar de Guvern. Zilele trecute, membrii Executivului au aprobat o Hotărâre de Guvern prin care toţi elevii din ţară care au trecut de cele două examene anterior menţionate obţinând media 10 la toate probele, vor primi premii în bani.

Modifică Setările