Stiri despre conservatorism

  20 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Profilul celei mai tinere femei primar din Turcia: activistă, fostă deţinută politic, feministă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profilul celei mai tinere femei primar din Turcia: activistă, fostă deţinută politic, feministă

  Într-o ţară profund patriarhală, unde scena politică este dominată de bărbaţi, o activistă cu cazier penal a devenit cea mai tânără femeie la conducerea primăriei unui district din Turcia. În plus, aceasta face parte din minoritatea kurdă, care s-a confruntat de-a lungul timpului de nenumărate ori cu forţele guvernamentale, însă calităţile ei au făcut posibilă ocuparea celei mei înalte funcţii la conducerea unui district turc.

 • Stat mafiot, societate mafiotă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stat mafiot, societate mafiotă

  Cum funcţionează un stat în care oamenii se tem de impozite? Dar unul care proclamă colectarea taxelor şi impozitelor drept prioritate naţională şi în care totuşi oamenii se tem de taxe şi impozite? Pe undeva, contractul social este putred. O fi stat în ploaie, l-or fi lăsat afară în zăpadă.

 • Schimbarea lui Kim Jong-un: cum a renunţat la mentalitatea occidentală pentru conservatorismul nord-coreean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schimbarea lui Kim Jong-un: cum a renunţat la mentalitatea occidentală pentru conservatorismul nord-coreean

  Ultimele apariţii ale noului lider nord-coreean, Kim Jong-un, îl arătau drept o ameninţare la adresa siguranţei internaţionale. Aspiraţiile ţării sale în domeniul nuclear au făcut ca acesta să fie luat în serios şi imaginea sa de lider autoritar să se contureze pe deplin. Dar cum de mentalitatea omului şcolit în occident s-a îmbibat acum de tradiţionalismul specific nord-coreean?