conservanti - ultimele știri
Bogdan s-a folosit de experienţa dobândită la marii producători de preparate din carne din România pentru a transforma producerea tehnologizată a produselor în meşteşug. Totul este verificat în cele mai mici detalii, pornind de la tranşarea şi fasona...
Ne aflăm în plină perioadă de aprovizionare a cămării cu conserve pentru iarnă, borcane cu murături şi butoaie cu varză murată. Ca să avem cât mai multă vreme conserve pline de savoare şi prospeţime, trebuie respectate în primul rând reguli de igienă...
Şase reţete simple de a conserva pe termen lung ardeii graşi pentru umplut. Soluţiile fără chimicale
Maestrul culinar Gina Bradea ne oferă detalii despre modul cum se pot păstra, până la doi ani, ardeii graşi, fără să fie nevoie de controversaţii conservanţi sau de aditivi alimentari.
Dacă ieşiţi des la iarbă verde şi vă place grătarul în natură, trebuie să ştiţi că, dacă nu sunteţi atenţi la alimentele pe care le consumaţi, puteţi să vă îmbolnăviţi....
Trebuie să fim mai atenţi la substanţele chimice pe care le conţin produsele de frumuseţe şi cele de igienă pe care le folosim, atenţionează unii specialişti, citaţi de independent.co.uk....
Profund detoxifiante şi regeneratoare cu aminoacizi, minerale, săruri, enzime şi vitamine, cu condiţia să fie proaspete, crude şi fără conservanţi, sucurile de legume sunt o soluţie pentru creşterea rezistenţei la boli şi curăţarea organismului de re...
Este greu de imaginat cum ar fi viaţa noastră fără medicamente. Vitale pentru tratamentele bolilor cronice, acestea sunt necesare şi în numeroase probleme de sănătate acute. Indiferent pentru ce urmezi terapii medicamentoase, reţine că acestea au efe...
Chiar dacă astăzi găsim în comerţ cam tot ce visăm, totuşi gustul compoturilor din magazin nu se compară cu cel făcut acasă, de mama sau bunica. Unde mai pui că cele din comerţ conţin conservanţi....
Toamna e un anotimp bogat, când se numără bobocii din coteneaţă, ştiuleţii de porumb din hambar şi borcanele de conserve din cămară :)
Prezenţi în majoritatea produselor alimentare procesate, aditivii sau E-urile sunt aproape imposibil de evitat. Totuşi, este bine să îi eviţi pe cei despre care studiile au demonstrat că au efecte nocive asupra sănătăţii....
Deşi sunt „la modă“ şi ne înlesnesc treaba atunci când ne apucăm de preparat bunătăţi pentru iarnă, conservanţii de laborator, atenţionează medicii, ne-ar putea face rău pe termen lung. Care sunt alternativele.
Este sezonul în care, pentru a ne bucura de produse fără conservanţi de laborator, putem pregăti pentru iarnă conserve de legume după preferinţe. Iată câteva reţete verificate, selectate din cartea „Îmi reuşesc toate conservele de legume“, apărută în...
Putem face alegeri potrivite cu ajutorul cărora să alcătuim un meniu sănătos doar dacă citim cu atenţie etichetele produselor pe care le cumpărăm. Ce trebuie să conţină ambalajul oricărui produs alimentar....
Foarte utilizaţi în industria cosmeticelor pentru că sunt ieftini şi nu permit înmulţirea bacteriilor, aceşti conservanţi au devenit din ce în ce mai controversaţi....
Pâinea este un aliment de bază. De aceea este cu atât mai important să alegem o pâine sănătoasă. Pentru aceasta este obligatoriu să citim eticheta cu ingredientele aflate în compoziţia pâinii. Iată ce substanţe conţine pâinea din comerţ....
Îngheţata cumpărată de tot mai mulţi români în această perioadă este plină de aditivi alimentari, de zahăr şi îi lipseşte cacaua. Medicii cer prudenţă, mai ales în cazul celor mici, care nu ar trebui să consume zilnic acest produs.
Dan Vodnar, asistent universitar la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, a inventat un tip de ambalaj antimicrobian care ne poate scăpa de substanţele nocive organismului.
Pentru că a început maratonul cumpărăturilor de Paşte, specialiştii avertizează să fim cumpătaţi în momentul în care intrăm în magazine. Aceştia susţin că etichetele sunt înşelătoare, iar cumpărătorii pot cădea foarte uşor în plasa comercianţilor.
Pentru cele care chiar nu mai pot oferi câteva minute ritualului de demachiere dinainte de culcare, şerveţelele demachiante sunt un dar preţios. Dar nu cumva este această soluţie rapidă prea bună ca să fie adevărată?
Un bărbat din Utah a păstrat timp de 14 ani un hamburger de la McDonald’s, care arată identic cu unul proaspăt, nefiind atacat de mucegai sau de bacterii.
Cantitatea de sare pe care o consumăm ar trebui redusă drastic, potrivit ultimelor studii care asociază prezenţa ridicată a sodiului în alimentaţie cu apariţia afecţiunilor cardiovasculare....
Este atât de prezent în mediul nostru de viaţă, încât organismului îi este imposibil, la propriu, să scape de el în totalitate. Aluminiul nu este inofensiv, aşa că am face bine să ştim de unde vine şi, deci, cum să ne ferim de el.