Stiri despre conjunctivita

  20 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce trebuie să ştii despre conjunctivită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce trebuie să ştii despre conjunctivită

  Ochi roşii şi lăcrimare excesivă? Astfel de simptome trebuie să te trimită la oftalmolog, întrucât poate fi vorba de conjunctivită. Membrana conjunctivă este cea care acoperă globul ocular şi pleoapele, având rolul de a proteja ochiul şi de a-i menţine nivelul de umiditate constant. Inflamaţia acestei membrane duce la apariţia conjunctivitei.

 • 5 boli prevestite de mâncărimile ochilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 boli prevestite de mâncărimile ochilor

  Când ochii devin iritaţi şi mâncărimile în zona lor nu-ţi mai dau pace, este posibil ca aceste neplăceri să indice afecţiuni oculare grave pentru care este important să te prezinţi la medicul de familie, apoi la un medic alergolog sau oftalmolog.

 • Hreanul te scapă de tuse
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hreanul te scapă de tuse

  Folosit atât la gătit, cât şi la prepararea unor remedii naturiste, hreanul este extrem de eficient în tratarea a numeroase afecţiuni şi pentru combaterea unor neplăceri cum este şi tusea persistentă.

 • Cum să eviţi neplăcerile în vacanţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să eviţi neplăcerile în vacanţă

  Mult aşteptata vacanţă de vară ne poate lăsa cu amintiri neplăcute, aşa că este bine să luăm din timp măsuri, mai ales dacă ştim că avem rău de maşină, de pildă. Indiferent dacă mergi la munte sau la mare, nu uita să pui în bagaj trusa medicală!

 • Canalul lacrimal
înfundat la bebeluşi, o excepţie transformată în afecţiune. Explicaţia medicului: cauze şi soluţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Canalul lacrimal înfundat la bebeluşi, o excepţie transformată în afecţiune. Explicaţia medicului: cauze şi soluţii

  Aproximativ 20% din copiii nou-născuţi au lăcrimare, iar la peste 90% dintre ei aceasta porneşte în primul an de viaţă. Există însă şi excepţii, iar în aceste cazul e nevoie de tehnici speciale de masaj sau chiar de operaţii chirurgicale, menite să desfunde canalul lacrimal. Operaţiile nu dor, iar în marea lor majoritate problemele se rezolvă după prima intervenţie.

 • Ce
boli poţi lua de la apa din ştranduri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce boli poţi lua de la apa din ştranduri

  Ştrandurile şi piscinele ne ademenesc în această perioadă caniculară, însă medicii avertizează că apa din bazine poate provoca o serie de boli infecţioase, dacă nu este tratată coerspunzător. Însă nici excesul de agenţi dezinfectanţi nu este de dorit, pentru că poate duce la apariţia bolilor de piele.

 • Tratamente naturiste cu pătrunjel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratamente naturiste cu pătrunjel

  Tratamente naturiste cu pătrunjel. Pătrunjelul este o plantă frecvent folosită în preparatele culinare, datorită gustului său plăcut şi răcoritor, însă poate avea numeroase beneficii pentru sănătate şi frumuseţe.

 • Minune a religiei explicată de medicină: boala lacrimilor de sânge
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minune a religiei explicată de medicină: boala lacrimilor de sânge

  Încă din secolul al XVI-lea, medicii au raportat cazuri în care oamenii plângeau cu lacrimi de sânge. Tulburarea se numeşte „hemolacrie“, o boală oftalmologică foarte rară care îi face pe oameni să lăcrimeze picături de sânge.

 • Epidemie
de conjunctivită: boala nu se ia numai de la bazin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Epidemie de conjunctivită: boala nu se ia numai de la bazin

  Zilele acestea există un risc crescut de epidemie de conjunctivită în Bucureşti. „Avem deja cam 20 de cazuri pe zi, copii şi adulţi“, avertizează prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice din Capitală.

 • Descoperă beneficiile sucului de pătrunjel!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Descoperă beneficiile sucului de pătrunjel!

  Este una dintre plantele aromatice folosite cel mai des la prepararea mâncărurilor. Gustul bun nu este însă singura lui proprietate, frunzele de pătrunjel având numeroase efecte terapeutice.

 • Plante pentru tratarea conjunctivitei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante pentru tratarea conjunctivitei

  Ai ochii iritaţi, roşii, apoşi, iar mâncărimile te sâcâie? Pesemne că te supără conjunctivita de primăvară. Câteva leacuri din plante te ajută să treci peste această neplăcere.

 • Vaccinarea, importantă înainte de începerea școlii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vaccinarea, importantă înainte de începerea școlii

  Au mai rămas câteva zile până când începe școala. Cu această ocazie, medicii atrag atenția asupra importanţei vaccinării copiilor, ținând cont că intrarea în colectivitate este un motiv de îngrijorare pentru părinți.

 • Cum ne protejăm ochii de infecţii la piscină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne protejăm ochii de infecţii la piscină

  Pentru a ne feri de conjunctivita de bazin, ar trebui să purtăm ochelari de înot sau, cel puţin, să clătim bine ochii cu apă după baie şi să evităm să împrumutăm prosopul. În acest sezon, când luăm cu asalt piscinele şi lacurile, infecţiile oculare sunt mai frecvente decât oricând. Însă este important să nu le tratăm la întâmplare.

 • Conjunctivita, frecventă vara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conjunctivita, frecventă vara

  Boala se poate lua de la ştranduri, fiind foarte contagioasă. Se manifestă prin înroşirea şi iritarea ochilor şi prin inflamarea pleoapelor. Pentru tratarea bolii se prescriu, de obicei, tratamente locale cu picături sau cu unguente.

 • Folosiţi corect lentilele de contact!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Folosiţi corect lentilele de contact!

  Utilizarea lor incorectă poate compromite ireversibil vederea. Conjunctivita, modificările formei corneei sau reacţiile alergice sunt complicaţii ce apar din cauza nerespectării măsurilor de întreţinere şi de purtare a lentilelor de contact.

Modifică Setările