Stiri despre concursul international george enescu

  15 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Enescu, altfel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enescu, altfel

  Se făcea că ieri era martie şi mâine e Crăciunul, iar între ele au fost nişte luni haotice, din care n-a înţeles nimeni nimic; ca un arc comprimat peste măsură, până aproape de contopirea cercurilor.

 • Pianistul Josu de Solaun,
laureat al Concursului Internaţional George Enescu,

pe scena Sălii
Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pianistul Josu de Solaun, laureat al Concursului Internaţional George Enescu, pe scena Sălii Radio

  Miercuri, 14 noiembrie, de la ora 19.00, publicul din România va avea şansa de a-l asculta la Sala Radio pe pianistul spaniol Josu de Solaun, care în 2014 câştiga premiul I la secţiunea pian a Concursului Internaţional George Enescu. Concertul va fi susţinut de Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului Constantin Grigore, dirijor principal al Orchestrei Camerata Regală.

 • Trei dintre cei mai rafinaţi muzicieni ai lumii susţin
recitaluri pe scena Ateneului Român la Concursul Enescu 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei dintre cei mai rafinaţi muzicieni ai lumii susţin recitaluri pe scena Ateneului Român la Concursul Enescu 2018

  Violonistul italian Salvatore Accardo, aclamat pentru interpretările sale din Paganini, pianistul suedez Peter Jablonnski – al cărui talent a fost recunoscut chiar de legenda jazz-ului Miles Davis – şi reputatul violoncelist britanic Raphael Wallfisch, cu o discografie de peste 70 de înregistrări, urcă pe scena Ateneului Român pentru a susţine recitaluri extraordinare la Concursul Enescu  (1-23 septembrie).

 • Violonista Gyehee Kim, câştigătoarea Premiului I la Concursul Internaţional „George Enescu”, cântă la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violonista Gyehee Kim, câştigătoarea Premiului I la Concursul Internaţional „George Enescu”, cântă la Bucureşti

  În Sala mare a Ateneului  Român, joi, 11 şi vineri, 12 mai, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Christian Badea, propune un program alcătuit din Uvertura la opera Nunta lui Figaro, Concertul nr. 5 în la major, pentru vioară şi orchestră, KV 219 de Wolfgang Amadeus Mozart, şi Simfonia fantastică, op. 14 de Hector Berlioz.  Solistă va fi violonista  Gyehee Kim.

 • Concursul Internaţional George Enescu 2016 - secţia Vioară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concursul Internaţional George Enescu 2016 - secţia Vioară

  Afluxul candidaţilor spre această binecunoscută competiţie, care de la înfiinţarea ei în 1958 a avut un destin atât de straniu, a înregistrat la această ediţie un mare număr de violonişti – se pare că acest lucru s-a petrecut întocmai şi la celelalte discipline – încât s-a simţit nevoia unei trieri prealabile, cu toate că până la începerea competiţiei lotul se mai „cerne” de la sine.

 • Concursul Internaţional George Enescu 2016
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concursul Internaţional George Enescu 2016

  La data de 3 septembrie a.c. a început desfăşurarea celui mai important eveniment artistic al anului desfăşurat sub motto-ul „Trăieşte-ţi visul”, competiţie de prim rang aflată la cea de-a 25-a ediţie.

 • Bursă de studii pentru cel mai talentat violonist român. Trei violoniste celebre îi vor înmâna premiul fericitului câştigător
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bursă de studii pentru cel mai talentat violonist român. Trei violoniste celebre îi vor înmâna premiul fericitului câştigător

  Cel mai bine clasat concurent român la Secţiunea Vioară a Concursului Internaţional George Enescu 2016 va câştiga o bursă de studii la Academia Barenboim, unde va studia alături de renumiţi profesori. Tema din acest an a concursului este "Trăieşte-ţi visul". Bursa va fi acordată de trei violoniste românce: Mihaela Martin, Silvia Marcovici şi Marina Sîrbu.   .

 • Ambasada României la Chişinău anunţă desfăşurarea concursului „George Enescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ambasada României la Chişinău anunţă desfăşurarea concursului „George Enescu”

  Muzicieni din întreaga lume vor putea participa la Concursul Internaţional „George Enescu”, organizat în România. Ediţia a XV-a se va desfăşura în perioada 3-16 septembrie 2016. Concursul oferă oportunităţi de afirmare şi promovare tinerilor muzicieni. Anunţul a fost făcut de Ambasada României în Republica Moldova, transmite IPN.

 • Evenimentul muzical al anului:

Concursul Internaţional George Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Evenimentul muzical al anului: Concursul Internaţional George Enescu

  În mod cert, prin ediţia din acest an - cea de a XIV-a -  Concursul şi-a recăpătat strălucirea de odinioară, din anii ’60 - ’70 ai secolului trecut. În destule privinţe o depăşeşte. Redevine un reper pe harta marilor competiţii internaţionale actuale ale muzicii.

 • VIDEO Cine va dirija finalele Concursului Internaţional „George Enescu“ 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cine va dirija finalele Concursului Internaţional „George Enescu“ 2014

  Trei muzicieni de renume internaţional: Marek Pijarowski, Ovidiu Bălan şi Justus Frantz vor dirija Finalele Concursului Internaţional „George Enescu“, alături de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, pe scena Ateneului Român din Bucureşti. Evenimentul va avea loc  în această toamnă, între 8 şi 27 septembrie.

 • Premii de 100.000 de euro la Concursul Internaţional „George Enescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premii de 100.000 de euro la Concursul Internaţional „George Enescu“

  Concursul George Enescu” se va desfăşura între 8 şi 27 septembrie. Concursul “George Enescu” are patru secţiuni –  Vioară, Violoncel, Pian şi Compoziţie şi oferă premii în valoare de 100.000 de Euro. Perioada de înscriere pentru Concurs este 1 ianuarie – 1 iulie 2014, iar informaţiile despre regulament şi formularul de înscriere pot fi accesate pe site-ul Festivalului Enescu.

Modifică Setările