
Concursuri internaţionale pentru amenajarea unor zone din Sectorul 2 al Capitalei
Primăria Sectorului 2 vizează amenajarea şi reconfigurarea malurilor salbiei de lacuri de pe teritoriul acesteia şi modernizarea a şase spaţii publice.
Primăria Sectorului 2 vizează amenajarea şi reconfigurarea malurilor salbiei de lacuri de pe teritoriul acesteia şi modernizarea a şase spaţii publice.
Marius Alexandru Olaru, elev la Colegiul Naţional de Informatică din Piatra Neamţ, s-a clasat pe primul loc la ultima ediţie a întrecerii RoboChallenge.
Chiar în finala concursului, românii s-au pomenit cu o eroare de soft care i-a privat de locul I, dar care le-a adus, ca recompensă pentru modul cum s-au mobilizat pentru a rezolva problema, cu trofeul „Cooperative Poster Award” şi dreptul de a prezenta ceremonia de închidere. Echipa „Apollo18 Transformers” este format din copii din Galaţi.
Echipa românească de avocaţi şi IT-işti Legal Shapers a câştigat Premiul I la Global Legal Hackathon 2019, cel mai mare hackathon pe teme juridice din lume, cu aplicaţia Lawrelai.
La doar 9 ani, un puşti din Cluj a creat un joc video care a câştigat un premiu la o importantă competiţie internaţională din Irlanda. Matei Caravaţeanu este un împătimit al SF-ului şi îşi hrăneşte imaginaţia cu cărţile lui Isaac Asimov şi Joseph Delaney.
Concursul a fost organizat pe mai multe secţiuni: icoană pe lemn, icoană pe carton, icoană pe sticlă, sculptură în lemn, mozaic, frescă, miniatură, compoziţie pe hârtie, desen pe hârtie şi icoană pe hârtie. Expoziţia cu lucrările este găzduită de Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos.
Echipa Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti a câştigat locul III pe echipe (din 147 participante) la cel mai mare concurs de drept privat din lume, „Willem Vis”, faza de pledoarii. Echipa Universităţii din Bucureşti a fost singura echipă europeană care a ajuns până în semi-finalele fazei de pledoarii la această ediţie (a 14-a) a competiţiei, care s-a desfăşurat la Hong Kong, în perioada 26 martie-2 aprilie.
Diana Marin şi Mugurel Enache, elevi în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Al. D. Ghica“ din Alexandria, au reprezentat România la Concursul Internaţional „Infomatrix“ şi au câştigat medalia de aur cu aplicaţia „Journey“, o călătorie virtuală în corpul uman.
Trei studenţi de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti au câştigat o medalie de argint şi una de bronz la concursul internaţional Robot Challenge. Echipa HBFS a reuşit să plaseze România pe locul şase în clasamentul pe medalii al naţiunilor.
Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare (Liga AC), organizaţie studenţească membră a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), organizează în perioada 1-3 aprilie, la Timişoara, a doua ediţie a concursului internaţional de robotică, Robot Engineering Contest (RoboTEC).
Pentru a face performanţă, trebuie să cunoşti reperele actuale, la nivel mondial: aviz interpreţilor. Pentru a putea face o selecţie despre ce merită cu adevărat să existe în colecţia personală, este de folos să cunoaştem ce cred şi alţii despre ce e mai bun astăzi: aviz melomanilor. Mai ales dacă putem avea acces la aceste repere.
Pasionată de biologie, brăileanca Andra Cristiana Ştefan a reuşit o performanţă remarcabilă, clasându-se pe locul trei la un prestigios concurs internaţional de neuroştiinţe. Andra are 17 ani şi este elevă a Colegiului Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila. Deşi i-a lipsit posibilitatea de a se pregăti practic, într-ul laborator, ea a reuşit să surclaseze concurenţi veniţi din ţări unde se pune mare accent pe latura practică a studiului.
Pompierii sătmăreni Marian Demian şi Olimpiu Moş au cucerit locul I pe echipe la Concursul Internaţional de urcat scări, competiţie ce s-a desfăşurat în weekend, în localitatea Nyiregyhaza din Ungaria. Marian Demian s-a impus şi la individual.
Patru studenţi de la UBB s-au calificat în finala concursului KPMG International Case Competition şi vor reprezenta România la Dubai, în perioada 13-16 aprilie 2015. Etapa naţională a acestei competiţii a avut loc, săptămâna trecută, la Bucureşti, iar studenţii care învaţă în Cluj au fost cei mai buni. Firma organizatoare a concursului, KPMG, oferă servicii de audit, consultanţă în afaceri şi asistenţă fiscală.
Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Barbu Catargiu» din Ialomiţa participă anul acesta la concursul internaţional „Conrad Dietrich Magirus Award”. Competiţia îşi propune să evidenţieze echipajele de intervenţie din întreaga lume, precum şi modul în care acestea s-au descurcat în situaţiile de urgenţă.
După o fastuoasă deschidere pe scena Atheneului Român, în care au evoluat doi dintre premiaţii ediţiilor precedente – Amir Tebenikhin şi Alexandru Tomescu - , secondaţi de orchestra Filarmonicii George Enescu la pupitrul căreia s-au aflat cei trei laureaţi ai Concursului Internaţional de dirijat Jeunesses Musicales ediţia a V-a : Li Haoran, Jiao Yang şi Donka Miteva, concursul de interpretare s-a deschis mai întâi la secţiunea vioară.
Glasul viorilor se aud în toată lumea! Astăzi şi-au dat întâlnire în oraşul viorilor cei mai talentaţi maeştri lutieri de pe glob.
Festivitatea de premiere a avut loc la “Academia Bârlădeană” în prezenţa scriitorilor şi poeţilor consacraţi. Trofeul concursului a fost acordat unei eleve din Giurgiu.
Copiii şi grupurile instrumentale ale Palatului Copiilor din Vaslui s-au întors acasă cu mai mule premii I de la Concursul Internaţional de interpretare vocală şi instrumentală „Ofrandă sunetului“, care a avut loc, ieri, la Iaşi.
Artiştii braşoveni de la Teatrul Arlechino vor reprezenta România la două festivaluri europene.
Studiul întocmit de arhitecţi va sta la baza temei de proiectare a centrului cultural din interiorul Cetăţii Alba, care va fi stabilită în urma unui concurs internaţional.
Studentul Mate Pentek de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a câştigat premiul I la conferinţa internaţională International Highway Engineering Exchange Program din Canada pentru macheta unei suprastructuri de pod din macaroane.
14 violonişti ai liceului „George Georgescu“ din Tulcea sunt invitaţi să cânte la acest festival pentru copii din Italia. Dirijoarea lor, profesor Maria Lupu, solicită sprijin financiar de la Consiliul Local pentru această deplasare.
Lucrările târgoviştenilor, aflate la expoziţia organizată la Piteşti, au concurat cu cele ale letonienilor, sârbilor sau estonienilor. În ultimii ani, elevii clasei de artă modernă conduse de Mihai Şerbănescu s-au clasat în primele trei locuri la toate concursurile naţionale sau internaţionale la care au participat.
Copiii din Bistriţa-Năsăud, dar şi din ţară, mai pot trimite astăzi şi mâine desene la concursul internaţional „Odată ca niciodată". Desenele trebuie să fie inspirate din poveşti pentru cei mici.
Şcoala 20 din Galaţi a inaugurat zilele trecute cea mai nouă expoziţie de desene şi colaje din cadrul concursului internaţional „Natura inspiră şi dăruieşte", concurs ce face parte din proiectul cu acelaşi nume şi aflat deja la ediţia a treia
Evenimentul organizat de Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” a reunit 13 echipe din ţară şi din străinătate.
De mâine şi până vineri se va desfăşura în municipiul de la Dunăre un concurs internaţional destinat descoperirii tinerelor talente din muzica de bună calitate
A lucrat ca profesor de sport în mai multe şcoli din Brăila şi din Ianca. În anul 2003 a luat în primire cercul de dans modern din cadrul Palatului Copiilor.
Românul a lăsat o impresie plăcută în Spania, smulgând aplauzele spectatorilor prezenți în sală. Premiul cel mare i-a revenit americanului Russel Thomas.