Stiri despre conclav

  53 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Americanii l-au spionat pe Papa Francisc în timpul conclavului din martie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Americanii l-au spionat pe Papa Francisc în timpul conclavului din martie

  Agenţia Naţională pentru Securitate a Statelor Unite ale Americii l-a spionat pe arhiepiscopul argentinian Jose Mario Bergoglio înaintea şi în timpul conclavului de la jumătatea lunii martie, când acesta a fost ales Suveran Pontif, după demisia neaşteptată a Papei Benedict al XVI-lea.

 • INFOGRAFIE Marii perdanţi în lupta pentru Vatican
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE Marii perdanţi în lupta pentru Vatican

  Jorge Mario Bergoglio, care a fost ales miercuri seară noul Papă, nu se număra printre cardinalii consideraţi favoriţi în cursa pentru Sfântul Scaun. Nu se ştie încă numele celui de-al doilea clasat, însă noul Suveran Pontif a avut contracandidaţi puternici.

 • Primul Papă care alege numele Francisc. Care este semnificaţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul Papă care alege numele Francisc. Care este semnificaţia

  Printre primele cuvinte rostite miercuri seară de la balconul Bazilicii Sfântului Petru, atunci când cardinalul argentinian Jorge Mario Bergoglio a fost anunţat drept următorul Papă, Francisc I, s-a regăsit şi o referire la „săracul din Assisi”, sfântul catolic în onoarea căruia noul Suveran Pontif şi-a ales numele.

 • Jorge Bergoglio, o figură controversată în ţara sa: „Istoria îl condamnă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jorge Bergoglio, o figură controversată în ţara sa: „Istoria îl condamnă“

  Jorge Bergoglio, primul Papă argentinian, este un conservator cunoscut pentru abilităţile sale de negociere, dar şi pentru faptul că este oricând dispus să se opună intereselor celor puternici. Cu toate acestea, noul Suveran Pontif a fost criticat de-a lungul timpului şi s-a spus despre el că ar fi fost apropiat de armată, în timpul dictaturii militare din Argentina.

 • Pontifex Maximus Franciscus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pontifex Maximus Franciscus

  Cardinalul argentinian Jorge Mario Bergoglio este primul Papă din America Latină, care şi-a luat numele de Francisc I. A fost un Sede Vacante  de 12 zile, unul din cele mai scurte. După 1829 a fost primul conclav întrunit în postul Paştelui, care în a doua zi de reuniune a votat alegerea celui de-al 266-lea Pontif.

 • Barack Obama susţine ideea unui papă american
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Barack Obama susţine ideea unui papă american

  Un papă american ar fi „la fel de competent“ ca un papă polonez, italian sau guatemalez, a declarat preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, într-un interviu televizat acordat ABC News.

 • Care au fost cel mai scurt şi cel mai lung conclav din istoria catolicismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care au fost cel mai scurt şi cel mai lung conclav din istoria catolicismului

  Conclavul pentru alegerea noului papă care se desfăşoară acum la Vatican reuneşte 115 cardinali eligibili pentru a vota, astfel încât la sfârşitul ritualului, unul dintre aceştia va fi ales noul suveran pontif. Însă durata unui conclav era întotdeauna necunoscută, cardinalii fiind izolaţi de lumea exterioară, şi a durat de la o zi până la aproape doi ani.

 • Cele mai amuzante glume legate de Conclavul de la Vatican. „Noul Papă va trebui să primească binecuvântare de la Becali”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai amuzante glume legate de Conclavul de la Vatican. „Noul Papă va trebui să primească binecuvântare de la Becali”

  Conclavul care a început ieri la Vatican pentru alegerea următorului suveran pontif este fără precedent nu doar din perspectiva demisiei Papei Benedict al XVI-lea, ci şi prin prisma mediatizării intense şi a prezenţei în spaţiul virtual. Pe reţelele de socializare au început să apară acum glume legate de ceremoniile care au loc la Vatican.

 • VIDEO Fum roz la Vatican pentru promovarea femeilor în Biserica Catolică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Fum roz la Vatican pentru promovarea femeilor în Biserica Catolică

  Un grup de manifestante care cereau un rol sporit pentru femei în cadrul Bisericii Catolice au aprins, marţi, un foc care degaja uu fum roz pe o colină a Romei din apropierea Vaticanului, unde tocmai începuse conclavul cardinalilor care îl va alege pe viitorul papă, scrie Reuters.

 • Vaticanul a dezvăluit secretul fumului ce iese pe coşul Capelei Sixtine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vaticanul a dezvăluit secretul fumului ce iese pe coşul Capelei Sixtine

  Celebrul fum ce iese de pe coşul Capelei Sixtine şi care semnalează, când este alb, că Biserica Catolică are un nou papă, iar când este negru, că votul nu a ajuns la un rezultat în acest sens, nu este produs doar de buletinele de vot arse, relatează AFP.

 • Habemus Papam! Cardinalii au ales noul suveran pontif!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Habemus Papam! Cardinalii au ales noul suveran pontif!

  Cardinalii electori au ales noul suveran pontif. Rămâi pe adevarul.ro pentru a afla cine este noul Papă. Fumul alb a ieşit pe coşul Capelei Sixtine în urmă cu doar câteva minute.

 • FOTOGALERIE Mii de pelerini au aşteptat în ploaie pentru a vedea fumul care a ieşit pe coşul Capelei Sixtine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOGALERIE Mii de pelerini au aşteptat în ploaie pentru a vedea fumul care a ieşit pe coşul Capelei Sixtine

  Mii de pelerini au aşteptat marţi în Piaţa San Pietro pentru a vedea dacă fumul care urma să iasă pe coşul aflat deasupra Capelei Sixtine va fi alb sau negru. Pe lângă credincioşi, sute de feţe bisericeşti au mers la Vatican, de unde nu au lipsit nici activistele Femen, care au profitat de ocazie pentru a protesta pentru drepturile femeilor.