Stiri despre concedii

  113 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Miami sau Mamaia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miami sau Mamaia?

  E august, aşa că, la fel ca majoritatea europenilor, şefii de stat şi de guvern din UE sunt şi ei în vacanţă. Presa a vânat informaţii. Nu a obţinut mare lucru, fiindcă discreţia e regulă, atunci când vine vorba despre spaţiul privat al oricui, fie el şi lider politic. Ceva-ceva tot a scăpat...

 • Topul celor mai sigure agenţii de turism din România, în funcţie de capitalul social
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topul celor mai sigure agenţii de turism din România, în funcţie de capitalul social

  În situaţia în care o agenţie de turism intră în insolvenţă, clienţii acesteia pot primi despăgubiri de până la 50.000 de dolari în baza unei poliţe, iar dacă pagubele depăşesc acest prag, se poate opta pentru asigurarea suplimentară a clienţilor în baza capitalului social al acesteia. Pentru a pleca liniştiţi în vacanţă, vă prezentăm topul celor mai sigure agenţii de turism din România, în funcţie de capitalul social al acestora.

 • ANAT: Situaţia din Grecia nu afectează, în prezent, vacanţele românilor. Cei care pleacă în perioada următoare în Grecia ar trebui să aibă la ei lichidităţi în euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANAT: Situaţia din Grecia nu afectează, în prezent, vacanţele românilor. Cei care pleacă în perioada următoare în Grecia ar trebui să aibă la ei lichidităţi în euro

  În relaţiile comerciale dintre turoperatorii români şi greci nu a intervenit, până în acest moment, nicio modificare care să afecteze vacanţele românilor în Grecia, cele deja contractate prin intermediul agenţiilor de turism membre ale Asociaţiei Naţionale a Agenţilor de Turism (ANAT), precum şi cele care urmează a fi cumpărate prin aceeaşi operatori economici, transmite Asociaţia.

 • Post festum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Post festum

  Caruselurile vacanţei de iarnă au trecut. Ne-am adăugat cu încă un an. La mine, s-ar putea să fie un semn că devin copleşit de vârstă: week-end-urile şi concediile mă obosesc.

 • Concedii de toamnă. Oferte avantajoase pe Valea Prahovei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concedii de toamnă. Oferte avantajoase pe Valea Prahovei

  Preţuri de extra-sezon, peisaje superbe de toamnă şi temperaturi încă domoale sunt doar câteva motive să alegeţi Valea Prahovei pentru un concediu întârziat sau câteva zile de relaxare

 • INFOGRAFIE Top 30 de „ţepe“
care te pândesc ca turist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE Top 30 de „ţepe“ care te pândesc ca turist

  Pentru că ne mai despart doar câteva zile de august, luna concediilor în Europa, vă prezentăm cele mai frecvente escrocherii „pregătite“ pentru turiştii naivi, din cele mai populare destinaţii de vacanţă.

 • Adevărul Live: ponturi de vacanţă. Cum să-ţi cumperi cât mai ieftin pachet turistic potrivit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: ponturi de vacanţă. Cum să-ţi cumperi cât mai ieftin pachet turistic potrivit

  Cu vârful sezonului turistic bătând la uşă, este greu să mai găsim acum oferte accesibile pentru concediul de vară. Însă cei care nu au profitat de programele early-booking nu trebuie să se resemneze să-şi petreacă vacanţa pe canapea. Jurnaliştii „Adevărul” discută astăzi, de la 11.00, la Adevărul Live, cu specialişti în turism şi sociologi despre trucurile prin care ne putem cumpăra chiar şi-n al doisprezecelea ceas vacanţe de vis.

 • FOTO Amintiri din Epoca de Aur: de ce suntem nostalgici după Ceauşescu. Cum 
explică sociologii şi istoricii dorul românilor după comunism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Amintiri din Epoca de Aur: de ce suntem nostalgici după Ceauşescu. Cum explică sociologii şi istoricii dorul românilor după comunism

  „Tot înainte... era mai bine“, spuneau românii în perioada comunismului regretând anii interbelici. Dacă cineva era auzit, risca ani grei de puşcărie. Replica s-a păstrat pe buzele românilor şi după Revoluţia din ’89. Oamenii regretă locurile de muncă, concediile şi locuinţele din Epoca de Aur. Sociologii cred că această epocă este regretată în special de persoanele de vârsta a treia şi de cele care o duc mai greu în ziua de azi.

 • Este oficial:
vacanţele sunt benefice pentru organism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Este oficial: vacanţele sunt benefice pentru organism

  Cu toţii am simţit starea de bine pe care ne-o aduce un concediu, dar acum există şi un prim studiu care confirmă efectele benefice ale vacanţelor. Ele nu doar că destresează, dar prelungesc viaţa şi cresc apetitul sexual, potrivit rezultatelor acestei cercetări.

 • Ponta le-a cerut miniştrilor să-şi amâne vacanţa de vară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta le-a cerut miniştrilor să-şi amâne vacanţa de vară

  Premierul Victor Ponta i-a anunţat pe miniştrii că trebuie să îşi amâne vacanţa de anul acesta pentru anul viitor, deoarece Guvernul are probleme importante de rezolvat în perioada următoare. Ponta a anunţat şi numele singurului ministru ce va face excepţie şi va avea vacanţă. Este vorba despre ministrul Culturii, Puiu Haşotti.

 • Sfaturi din partea pompierilor pentru perioada de vară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfaturi din partea pompierilor pentru perioada de vară

  Iată ce ar trebui să faci în cazul în care ai parte de un incendiu în perioada vacanţei de vară: cum să eviţi un asfel de pericol în perioada concediilor, ce trebuie să ştii despre un incendiu şi ce trebuie să faci atunci când auzi alarma de incendiu într-un hotel sau pensiune.

 • Turism sexual. 40% din englezoaice au o aventură de o noapte în vacanţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turism sexual. 40% din englezoaice au o aventură de o noapte în vacanţă

  Peste 40% dintre femeile britanice în vârstă de până la 30 de ani au cel puţin o aventură de o noapte pe parcursul concediilor din timpul verii, potrivit unui sondaj realizat recent în Marea Britanie. Nici americanii nu se dau la o parte din faţa unei aventuri când sunt în vacanţă.

 • Veniturile pentru care nu se platesc contributii pentru concedii si indemnizatii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Veniturile pentru care nu se platesc contributii pentru concedii si indemnizatii

  Orice angajator datoreaza o contributie de 0,85% pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate. Exista, insa, aproximativ 10 de categorii de venituri care nu sunt cuprinse in baza de calcul a acestei contributii, ceea ce inseamna ca pentru veniturile respective nu se platesc contributiile la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate (FNUASS). Printre acestea se numara sumele din profitul net, cuvenite administratori

 • Oferte tentante pentru concediul de vară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oferte tentante pentru concediul de vară

  Asociația Națională a Agențiilor de Turism a lansat programul „Înscrieri timpurii", prin intermediul căruia putem plăti pentru vacanţe până la 40% mai puţin. Specialiştii susţin că tendinţă de a achita sejurul estival în primele luni ale anului este în creştere. Ca şi în sezonul trecut, cele mai întrebate destinaţii rămân Turcia, Grecia şi Bulgaria.

 • Epidemie de nunţi la Zalău în luna august
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Epidemie de nunţi la Zalău în luna august

  Luna august este  preferată de tinerii plecaţi în afara ţării pentru a îşi uni destinele. La Starea Civilă din cadrul Primăriei municipiului Zalău luna august este o lună plină. Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor are de asemenea solicitări  record de eliberare a cărţilor de identitate.

 • Concediu romantic sau cu prietenii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concediu romantic sau cu prietenii?

  Moda concediilor petrecute alături de prieteni pierde teren. Tot mai mulţi români aleg să se bucure de perioada de odihnă în doi. Pentru o vacanţă romantică reuşită, partenerii de cuplu trebuie să împărtăşească aceleaşi preocupări şi pasiuni, spun psihologii. În caz contrar, eşecul este aproape garantat.

 • Concediile terapeutice, şi la munte, şi la mare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concediile terapeutice, şi la munte, şi la mare

  Indiferent că alegi să mergi într-o staţiune montană sau la malul mării, vacanţa este o ocazie de curăţare eficientă a plămânilor şi de stimulare a sistemului imunitar. Valurile mării, aerul de munte, soarele blând al dimineţilor pe litoral şi liniştea de la înălţime sunt câteva dintre beneficiile de pe urma cărora dobândeşti un tonus mai bun.

Modifică Setările