Stiri despre comunisti

  543 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTOGALERIE:Un conac, monument de arhitectură, păstrat de comunişti a fost lăsat în paragină de proprietari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOGALERIE:Un conac, monument de arhitectură, păstrat de comunişti a fost lăsat în paragină de proprietari

  Emblematic pentru judeţul Brăila, Conacul Orezeanu aflat în localitatea Traian, la mai puţin de 800 de metri de gara CFR stă să cadă, vandalizat de boschetarii locali.Conacul, monument arhitectonic a fost construit la începutul secolului XX a fost ridicat de un anume Filip Orezeanu, moşier cu proprietăţi în judeţele Brăila, Ialomiţa, Prahova şi Caraş Severin.

 • Martor la execuţia unor luptători anticomunişti (FOTO VIDEO)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Martor la execuţia unor luptători anticomunişti (FOTO VIDEO)

  Ferencz Ervin, stareţul mănăstirii franciscane de la Lăzarea, judeţul Harghita, a fost martor în procesul complotiştilor care au încercat în anii ’50 să răstoarne regimul comunist. Propus şi el pentru executare, preotul a supravieţuit închisorilor comuniste.

 • Lista neagră a comuniştilor scoşi pe tuşă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lista neagră a comuniştilor scoşi pe tuşă

  Mulţi dintre politicienii vizaţi de legea lustraţiei nu se mai simt ameninţaţi de aplicarea actului normativ care urmează să fie votat de Camera Deputaţilor. După ce ani întregi a zăcut în sertare, proiectul este acum tardiv, spun cei aflaţi pe lista lustrabililor.

 • Fostul comandant al Garnizoanei Sibiu: „Stănculescu mi-a zis: «Apără-te!»“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fostul comandant al Garnizoanei Sibiu: „Stănculescu mi-a zis: «Apără-te!»“

  Aurel Dragomir, fostul comandant al Garnizoanei Sibiu, pune pe seama lui Victor Stănculescu măcelul din 22 decembrie 1989. În 1990, Aurel Dragomir era considerat „eroul Sibiului“, omul care a curăţat oraşul de terorişti. În timp, optica s-a schimbat radical, devenind „călăul Sibiului“.

 • Lista spionului Militaru în vremea lui Iliescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lista spionului Militaru în vremea lui Iliescu

  Colaborator al serviciului GRU, Nicolae Militaru a promovat la vârful Armatei Române militari fideli Uniunii Sovietice. Disperat să se menţină la putere, Ion Iliescu a acceptat jocurile murdare ale oamenilor care au orchestrat ororile din timpul Revoluţiei din decembrie 1989: Militaru şi colaboratorii săi.

 • Ovidiu Nahoi: Război pe anticomunism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ovidiu Nahoi: Război pe anticomunism

  Un apel semnat de un număr mare de intelectuali pentru susţinerea istoricului Marius Oprea, deschide calea unei dezbateri despre ce înseamnă astăzi studiereatrecutului recent. Dar şi despre anumite resorturi politice.

 • EXCLUSIV Povestea lui Vasile Budu, care a fost torturat în aceeaşi celulă cu Coposu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Povestea lui Vasile Budu, care a fost torturat în aceeaşi celulă cu Coposu

  Comuniştii l-au condamnat la 24 de ani de temniţă, în minele de uraniu Cavnic, la Poarta Albă şi Periprava. Fost deţinut politic, Vasile Budu, din Făurei, a luptat cu forţele de Securitate în Munţii Vrancei. A trudit la roabă cu Corneliu Coposu, fiindu-i redusă pedeapsa la intervenţia Anei Pauker.

 • Italieni alungaţi din Dolj în anii ’80
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Italieni alungaţi din Dolj în anii ’80

  Comuniştii au demolat satul Italieni acum 30 de ani. Pe terenul unde erau ridicate casele imigranţilor din Peninsulă pasc oile. În urmă cu aproape un secol, italienii care au emigrat în România din cauza sărăciei au înfiinţat o aşezare lângă Craiova. Aceştia erau zidari renumiţi şi cofetari pricepuţi.

 • Comuniştii şi vibratoarele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comuniştii şi vibratoarele

  M-am gândit că vreun mogul rău m-a folosit pe post de subiect într-o testare a capsulei timpului şi, aşa, m-am trezit în anii ’90.