Stiri despre comunicare politica

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mediatizarea
şi descentralizarea comunicării politice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mediatizarea şi descentralizarea comunicării politice

  Multe schimbări au avut loc în ultimele două decenii în comunicarea politică. Mass-media tradiţională pare că este pe ducă şi Internetul îi ia locul. Politicienii găsesc din ce în ce mai greu să trimită mesaje potenţialilor votanţi sau celor pe care deja îi reprezintă. Aşadar, care este viitorul democraţiilor dacă abilitatea de a comunica între cetăţeni şi reprezentanţii lor este pierdută?

 • Cum
te laşi păcălit de politicienii de la TV şi te crezi mai deştept după
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum te laşi păcălit de politicienii de la TV şi te crezi mai deştept după

  Am vrut iniţial să-mi pierd o zi din viaţă şi să urmăresc toate emisiunile electorale de la cel puţin trei posturi de ştiri. Totuşi, nimeni n-ar fi interesat de un articol lung despre minciunile de campanie. O să vă explic, însă, cum mecanismul comunicării politice este acelaşi, indiferent de emisiune sau politician, pornind de la o emisiune cu Victor Ponta.

 • Facebook şi monştrii lui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Facebook şi monştrii lui

  Am fost contactat recent de liderul local al unui partid politic. În câteva minute, a încercat să-mi spună, la telefon, că şi-ar dori să fie mai popular pe Facebook şi că, în ciuda eforturilor sale de a strânge „multe likeuri şi shareuri”, nu reuşeşte să devină mai cunoscut în Social Media.

 • Preşedintele Facebook şi Premierul Youtube
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele Facebook şi Premierul Youtube

  Guvernul ţine şedinţe transmise pe un canal de Youtube, iar preşedintele stă mai tot timpul pe Facebook, de unde anunţă realizările sale virtuale. Cuprinşi de febra noilor tehnologii media, preşedintele multimedia şi premierul videostreaming par să fi uitat adevăratele scopuri ale comunicării publice şi politice.

 • Înăuntru-i
leopardul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Înăuntru-i leopardul

  Săptămâna trecută, am asistat la o conferinţă în care un reputat jurnalist şi profesor, specialist în „comunicare”, analiza diversele imagini şi sloganuri utilizate în campania pentru alegerile prezidenţiale: cu ce îmbrăcăminte s-au afişat candidaţii, în ce anturaj, cât de adecvate le sunt (în fapt, le erau) lozincile, cât de persuasivă - ţinuta, cât de elocvente - gesturile, cât de penetrant - discursul.

 • Creatorii de imagine, marii jucători din spatele candidaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creatorii de imagine, marii jucători din spatele candidaţilor

  În spate, departe, de regulă cât mai departe posibil de ochii dvs, acţionează magicienii reali, creatorii de imagine, „consilierii în comunicare politică” sau, pentru a folosi termenul general acceptat, „spin doctors”.

 • Cum comunică prezidenţiabilii – Klaus Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum comunică prezidenţiabilii – Klaus Iohannis

  Este de departe cea mai interesantă campanie electorală din 1990 încoace. În primul rând, ca niciodată, abia în apropierea alegerilor partidele (mai ales cele mari) s-au hotărât asupra candidaţilor pe care îi vor trimite la luptă.

 • Este Republica Moldova o temă de campanie cu miză?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Este Republica Moldova o temă de campanie cu miză?

  Nu abundenţa de mesaje venite dinspre politicienii români cu ocazia zilei naţionale a Republicii Moldova (Ziua Independenţei, 27 august) m-a făcut să mă întreb dacă Moldova e o temă de campanie pentru alegerile prezidenţiale autohtone, ci efortul susţinut de comunicare al unor politicieni români cu privire la teme ce ţin şi de ţara vecină.

 • România, de la Tătuc la Mămucă? Nu încă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, de la Tătuc la Mămucă? Nu încă

  Poate fi o femeie Preşedinte în România, în 2014? Dar în 2019? Dacă da, în ce condiţii? Facem trecerea de la Tătuc la Mămucă, merge şi un Preşedinte „normal“, nepartenalist sau nematernalist? Sunt un set de întrebări la care voi încerca răspunsuri în continuare, pe bază de strategie şi comunicare politică, căci sociologic încă nu stă grozav situaţia la capitolul şanse pentru o femeie preşedinte.

 • Sarmaua de solidaritate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sarmaua de solidaritate

  Ar trebui organizate pelerinaje când se reuşeşte o privatizare, când se face o autostradă, când vom răzbi cu pachetul de bază, când nu vom rata Schengen-ul. În genunchi vom merge acolo unde s-a reuşit asta, să atingem scaunul pe care a stat cine-a reuşit, să ne facem cruce că s-a reuşit, să ne bucurăm că trece o zi fără declaraţii contradictorii.

 • Cum se înţeleg politicienii cu poporul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se înţeleg politicienii cu poporul

  Ştiţi emisiunea „Antena partidelor parlamentare”, transmisă de Radio România Actualităţi? V-o recomand călduros. E minunată, te face să te simţi deştept: rar îţi e dat să găseşti, adunate la un loc, atâtea clişee de gândire şi limbaj, atâta gargară, atâtea dovezi de proastă comunicare politică.

 • Comunicarea politică de centru-stânga
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comunicarea politică de centru-stânga

  Comunicarea publică este un domeniu care, în România, mai are etape importante de parcurs. O ilustrare utilă înţelegerii acestui fenomen o oferă analiza mesajelor politice. Lipsa de spaţiu ne obligă la economia de cuvinte.