Stiri despre columb

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De unde vine expresia „Oul lui Columb“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De unde vine expresia „Oul lui Columb“

  Expresia provine dintr-o veche poveste populară, scrisă de un italian în anul când se împlineau 70 de ani de la descoperirea Americii.

 • Azurduy, nu Bolivia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Azurduy, nu Bolivia

  Săptămâna trecută, în locul statuii lui Cristofor Columb din Buenos Aires a fost plasat un monument dedicat unei eroine a independenţei celebrată în Bolivia şi Argentina, Juana Azurduy. Inaugurată în prezenţa celor doi preşedinţi, Cristina Fernandez de Kirchner din Argentina şi Evo Morales din Bolivia, statuia Juanei este un alt gest de celebrare postumă a eroinei uitate.

 • A găsit sau nu Columb canibali în America?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A găsit sau nu Columb canibali în America?

  Cele mai recente texte despre cucerirea Lumii Noi cuprind inevitabil reprezentãrile fanteziilor şi fricilor europene, transferate populaţiilor indigene, care vor forma un tablou inversat al valorilor Lumii Vechi, factor crucial în justificarea proiectului colonial.

 • De azi , Prelungirea Traian şi strada Columb, afectate de ISPA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De azi , Prelungirea Traian şi strada Columb, afectate de ISPA

  Atenţie, şoferi! Două noi lucrări, desfăşurate în cadrul programului ISPA, duc la restricţii de circulaţie pe două artere rutiere importante din municipiul Galaţi. De azi, au început lucrări pe prelungirea Traian, de la pizzeria Bella Italia, până la blocul P. Va fi blocat un singur sens de circulaţie, pe aproximativ 30 metri.

 • De luni, Prelungirea Traian şi strada Columb, afectate de ISPA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De luni, Prelungirea Traian şi strada Columb, afectate de ISPA

  Atenţie, şoferi! Două noi lucrări, desfăşurate în cadrul programului ISPA, vor duce la  restricţii de circulaţie pe două artere rutiere importante din municipiul Galaţi. De luni, vor începe lucrări pe prelungirea Traian, de la pizzeria Bella Italia, până la blocul P. Va fi blocat un singur sens de circulaţie, pe aproximativ 30 metri.

 • Vacanţă în Tenerife, visul căutătorilor de plaje fierbinţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vacanţă în Tenerife, visul căutătorilor de plaje fierbinţi

  În fiecare an, zece milioane de turişti trăiesc în „Insula Eternei Primăveri“ un amestec de senzaţii în care încap plimbări prin pădurile tropicale, magazine ţanţoşe ale marilor designeri, „decorate” cu discounturi irezistibile, sangria, paella, party-uri de pomină, şi, desigur, plaje vulcanice.

Modifică Setările