Stiri despre colesterol

  352 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce putem face pentru a regla nivelul colesterolului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce putem face pentru a regla nivelul colesterolului

  Dacă persoanele cu un nivel crescut al colesterolului „rău" ar reuşi să-i reducă nivelul măcar cu 10 la sută, peste un sfert din decesele cauzate de bolile cardiovasculare ar putea fi prevenite, au calculat specialiştii. Aceasta ar însemna milioane de vieţi prelungite, în condiţiile în care aceste afecţiuni se află pe primul loc în topul cauzelor de deces la nivel mondial.

 • La ce ajută consumul de ceai verde
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La ce ajută consumul de ceai verde

  Obezitatea, diabetul, colesterolul crescut şi chiar cancerul pot fi combătute cu ajutorul ceaiului verde. Totuşi, ai grijă la dozele folosite şi nu-l bea seara, atrag atenţia specialiştii.

 • Ovăzul, leac contra colesterolului «rău»
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ovăzul, leac contra colesterolului «rău»

  Dacă ai un nivel crescut al colesterolului, consumul regulat de ovăz, de soia şi de nuci ar putea fi mai eficace chiar şi decât excluderea grăsimilor din alimentaţie.

 • Berea, băută cu măsură, ideală să ne potolim setea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berea, băută cu măsură, ideală să ne potolim setea

  Unul-două pahare de bere pe zi protejează rinichii, normalizează tensiunea arterială, scade nivelul de colesterol, înfrumuseţează pielea şi vitaminizează organismul. Specialiştii spun că, pentru a fi într-adevăr benefică, berea trebuie să conţină doar ingrediente naturale. Un astfel de produs are proprietăţi hidratante, diuretice şi antioxidante.

 • De unde vine colesterolul „ultrarău“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De unde vine colesterolul „ultrarău“

  De curând, oamenii de ştiinţă au descoperit că ficatul poate produce un tip de colesterol mult mai nociv decât cel cunoscut până acum. Forma cea mai nocivă de colesterol se lipeşte mult mai uşor pe artere, iar persoanele care îl au în sânge, de regulă vârstnici şi diabetici, prezintă un risc foarte mare de infarct.

 • Analize înainte de a lua pilule contraceptive
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analize înainte de a lua pilule contraceptive

  Femeile cu un nivel crescut al colesterolului ar trebui să evite anticoncepţionalele. Infecţia cu HPV şi antecedentele familiale de cancer mamar sau de tromboze contraindică tratamentele cu hormoni feminini.

 • Cele mai bune remedii anticolesterol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune remedii anticolesterol

  Poate fi ţinut sub control cu ajutorul uleiului de nucă şi cu ceai de anghinare. Circa 30 la sută din români au nivelul colesterolului crescut, factor de risc important pentru bolile cardiovasculare, arată datele statistice.

 • Măsuri eficiente anticolesterol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măsuri eficiente anticolesterol

  Creşterea nivelului colesterolului total peste valoarea de 200 mg/dl favorizează apariţia aterosclerozei şi a infarctului. Adoptarea unui stil de viaţă echilibrat poate reduce cu 10-15 la sută nivelul colesterolului total şi cu 15-20 la sută pe cel al colesterolului „rău“, arată studiile.

 • Doze mari de statine, risc scăzut de deces
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doze mari de statine, risc scăzut de deces

   Riscul de deces din cauze cardiovasculare ar putea fi prevenit prin creşterea dozei de statine prescrise pentru reducerea nivelului de colesterol.

 • Ce avantaje au noile statine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce avantaje au noile statine

  Recomandate pentru reducerea nivelului colesterolului din sânge, statinele utilizate la ora actuală dau rezultate mai rapid şi sunt mai sigure, comparativ cu cele folosite în trecut.

 • Atenţie la nivelul colesterolului în cazul copiilor!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie la nivelul colesterolului în cazul copiilor!

  În ultimii ani a crescut numărul cazurilor de infarct la persoanele de 30 de ani sau chiar mai tinere. Valorile mari ale colesterolului în copilărie predispun la un risc crescut de boli cardiovasculare la vârste tinere şi la deces prematur.

 • Perele scad nivelul colesterolului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Perele scad nivelul colesterolului

  Perele sunt o sursă excelentă de fibre solubile care contribuie la reducerea nivelului colesterolului „rău” din sânge.

 • Orezul sălbatic scade colesterolul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orezul sălbatic scade colesterolul

  Originar din zona Marilor Lacuri din America de Nord, orezul sălbatic se prezintă sub forma unor seminţe negre. În compoziţia acestora se adună proteine, vitamine din complexul B, minerale esenţiale şi grăsimi nesaturate.

 • Nucile şi alunele scad colesterolul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nucile şi alunele scad colesterolul

  Fructele cu coaja tare pot fi adevărate medicamente naturale împotriva unor valori crescute ale lipidelor din sânge, demonstrează studii recente.

 • Nucşoara scade nivelul colesterolului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nucşoara scade nivelul colesterolului

  Pudra de nucşoară este un remediu foarte eficient pentru combaterea stresului şi oboselii. Uleiul de nucşoară poate fi folosit drept calmant al durerilor specifice afecţiunilor reumatice.

 • Nou tip de colesterol „rău“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nou tip de colesterol „rău“

  Riscul bolilor cardiovasculare este dat nu doar de nivelul colesterolului „bun“ (HDL) şi „rău“ (LDL), ci şi de valorile în sânge ale unui nou tip de colesterol, numit lipoproteina A, au descoperit de curând un grup de cercetători din mai multe ţări europene.

 • 10 aliaţi în lupta cu colesterolul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 aliaţi în lupta cu colesterolul

  Cu o alimentaţie potrivită, nivelul colesterolului „rău” poate fi ţinut sub control. Află ce trebuie să mănânci ca să îţi protejezi vasele sanguine de nocivele depuneri de grăsime.

Modifică Setările