
Peste 80 de elevi din două colegii buzoiene învaţă în sistem online
La numai o săptămână de la reluarea cursurilor în ciclul gimnazial şi liceal, tot mai mulţi elevi buzoieni trec în online.
La numai o săptămână de la reluarea cursurilor în ciclul gimnazial şi liceal, tot mai mulţi elevi buzoieni trec în online.
Ministerul Educaţiei a publicat astăzi, 5 iulie, rezultatele obţinute de absolvenţii studiilor liceale care au susţinut probele examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021.
Colegiul Naţional „Sfântul Sava“ deschide şi în acest an clasamentul celor mai râvnite licee din Capitală, dar şi din ţară, cu o medie de admitere de 9,98 la profilul matematică-informatică, bilingv engleză. El este urmat la mică distanţă de Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“, cu o medie de 9,90 la acelaşi profil
Iuliu Torje este medic ATI şi lucrează într-un spital Covid-19 din Germania încă de la începutul pandemiei. De Crăciun, medicul a vrut să le transmită un mesaj tuturor românilor, dar gestul său i-a surprins pe colegii străini.
În urma contestaţiilor, rata de promovare la examenul de Bacalaureat a crescut în Capitală, ajungând de la 74,09% la 75,83%. Totodată, după reevaluarea lucrărilor, şapte licee din Bucureşti au reuşit să aibă rata maximă de promovare, iar 11 absolvenţi de clasa a XII-a au primit media 10, faţă de nouă câţi au fost iniţial.
Săptămâna aceasta, la cele două prestigioase unităţi de învăţământ din Focşani au avut loc festivităţile de absolvire pentru promoţiile 2013-2017.
Colegiul Naţional „Sfântul Sava” rămâne şi anul acesta pe primul loc în topul celor mai bune licee din Capitală şi, ca şi anul trecut, acesta este urmat îndeaproape de Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”. Surpriza vine din partea Colegiului Naţional „Spiru Haret” care a reuşit să se claseze pe cel de-al treilea loc. Colegiul Mihai Viteazul este însă singurul din Capitală unde anul trecut promovabilitatea la Bac a fost de 100%.
Sute de elevi au luat cu asalt Târgul de oferte educaţioanele din Parcul Tineretului, care a început marţi, 17 mai. Clasele de a VII-a şi a VIII-a sunt programate pentru vizitare după un anumit orar, după sector. Potrivit planului de şcolarizare al Inspectoratului Şcolar al municipiului Bucureşti (ISMB), în anul şcolar 2016-2017, vor fi 541 de clase şi peste 15.000 de locuri.
Peste 20 de licee tehnologice şi colegii de stat din Bucureşti, dar şi un colegiu privat organizează admitere în învăţământul profesional de masă cu frecvenţă la zi. Un număr de patru unităţi desfăşoară admitere în învăţământul profesional de stat special.
Ministerul Educaţiei a afişat acum câteva clipe rezultatele la BAC 2015 Bacău. S-au înregistrat două medii de 10 la Colegiul Naţional „Dimitrie Cantemir“ şi una la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu“.Au luat 10 „pe linie“ Oana-Roxana Radu şi Irina-Teodora Toma din Oneşti şi Diana Mihaela Zamfir din Bacău.
Continua degradare a învăţământului românesc din ultimii ani a atins o nouă cotă istorică. Faptul că anul şcolar a început cu un imens scandal legat de lipsa manualelor pentru clasa întâi şi a doua arată cum politizarea, interesele mărunte şi egoiste, nepăsarea factorilor de decizie pot conduce la adevărate catastrofe sociale, ce vor avea efecte rele pe termen mediu şi lung.
„Mă c*c în şcoala voastră!”. Aşa strigă tânărul prin geamul deschis al portierei, după care îşi forjă BMW-ul şi dispăru cu o admirabilă probă de demaraj-viteză. Cel puţin asta a consemnat reporterul trimis la faţa locului. S-a întâmplat acum câteva zile, la un liceu bucureştean, acolo unde s-au adunat să dea Bacalaureatul de toamnă cei care îl picaseră în vară.
Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca “îşi exprimă dezacordul deplin” cu privire la metodologia care lasă universităţile să primească absolvenţi fara bacalaureat. “Atenţionăm că, în anumite universităţi, sub cupola colegiilor, urmează a se înmatricula cursanţi fără bacalaureat care vor deţine imediat, prin mecanismul recunoaşterii de credite, un statut de veritabil student”, arata oficialii Universităţii.
Peste 11.800 de cereri au fost depuse în cele 42 de colegii din ţară după prima etapă de admitere, care s-a încheiat la 31 iulie.
15.478 candidaţi din Republica Moldova din cei 27.604 admişi la examen au promovat Bacalaureatul, ceea ce constituie circa 56%. Numărul celor care au susţinut testul de maturitate a crescut cu 2.988, după sesiunea suplimentară, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.
În perioada 14-17 iulie 2014, la Slănic Moldova, a avut loc Concursul Regional de Dezbateri, subintitulat Love, Talk and Debate, organizat de către Ardor Moldova, în colaborare cu MEN si finanţat de catre mai multe DJTS-uri din ţară.
În prima zi de sesiune de admitere în învăţământul secundar profesional, zeci de tineri au făcut cozi la Colegiul Financiar-Bancar din Chişinău. Nu acelaşi interes a fost şi pentru meserii ca bucătar, cofetar, chelner, cusătoreasă sau ghid turistic.
Peste 3.000 de elevi din judeţul Tulcea sunt testaţi astăzi la Limba şi literature română. Rezultatele vor fi afişate pe 14 martie.
Cu 12 parlamentari s-au ales teleormănenii după alegerile din decembrie 2012. Liviu Dragnea şi Crin Antonescu aleşi pe listele din circumscripţia electorală nr 36 Teleorman au ajuns, după scrutinul pentru parlamentare, oameni importanţi în stat, unul preluând funcţia de vicepremier, iar celălalt şefia Senatului.
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, miercuri seară, că Londra verifică solicitările privind costurile de întreţinere ale studenţilor din întreaga Europă care studiază în Marea Britanie, nu doar ale românilor şi bulgarilor, potrivit agenţiei de ştiri Mediafax.
Suma va acoperi cheltuieli pentru realizarea de medalii şi plachete jubiliare, reviste jubiliare, precum şi mape pentru participanţii la eveniment, iar acţiunea este programată pentru zilele de 1 şi 2 noiembrie.
În 13 colegii din ţară, în premieră la noi, va fi implimentat din acest an sistemul de credite. Astfel, studenţii admişi în anul I au posibilitatea să aleagă unele discipline şi chiar profesorii. Totodată, pot solicita discipline de la alte specialităţi şi de la alte instituţii de învăţământ.
În colegii au rămas neacoperite 453 locuri ori circa 6% din cele 8.355 planificate, inclusiv pentru absolvenţii de gimnaziu 214 locuri (10 locuri cu finanţare bugetară şi 204 locuri cu finanţare prin contract) şi 239 locuri pentru absolvenţii de liceu/şcoală medie de cultură generală (96 de locuri cu finanţare bugetară şi 143 locuri prin contract).
Colegiile au anunţat rezultatele primei etape a admiterii. În cele 43 de colegii, tinerii au putut candida pentru 8355 de locuri, dintre care 4771 cu finanţare bugetară şi 3584 pe bază de contract. După prima etapă de admitere, candidaţii la studii au depus 10797 cereri.
Pe primele trei poziţii, la nivel de judeţ, sunt Colegiul Naţional Andrei Şaguna, Liceul Johannes Honterus şi Şcoala Generală nr. 6 „Iacob Mureşianu”. Clasamentul a fost făcut de bzb.ro după analizarea rezultatelor la Evaluarea Naţională 2013.
De astăzi începe admiterea în şcoli profesionale şi colegii, iar tinerii care au încheiat studiile şcolare vor putea îmbrăţişa o meserie.
Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că alegerile parţiale pentru locurile de parlamentar vacantate ar putea avea loc „până la începutul verii“. Premierul a precizat că aşteaptă decizia instanţei în cazul unor parlamentari incompatibili pentru a vedea numărul colegiilor în care se va desfăşura scrutinul.
USL a câştigat detaşat alegerile parlamentare şi în judeţul Alba cu un procent de aproape 50 la sută. A „închis” 4 colegii, 3 la Camera Deputaţilor şi 1 la Senat. Deşi învinsă, ARD obţine la redistribuire 2 deputaţi şi 1 senator.
USL a obţinut toate cele 15 mandate de parlamentar în judeţul Dolj cu peste 50%. Restul candidaţilor au intrat la redistribuire.
Numărătorile paralele realizate de partidele politice din Alba indică faptul că USL a câştigat majoritate în trei colegii la Camera Deputaţilor şi 1 colegiu la Senat. ARD se află în urma USL în toate cele şapte colegii parlamentare din judeţ.