Stiri despre cod genetic

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De ce ADN-ul europenilor s-a modificat acum 4.000 de ani?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ADN-ul europenilor s-a modificat acum 4.000 de ani?

  Cercetătorii au descoperit recent, în timpul analizei unor schelete din Europa, că ADN-ul europenilor s-a modificat în mod misterios în urmă cu aproximativ 4.000-5.000 de ani. Ei afirmă că expansiunea rapidă a culturii Bell Beaker, cea despre care se crede că a contribuit la construirea monumentului Stonehenge, poate deţine răspunsul.

 • Ce factori ne deteriorează codul genetic?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce factori ne deteriorează codul genetic?

  Radiaţiile ultraviolete, fumatul, dar şi infecţiile pot determina mutaţii genetice. În cazul în care mutaţiile genetice sunt dobândite în timpul vieţii, nu se transmit urmaşilor, dar produc disfuncţii organice, crescând riscurile de boală şi chiar de cancer.

 • Ce anume ne face, de fapt, unici?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce anume ne face, de fapt, unici?

  Cele mai noi descoperiri ştiinţifice  au scos la iveală că oamenii diferă între ei nu atât prin pachetul de gene cu care se nasc, ci prin variaţiile acestora.

 • Cum schimbă viaţa defectele genetice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum schimbă viaţa defectele genetice

  Factorii nocivi de mediu şi alimentaţia bazată pe produse procesate ne alterează codul genetic şi conduc la creşterea incidenţei unor boli considerate rare. Acestea sunt greu de tratat, dar pot fi prevenite printr-un stil de viaţă sănătos, care limitează riscul de mutaţii genetice.