Stiri despre coalitia pentru educatie

  27 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • S-au tăiat mii de locuri la liceu. Peste 40.000 de elevi împinşi să înveţe o meserie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-au tăiat mii de locuri la liceu. Peste 40.000 de elevi împinşi să înveţe o meserie

  Nu mai puţin de 1.200 de clase de a IX-a dispar din anul şcolar 2019-2020. Cifrele de şcolarizare au fost votate ieri în şedinta de Guvern. Vor exista astfel doar 134.600 de locuri pentru clasa a IX-a – învăţământ liceal de zi şi 60 de mii pentru şcoala profesională, în condiţiile în care în acest an sunt înscrişi în clasa a VIII-a 175.463 de elevi care acum se pregătesc să dea Evaluarea Naţională pentru admiterea la liceu.

 • Numărul care face
catedra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Numărul care face catedra

  Anul acesta trebuia să celebrăm Centenarul cu un an şcolar 2018/2019 într-un sistem de educaţie rupt total de amintirile comuniste, responsabil de fiecare tânăr care ar fi ştiut, la final, cine este. Şi care ar fi avut un viitor determinat de examenul de bacalaureat teoretic (deci universitate) sau profesional (deci o meserie bine ştiută şi apoi ştiinţe aplicate).

 • Frică şi curaj în educaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Frică şi curaj în educaţie

  Finanţarea per elev introdusă de Legea 1/2011 a fost gândită la pachet cu ample măsuri de descentralizare. Consiliile de administraţie ale şcolilor ar fi putut decide angajări, ar fi putut organiza concursuri, inclusiv concursul de director de şcoală. Ceea ce, evident, nu li s-a permis. În materie de resurse umane, şcolile trebuie să lucreze cu profesori „repartizaţi”.

 • Cum
sunt deturnaţi banii 
alocaţi şcolilor dărăpănate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum sunt deturnaţi banii alocaţi şcolilor dărăpănate

  Şcolilor mai sărace li se ia o parte din bani de către autorităţile locale pentru ca acestea să poată plăti salariile profesoriilor din şcolile de top. Acest lucru se întâmplă din cauza procesului de redistribuţie a fondurilor de bază care trebuie să acopere în primul rând lefurile cadrelor didactice, care de cele mai multe ori sunt mult mai mari în şcolile de prestigiu.

 • 4.500 de profesori
altfel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  4.500 de profesori altfel

  Deschiderea sistemului de educaţie către „externi“ bine pregătiţi, care au experimentat succesul, care au învăţat din propriile greşeli, poate fi oportunitatea de a avea cadre didactice care să susţină abordările inter şi transdisciplinare, inclusiv să contribuie, prin flexibilitate, la dezvoltarea reală de Curriculum la Decizia Elevului.

 • Cine să fie şcoala de profesori de calitate?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine să fie şcoala de profesori de calitate?

  România are înţelepciunea şi resursele de a prelua absolvenţii de ştiinţe, litere, istorie şi a-i construi ca profesori în „şcoli de profesori“, în directa responsabilitate a Ministerului Educaţiei, prin colaborare cu profesioniştii din universităţi.

 • Director nou de şcoală (veche)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Director nou de şcoală (veche)

  Actualul Guvern s-a angajat ca la 1 septembrie 2017 toate posturile de director de şcoală vor fi ocupate prin concurs. Atragem atenţia că planificarea unei singure sesiuni de concurs poate să repete situaţiile de neocupare din 2016, drept care Coaliţia pentru Educaţie recomandă planificarea a minim doua sesiuni de concurs şi limitarea numărului de numiri succesive ale aceleiaşi persoane pe acelaşi post.

 • Coaliţia pentru Educaţie: Autorităţile să fie atente la ceea ce le transmite „strada” şi să nu lase ca Ordonanţa să aibă efecte niciun minut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coaliţia pentru Educaţie: Autorităţile să fie atente la ceea ce le transmite „strada” şi să nu lase ca Ordonanţa să aibă efecte niciun minut

  Federaţia Coaliţia pentru Educaţie solicită autorităţilor să se asigure că Ordonanţă pentru modificarea codurilor penale nu va produce efecte nici măcar un minut. Totodată, organizaţia subliniază că şcoala ar trebui îi înveţe pe copii despre curaj şi asumarea greşelilor, iar reprezentanţii autorităţilor ar trebui să dea dovadă de aceleaşi comportamente.

 • Aşteptări mari de la mai marii din Educaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aşteptări mari de la mai marii din Educaţie

  Aşteptările mele de la noii decidenţi din educaţie sunt să le pese, să aibă emoţie, să fie vii şi să ştie că mulţii oameni mari din creşe, grădiniţe, şcoli şi licee se vor purta cu sutele de mii de „oameni mici” în mod similar cu ceea ce primesc ei de la „mai marii zilei”.

 • Strategici în educaţie: educaţia este un proces sau o sumă de rezultate?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Strategici în educaţie: educaţia este un proces sau o sumă de rezultate?

  Când ne punem întrebarea dacă este educaţia centrată pe elev sau profesor, ne condiţionăm să gândim procesul ca fiind centrat, având un centru, inclusiv de decizie, inclusiv de control. Dacă renunţăm la paradigma „centrării“ sau cel puţin o relativizăm, creăm spaţiul pentru autonomie şi învăţare: atât elevul, cât şi profesorul sunt responsabili pentru învăţarea lor, fiecare pentru sine.

 • Coaliţia pentru Educaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coaliţia pentru Educaţie

  Mă bucur că am putut contribui la proaspăt lansatul volumul „100 de feţe ale inovaţiei” cu un material despre Coaliţia pentru Educaţie, la capitolul dedicat societăţii civile. Articolul a fost scris în urmă cu un an (în iunie 2015), imediat după lansarea Coaliţiei, aşa că acum vă prezint o variantă mai scurtă şi actualizată a acestuia.

 • Profesori incompetenţi, elevi corijenţi. Cum trebuie regândit sistemul de pregătire al dascălilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profesori incompetenţi, elevi corijenţi. Cum trebuie regândit sistemul de pregătire al dascălilor

  Rezultatele slabe la examenele naţionale, dar şi rezultatele profesorilor la examenele de titularizare sunt dovada că actualul sistem de formare a cadrelor didactice nu funcţionează. Aşa arată concluziile unei dezbateri publice organizată de Coaliţia pentru Educaţie. Experţii cer completarea modulului psihopedagogic cu un masterat didactic pentru aprofundare. Dascălilor nu le-ar strica nici doctoratele.