Stiri despre clubul militar roman de reflectie euroatlantica

  34 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mircea Druc: „Visul evadării din URSS a durat zece ani“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Druc: „Visul evadării din URSS a durat zece ani“

  Conaţionalul Mircea Druc este unul dintre acei seniori înţelepţi de care mai are nevoie comunitatea de europeni care vorbeşte limba lui Mihai Eminescu, atât în dreapta, cât şi în stânga Milcovului de azi = Prutul lacrimilor bunicilor noştri. Confesiunile sale au meritul de a semnala, celor ce nu le ştiu, vremuri care par astăzi a fi ignorate, cu bună ştiinţă.

 • Apărarea demnităţii vorbitorilor limbii lui Mihai Eminescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apărarea demnităţii vorbitorilor limbii lui Mihai Eminescu

  Marţi, 27 martie 2018, la Hotel Capitol, în Bucureşti, va avea loc o recepţie dedicată aniversării împlinirii unui veac de la unirea Basarabiei cu România, o acţiune iniţiată de Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică. 70 de conaţionali, seniori militari, experţi în securitate internaţională şi jurnalişti vor fi prezenţi la acest eveniment.

 • VIDEO Serviciile de informaţii ale României au nevoie, acum, de reglementări ca în Vest
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Serviciile de informaţii ale României au nevoie, acum, de reglementări ca în Vest

  Anul trecut, cu excepţia comunităţii de informaţii de peste Ocean, structurile similare din spaţiul european democratic au părut a fi fost luate, prin surprindere, cel puţin la nivelul percepţiei opiniei publice, de agresiunea militară rusă în Ucraina. Anul acesta, aceleaşi sisteme de intelligence aparent nu au anticipat valul de imigranţi care au invadat Europa. Motive suficiente pentru a aborda starea celor care acţionează pe frontul din umbră.

 • VIDEO  Victoria ambasadorului Moscovei la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO  Victoria ambasadorului Moscovei la Bucureşti

  Privind, în mod obiectiv, evoluţia ambasadorului Federaţiei Ruse în România, aceasta va atinge apogeul în luna septembrie 2015. În primul interviu acordat unui jurnalist român, acesta fiind autorul acestor rânduri, diplomatul rus menţiona ţinta sa numărul 1, promovarea relaţiilor culturale bilaterale. Pe plan politic lucrurile fiind formale, iar pe plan economic investitorii ruşi stăpânind zone mioritice  unde greva este de neconceput.

 • VIDEO   Nu stăm liniştiţi, pe locurile noastre...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO   Nu stăm liniştiţi, pe locurile noastre...

  Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică este un think tank ofensiv, informal, cu o afirmare mediatică, care promovează interesul naţional al României, de stat membru al comunităţii euroatlantice, independent, suveran, a cărui integritate teritorială trebuie apărată, chiar cu preţul vieţii. A doua reuniune, de interes general, a Clubului Militar Român, s-a deosebit de prima prin nu puţinele schimburi de replici, între unii participanţi.

 • VIDEO Europa unită la declaraţii, dar divizată în privinţa dosarelor elen şi turc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Europa unită la declaraţii, dar divizată în privinţa dosarelor elen şi turc

  Comunitatea euroatlantică era cu ochii pe situaţiile existente la nord de Marea Neagră - prin agresiunea militară a Rusiei, în Ucraina -, precum şi pe cea apărută la nord de Marea Mediterană - unde valul de emigranţi africani a pus în dificultate Germania, Franţa, Italia şi Marea Britanie -, când două noi focare de instabilitate au alertat Occidentul: dezechilibrul financiar al Greciei şi reacţia militară a Turciei, contra kurzilor.

 • VIDEO Aşteptări de la noul ambasador american, în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Aşteptări de la noul ambasador american, în România

  La est de frontiera răsăriteană a NATO, care oficial trece pe Prut, există Republica Moldova, unde premierul pare deschis unui dialog cu Rusia, ceea ce nu ar fi rău în condiţii de coexistenţă paşnică, mai supravieţuieşte Ucraina, văduvită, manu militari, de Crimeea şi Donbas, mai a pierdut din teritoriu Georgia, căruia i s-a mutat...puţin, graniţa, din cauza unei conducte petroliere, iar la sud de Marea Neagră, Turcia păcăleşte NATO.

 • VIDEO La est de NATO umbra URSS constituie flamura ofensivei informaţionale răsăritene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO La est de NATO umbra URSS constituie flamura ofensivei informaţionale răsăritene

  Trăim într-o lume diferită de cea de alaltăieri, când tancurile schimbau frontierele, de aceea de ieri, în care cecurile făceau captivi oamenii unei puteri trecătoare, azi în linia întâi a impresionării celor mulţi fiind dezinformarea, cu premeditare, prin informarea unilaterală, menită a indica o mentalitate de învingător acolo unde există deja indicii de dare înapoi, faţă de declaraţiile şi actele belicoase iniţiale, ale unui agresor cunoscut.

 • Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică ia la bani mărunţi Strategia Naţională de Apărare a Ţării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică ia la bani mărunţi Strategia Naţională de Apărare a Ţării

  Prima deosebire dintre Strategia de Securitate Naţională a preşedintelui SUA, din februarie 2015, şi Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2015-2019, ce urmează a fi prezentată Parlamentului României este aceea că în prima Barack Obama vorbeşte de NOI, adică americanii, iar în a doua aflăm că "acest document nu este şi nu trebuie să fie un act de voinţă al unei persoane, fie ea investită cu funcţia cea mai înaltă în stat."

 • VIDEO Nici pace, nici război în Europa?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Nici pace, nici război în Europa?

  Nu există o victorie mai mare, a propagandei imperiale răsăritene, decât aceea de a savura, aparent de la distanţă, dar printr-o eficientă şi modernă monitorizare, încremenirea în proiect a societăţii româneşti. Cu un preşedinte timorat, un premier epuizat politic, un parlament imun la drama Europei de Est, o armată ţinută pe butuci şi o indiferenţă cvasi generală faţă de extinderea Rusiei spre Vest.

 • Moscova vrea îndepărtarea Europei de SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moscova vrea îndepărtarea Europei de SUA

  Vineri, 12 iunie, Federaţia Rusă, va aniversa Ziua Naţională, într-un climat de nici pace, nici război, în Marea Baltică şi în Marea Neagră, acolo unde exerciţiile anunţate ale NATO sunt precedate sau urmate de alarmarea unor efective de... trei ori mai mari ale armatei ce ascultă ordinele preşedintelui Vladimir Putin. După două zile, pe 14 iunie, europenii dintre Prut şi Nistru vor merge să voteze, fie cu Vestul sau cu Estul.

 • Preşedintele României trebuie să reformeze serviciile de informaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele României trebuie să reformeze serviciile de informaţii

  O democraţie puternică este aceea în care informaţiile sensibile, pentru securitatea naţională, ajung la structuri capabile să facă propuneri adecvate preşedintelui României, cel care trebuie să beneficieze de o comunitate de informaţii reală, nu mimată, unde să primeze complementaritatea acţiunilor serviciilor de intelligence, în interesul naţional, al apărării inteligente a suveranităţii naţionale şi a libertăţilor cetăţeanului.

 • VIDEO În depozitele militare din Transnistria se află încă armament chimic şi nuclear tactic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO În depozitele militare din Transnistria se află încă armament chimic şi nuclear tactic

  La est de graniţa răsăriteană a NATO se confruntă practic două lumi, aceea a unei generaţii speriate de schimbare, care se agaţă disperată de imaginea ultimului Tătuc, actualul prim locatar de la Kremlin, şi cea a generaţiei care asigură militarii succesivelor demonstraţii de forţă ale imperiului răsăritean, în condiţiile când junii bine informaţi, dar trăitori în Est, îşi doresc libertatea şi democraţia din Vest.

 • Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică invită autorităţile statului să mărească acum bugetul armatei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică invită autorităţile statului să mărească acum bugetul armatei

  Primul club militar, unde am înţeles importanţa dialogului între oameni cu experienţe complementare, a fost unul din Canada, acolo unde dialogul, nu monologul, genera respect pentru partenerul de discuţie, la fel de interesat în a înţelege o perspectivă, despre provocările lumii de azi, în bună măsură diferită de a lui. Apariţia primului club militar autohton, comparabil cu cele existente în comunitatea euroatlantică, constituie o premieră.

 • VIDEO România în ecuaţia Orientului Mijlociu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO România în ecuaţia Orientului Mijlociu

  Deşi locaţiile organizaţiei teroriste Stat Islamic/ISIS/ISIL continuă să fie bombardate de escadrilele ţărilor care sunt alături de Statele Unite, în efortul de a restabili autoritatea statelor afectate de ciuma neagră, precum Irakul şi Siria, în zonele  controlate de bine antrenaţii rebeli islamişti, totuşi un fost director adjunct al CIA afirmă că Al-Qaeda rămâne ameninţarea neconvenţională mai gravă pentru SUA.

 • VIDEO Mersul pe sârmă, la Moscova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Mersul pe sârmă, la Moscova

  Cu 48 de ore înainte de popasul, simbolic, al cancelarului german, la Moscova, pentru a depune o coroană de flori în memoria victimelor celui de-Al Doilea Război Mondial, am avut ocazia să îi urez ambasadorului rus, la Bucureşti, ca poporul său să se bucure de pace, una în care Rusia are nevoie şi de bune relaţii cu România. După cum şi reciproca este adevărată.

 • Generalul Constantin Degeratu: „Federaţia Rusă sărbătoreşte 9 mai ca victoria Rusiei împotriva Europei“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generalul Constantin Degeratu: „Federaţia Rusă sărbătoreşte 9 mai ca victoria Rusiei împotriva Europei“

  În mod paradoxal, mai trăim în ţara unde unii uită istoria, chiar recentă, destul de repede. În urmă cu cinci zile solicitam, în spaţiul public, demisia consilierului de la Cotroceni care se ocupă de redactarea strategiei de securitate naţională a României şi abia ieri un oficial răspundea că aceasta va fi pusă de acord cu NATO, semn de liniştire a naivilor, că nu va fi produsul vreunui băiat pripăşit cine ştie cum în administraţia prezidenţială.

 • VIDEO Europa văzută de la Răsărit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Europa văzută de la Răsărit

  Ce aniversăm la 9 mai? Răsăritenii aduc un omagiu celor peste 20.000.000 de cetăţeni ai URSS, care au căzut victime ale celui de-Al Doilea Război Mondial, într-un context în care nazismul înfrânt în urmă cu şapte decenii revine ca termen de referinţă în discursurile unor diplomaţi ruşi, atunci când fac referire la drama Ucrainei, un stat european amputat, lipsit acum de Crimeea şi de Donbas.

 • Generalul Mihaiu Mărgărit sugerează temperarea tendinţelor Germaniei de a deveni lider informal al UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generalul Mihaiu Mărgărit sugerează temperarea tendinţelor Germaniei de a deveni lider informal al UE

  Într-o vreme când ambasadori occidentali, la Bucureşti, confundă România cu casa lor de vacanţă - unde cheamă pe administratorul locaţiei la noi ordine, când vor muşchii lor, uitând că europenii din fostele ţări socialiste, azi state membre ale NATO şi UE sunt egalii, în drepturi, ai europenilor din Vest -, iar diplomaţi răsăriteni cred că românii se mai sperie de afirmaţii desuete, un general român pune la punct un oficial european.

 • VIDEO Pax Americana
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Pax Americana

  Din 20 ianuarie 2009, de când preşedintele Statelor Unite ale Americii este Barack Obama, politica externă americană a fost marcată de negocieri, de evitarea recursului la soluţia manu militari, de utilizarea sancţiunilor economice pentru a determina terţe ţări să îşi revizuiască opţiunile agresive. Vom vedea cine va fi succesorul lui Obama. Deocamdată observăm baletul Unchiului Sam, între Berlin şi Moscova.

 • VIDEO Între Germania cancelarului Merkel şi Rusia preşedintelui Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Între Germania cancelarului Merkel şi Rusia preşedintelui Putin

  În timp ce Berlinul, încă marcat de memoria colectivă a dramelor provocate în ultima conflagraţie mondială, preferă extinderea influenţei sale bazată pe tehnologia de ultimă oră, Moscova visează, cu ochii greu de citit ai preşedintelui Putin, la refacerea imperiului sovietic, cu o altă denumire, dar cu centrul puterii menţinut la Kremlin, graniţele Federaţiei Ruse extinzându-se până la suprapunerea pe cele foste sovietice.

 • Nu putem fi oficial în NATO şi neoficial cu Moscova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu putem fi oficial în NATO şi neoficial cu Moscova

  Dacă trăim într-o democraţie reală, nu mimată, dreptul la obiectiva şi completa informare trebuie respectat in integrum. Asta pentru ca judecarea unor puncte de vedere să fie efectuată în cunoştinţă de cauză, pornind de la ansamblul unei viziuni personale şi nu de la frânturi spicuite de o manieră empirică.

 • VIDEO NATO trebuie să fie prezent pe Prut, la gurile Dunării şi la estuarul Nistrului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO NATO trebuie să fie prezent pe Prut, la gurile Dunării şi la estuarul Nistrului

  Primul preşedinte postdecembrist, Ion Iliescu, nu a vorbit în faţa Congresului SUA, dar a girat intrarea României în NATO. Apoi, Emil Constantinescu a fost de partea Alianţei, pe timpul războiului din spaţiul ex-iugoslav. Acum, Traian Băsescu, revenit din Republica Moldova, semnalează pericole reale la adresa ţării noastre, după ce, de un an de zile, Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică a dat semnale similare. În zadar.

 • INTERVIU Generalul Mircea Mândru:   „Securitatea Naţională nu se construieşte cu silvicultori!”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Generalul Mircea Mândru:   „Securitatea Naţională nu se construieşte cu silvicultori!”

  Pornind de la realitatea că formula mediatică, informală, a Clubului Militar Român de Reflecţie Euroatlantică - o tribună de exprimare specifică a celor ce nu omit rolul armatei, în consolidarea valorilor euroatlantice - a devenit un reper serios în societatea civilă, cred că merită să fie cunoscute şi opiniile punctuale ale altor personalităţi militare, care ştiu genul proxim şi diferenţa specifică dintre NATO şi Parteneriatul Strategic cu SUA.

 • Hopa, hopa, Penelopa, se schimbă ceva în Europa!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hopa, hopa, Penelopa, se schimbă ceva în Europa!

  Titlul nu este decât o primă constatare, firească, una generată de solicitarea publică a onorabilului preşedinte al Comisiei UE, nimeni altul decât pragmaticul Jean-Claude Juncker, care, după cum probabil aţi aflat a cerut, nici mai mult, nici mai puţin, decât formarea unei armate comune a Uniunii Europene, cauza fiind tensiunea tot mai mare, uşor vizibilă, dintre Federaţia Rusă şi comunitatea statelor democrate europene.

 • VIDEO Incoerenţa NATO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Incoerenţa NATO

  Privind spre focarul de tensiune geopolitică, aflat la Est de NATO, în seara zilei de 2 martie, 2015, se vor afla, din nou, în legătură telefonică, Vladimir Putin, Petro Poroşenko, Francois Hollande şi Angela Merkel, pentru a evalua măsurile convenite, la 12 februarie, la Minsk. La Sud de Alianţa Nord-Atlantică, 30.000 de soldaţi irakieni au luat azi, cu asalt, poziţiile extremiştilor ISIL, din jurul oraşului Tikrit.

 • John Kerry:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  John Kerry:"Suntem într-o epocă de incertitudine"

  La 24 februarie 2015, cu prilejul unei audieri, la Comitetul Senatorial interesat de operaţiuni derulate în străinătate, secretarul de stat John Kerry a făcut o serie de remarci de interes public. El a reamintit asistenţei că Statele Unite ale Americii au rămas lider în întreaga lume.

 • Şeful serviciului român de informaţii militare era sfătuit, de omologul american, să aibă o relaţie bună cu omologul rus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şeful serviciului român de informaţii militare era sfătuit, de omologul american, să aibă o relaţie bună cu omologul rus

  Sunt greu de pornit înţelepţii unui serviciu de informaţii militare, dar de-i porneşti sunt greu de oprit. Aceasta este concluzia unui brainstorming generat de aniversarea a 155 de ani, de la înfiinţarea structurii de informaţii militare a armatei noastre. Un dialog care a avut ca protagonişti doi lideri, acum informali, ai comunităţii profesioniştilor activi şi în rezervă specializaţi în culegerea de date confidenţiale, pentru apărarea ţării.

 • Angela Merkel l-a sunat pe Vladimir Putin la 0ra 2 noaptea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angela Merkel l-a sunat pe Vladimir Putin la 0ra 2 noaptea

  Politica faptului împlinit pare să îşi facă loc din spatele unor uşi închise, din mari metropole ale lumii de azi, în presa firesc interesată de cauzele, evoluţiile posibile şi şansele unei reglementări paşnice a conflictului politic, militar şi economic dintre Rusia şi Ucraina, care nu lasă deloc indiferente Statele Unite ale Americii şi ţările membre ale Uniunii Europene, cele din urmă cu viziuni principial complementare, dar practic diferite.

 • VIDEO Congresul SUA trebuie convins că este nevoie de o redislocare a unor elemente de infrastructură ale NATO, la frontiera de est a Alianţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Congresul SUA trebuie convins că este nevoie de o redislocare a unor elemente de infrastructură ale NATO, la frontiera de est a Alianţei

  "Tribuna Lituaniei" a publicat un punct de vedere conform căruia succesul Ucrainei - de restabilire, treptată, a autorităţii statului, în regiunea răsăriteană afectată de acţiunile insurgenţilor sprijiniţi de Federaţia Rusă - ameninţă ideea Rusiei, de exclusivitate. Chiar azi, autorităţile de la Kiev au anunţat lichidarea unei blocade realizată de separatişti rusofoni, la un aeroport strategic din estul teritoriului ucrainean.

Modifică Setările