Stiri despre claudia ieremia

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Jurnal de Timişoara.
Nouă zile din noiembrie VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnal de Timişoara. Nouă zile din noiembrie VIDEO

  Parafrazând titlul unui superb film uitat al lui Mihail Romm, „Nouă zile dintr-un an“, reiau aici jurnalul ţinut „la cald“, scris pe telefon, al celor nouă zile petrecute la ediţia a 24-a a Festivalului European al Spectacolului Timişoara – Festivalul Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR), care s-a desfăşurat între 3 şi 11 noiembrie la Teatrul Naţional din Timişoara (manager: regizoarea Ada Lupu-Hausvater, selecţioner unic: teatrologul Oana Borş).

 • Zarecinaia: „Eu sunt un pescăruş“. Dar ce este un „pescăruş“?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zarecinaia: „Eu sunt un pescăruş“. Dar ce este un „pescăruş“?

  Cea mai mare greşeală pe care-am putea-o face despre spectacolul „Pescăruşul“, montat recent de Andrei Şerban la unteatru, ar fi să căutam în acesta realismul cehovian (nici măcar cel stanislavskian, şi cu atât mai puţin cel atât de dorit şi clamat de marxiştii timpurii). Dar, dacă acesta nu este un spectacol „realist“, atunci ce este? Mai degrabă unul conceptual, cum rar se vede cu succes în teatrul românesc.

 • VIDEO Interviurile FNT. Actriţa Claudia Ieremia şi teatrul timişorean, la Adevărul LIVE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Interviurile FNT. Actriţa Claudia Ieremia şi teatrul timişorean, la Adevărul LIVE

  Claudia Ieremia este una dintre vedetele incontestabile ale teatrului timişorean şi deja o obişnuită a Festivalului Naţional de Teatru. La ediţia de anul acesta a fost prezentă, alături de colegii ei de la Naţionalul timişorean, cu două reprezentaţii (în aceeaşi zi) ale spectacolului Rambuku de Jon Fosse, în regia lui Mihai Măniuţiu.

 • Pregătirea plecării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pregătirea plecării

  La nici un an distanţă de la spectacolul cu piesa Iarna, pus în scenă la Teatrul „Nottara” din Bucureşti, regizorul Mihai Măniuţiu şi echipa de creatori statornic coagulată în jurul lui- Anca Măniuţiu - dramaturgie, Andrea Gavriliu - coregrafie, Adrian Damian - decoruri, Mihai Dobre- muzica - se reîntâlnesc cu literatura dramatică a norvegianului Jon Fosse.

 • „Controversă“ la
Timişoara: un spectacol despre intoleranţă, „marca“ Radu Jude. „E indienii oameni?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Controversă“ la Timişoara: un spectacol despre intoleranţă, „marca“ Radu Jude. „E indienii oameni?“

  REVENIRE Săptămâna trecută a avut loc, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu“ din Timişoara, premiera spectacolului „Controversa de la Valladolid“, pe un text de Jean-Claude Carrière, cea de-a doua montare realizată de regizorul Radu Jude în oraşul de pe Bega. „E indienii oameni?“, este întrebarea centrală a demersului lui Jude.

 • Scene ratate dintr-o căsnicie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scene ratate dintr-o căsnicie

  Anunţat cu surle şi trâmbeţe, primul spectacol de teatru regizat de cineastul Radu Jude, „Scene dintr-o căsnicie“,  după Ingmar Bergman, montat la Timişoara şi jucat la Bucureşti în Festivalul Naţional de Teatru, în luna octombrie, s-a dovedit un spectacol eclectic, apăsător, greu de dus pentru spectatori pe durata a două ore jumătate.

 • Dragostea ca un câmp de luptă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragostea ca un câmp de luptă

  Regizorul Radu Jude a ales Teatrul Naţional Timişoara pentru a monta primul său spectacol de teatru, inspirat de scenariul filmului lui Ingmar Bergman „Scene dintr-o căsnicie“. Este un text de două personaje – jucat de trei actori: Ion Rizea, Alina Ilea şi Claudia Ieremia –, care descrie toate fazele disoluţiei unei perechi, dar şi dragostea peste vârste care-i leagă, încercând să reproducă scenic încărcătura emoţională a replicilor bergmaniene.

 • Unde sunt relaţiile, unde e teatrul?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unde sunt relaţiile, unde e teatrul?

  „Closer” (Ispita) a fost mai întâi o piesă de teatru datorată britanicului Patrick Marber, dramaturg cunoscut publicului românesc şi graţie unei alte scrieri ale sale, Don Juan in Soho, montată în 2007 de Andrei Şerban la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca.

 • VIDEO Globalizarea violenţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Globalizarea violenţei

  Pentru prima oară în România, regizorul Rodrigo Garcia a montat un spectacol de teatru: „Interzis accesul animalelor“ (în care se referă, evident, la oameni). Spectacol experimental şi manifest social care demască tarele cetăţeanului capitalist, producţia Teatrului Naţional din Timişoara traduce într-un limbaj universal amintirile despre violenţă ale regizorului argentinian.

Modifică Setările