Stiri despre clasica

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Astăzi se împlinesc 264 de ani de la naşterea lui Mozart
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Astăzi se împlinesc 264 de ani de la naşterea lui Mozart

  În urmă cu 264 de ani, pe 27 ianuarie 1756, se năştea Wolfgang Amadeus Mozart, care rămâne unul dintre cei mai cunoscuţi compozitori nu doar pentru stilul clasic pe care-l reprezintă, ci pentru întreaga istorie a muzicii: generaţii întregi au fost fascinate de spiritul luminos al muzicii sale, ca şi de paleta foarte diversă de creaţii în care a excelat, de la sonate pentru pian până la partituri de operă.

 • Reţeta clasică de tort Joffre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţeta clasică de tort Joffre

  Numai când te uiţi la poză şi ţi se face poftă! Desertul perfect, cu foarte multă ciocolată! Uite cum se prepară deliciosul tort Joffre.

 • Cum să prepari cea mai bună musaca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să prepari cea mai bună musaca

  Cine nu a mâncat vreodată dintr-o musaca aburindă, de-abia ieşită din cuptor? Nu-i aşa că v-am făcut poftă? Ce mai aşteptaţi?

 • INTERVIU Pinchas Zukerman, violonist:„Sunt o punte pentru o lume mai bună“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Pinchas Zukerman, violonist:„Sunt o punte pentru o lume mai bună“

  Pentru Pinchas Zukerman (65 de ani), muzica înseamnă călătorii în lume şi experienţe frumoase, adunate în cei 50 de ani de carieră. Violonistul se bucură când oamenii aşteaptă cu nerăbdare să asculte muzică, însă subliniază că un bun artist trebuie să-şi propună  să aibă mereu acelaşi nivel al interpretării.

 • Concert al Cvartetului Eufonia în clubul Jazz&Blues
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert al Cvartetului Eufonia în clubul Jazz&Blues

  Mureşenii care apreciază muzica de calitate, sunt aşteptaţi în această seară, cu începere de la ora 19.00, în clubul Jazz&Blues. Cvartetul Eufonia le va oferi spectatorilor un concert de zile mari.

 • VIDEO Ziua este corporatist, iar seara, solist de operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ziua este corporatist, iar seara, solist de operă

  Andrei Daranyi are una din cele mai rare voci din ţară, puternică în intensitate. Timişoreanul şi-a descoperit pasiunea pentru muzică acum trei ani. Dacă dimineaţa coordonează trei departamente de logistică la o companie multinaţională, după-masa face vocalize, studiază partituri şi şi se pregăteşte intens pentru  recitaluri şi viitoarele concursuri dedicate pasiunii sale, belcanto-ului.

 • Luptă împreună cu Teatrul „Merlin”, împotriva muzicii de proastă calitate:opere clasice celebre, puse în scenă cu pantomimă şi distracţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Luptă împreună cu Teatrul „Merlin”, împotriva muzicii de proastă calitate:opere clasice celebre, puse în scenă cu pantomimă şi distracţie

  Cele mai cunoscute opere clasice ale tuturor timpurilor, transpuse pentru cei mici, cu păpuşi, măşti şi pantomimă - Teatrul „Merlin" lansează o provocare atât copiilor, cât şi părinţilor. În acest sfârşit de săptămână, tinerii au ocazia să îşi îmbogăţească cultura generală, în timp ce se distrează.

 • Nou născuţii care cresc pe muzica lui Mozart
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nou născuţii care cresc pe muzica lui Mozart

  Reprezentanţii unei clinici din Slovacia au găsit o nouă modalitate de a linişti micuţii separaţi de mămicile lor. Încă din faşă, aceştia fac cunoştinţă cu marii compozitori ai muzicii clasice precum Mozart sau Vivaldi, scrie dailymail.uk.

 • Concert de muzică clasică la Liceul de Artă din Tulcea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert de muzică clasică la Liceul de Artă din Tulcea

  Mâine, de la ora 17.00, la Liceul de Artă va avea loc o noua sesiune c concertelor „Muzica si comunicare“. Vor urca pe scena Ana Chifu la flaut și Olga Tănase (Podobinschi) la pian, dar și Radu Prisada (pian), tânăr talent al liceului.

 • Sărbătoare la Centrul „George Apostu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sărbătoare la Centrul „George Apostu“

  Băcăuanii au parte de expoziţii de sculptură, urmate de un concert de muzică clasică. Evenimentul este prilejuit de prăznuirea Sântului Mare Mucenic Gheorghe, patronul spiritual al centrului.

 • Târgu-Mureş:Muzică clasică în Jazz&Blues
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş:Muzică clasică în Jazz&Blues

  Studenţii Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca vor oferi mureşenilor un concert simfonic în Sala Piano a clubului Jazz&Blues, începând cu ora 20.00.

Modifică Setările