
Un remarcabil manifest politic pe scena „Românii au talent” VIDEO
Poetă şi activistă, Zametheea, o tânără de 27 de ani, s-a prezentat în faţa publicului cu un manifest emoţionat adresat însă clasei politice din România.
Poetă şi activistă, Zametheea, o tânără de 27 de ani, s-a prezentat în faţa publicului cu un manifest emoţionat adresat însă clasei politice din România.
În loc de reformare şi modernizare, clasa politică românească se afundă şi se degradează într-un grad fără precedent. Actualii ”Tot ei” nu se pot compara nici măcar cu politicienii din primele legislaturi post decembriste, reprezentaţi atunci de emanaţii Revoluţiei, majoritari, şi de unii membri ai partidelor istorice, supravieţuitori ai temniţelor comuniste.
La 11 noiembrie 2021 se împlinesc 26 de ani de la moartea lui Corneliu Coposu, liderul opoziţiei din România postcomunistă.
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj pentru a-i felicita pe militari de Ziua Armatei. Potrivit liderului social-democrat, „onoarea, patriotismul, respectul şi demnitatea reprezintă valori pe care haina militară le întruchipează”, însă „nu sunt însuşite de o bună parte a clasei politice” în prezent.
După cum evoluează lucrurile, „dansul” liberal duce inevitabil la sinucidere politică. Indiferent care facţiune din PNL-ul de azi va câştiga şefia partidului s-ar putea ca peste puţin timp aceasta să nu mai valoreze nimic în ochii românilor, implicit ai electoratului. Este de ajuns să îi privim pe reprezentanţii săi de azi şi să ne dăm seama cam ce politică vor face şi unde vor ajunge aceştia!
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a atras atenţia asupra impozitării marilor companii duminică, la Palatul Snagov. Liderul PSD a explicat că politicienii români nu au reuşit „să folosească Uniunea Europeană ca pe un mijloc de a îmbunătăţi viaţa oamenilor” şi a subliniat faptul că PNRR nu trebuie ratat, „aşa cum s-a ratat intrarea în Schengen”.
Doamnelor şi domnilor, cu toţii ştim că oferta politică este slabă, dar alta mai bună, atâta vreme cât noi înşine nu ne vom schimba, nu vom avea -- clasa politică are chipul şi asemănarea celor mai mulţi dintre noi. Dacă vreţi cu adevărat schimbarea societăţii, schimbaţi-vă, ieşiţi, astăzi şi de fiecare dată când va fi nevoie, la vot.
România va organiza în 6 decembrie 2020 cele mai dificile alegeri parlamentare din istoria ultimilor 30 de ani. Pandemia de COVID-19 a afectat puternic economia, infrastructura de sănătate, şi aşa incapabilă să funcţioneze în condiţii normale, în prezent este în pragul colapsului.
Preşedintele Platformei Social Liberale Ilan Laufer a anunţat luni că va candida pentru funcţia de primar general al Municipiului Bucureşti. Fostul ministru al Mediului de afaceri din guvernele PSD a afirmat pe Facebook că va candida pentru că s-a săturat „de clasa politică actuală, de 30 de ani de minciună, incompetenţă, corupţie şi vrăjeală”.
Azi, se împlinesc 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trainon, un triumf al României, un motiv de mare supărare pentru Ungaria vecină.
În România există mii de jurnalişti, în presa scrisă, tot mai puţini odată cu dispariţia ziarelor pe print, în audio vizual, unde este înghesuială mare, şi în mediul on line. De ce (o întrebare obligatorie pentru jurnalişti) dintre miile de jurnalişti doar câţiva s-au gândit să-i scrie preşedintelui Iohannis, să nu promulge legea? De ce această iniţiativă, a cui, de a-i pune în fruntea listei pe Cristian Tudor Popescu şi Ion Cristoiu?
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, spune că România nu mai are guvern în această perioadă şi că ceea ce se întâmplă la Palatul Victoria este ”sinistru şi arată cât de mult poate eşua clasa politică românească”. El afirmă că Guvernul Dragnea 3 este în moarte clinică şi că Viorica Dăncilă trebuie chemată în Parlament să trimisă în vacanţă.
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat joi seara clasa politică, despre care spune că aleargă după titluri şi funcţii. Acesta a vorbit apoi şi despre candidaţii la prezidenţiale, afirmând despre Viorica Dăncilă că se crede o eroină deşi „e o biată pisică luată de Dragnea, atât”, că Klaus Iohannis reuşeşte să câştige nu prin calităţile de om politic ci doar pentru că tace, iar Dan Barna pare „un corporatist în pericol de a fi concediat”.
Situaţia în care se află societatea românească nu este efectul unei hibe a sistemului, ci „rodul“ unei mentalităţi colective ce pare să aibă consistenţa şi dinamica unei adevărate eredităţi sociale, având în vedere faptul că de aceleaşi lucruri de care ne plângem noi, astăzi, s-au plâns şi înaintaşii: Caragiale, Eminescu, Vlahuţă etc.
În octombrie 1935, un scriitor şi ziarist american care a vizitat România s-a declarat dezamăgit de clasa politică autohtonă.
Lupta de clasă nu mai trebuie să fie nocivă şi distrugătoare. Lupta de clasă trebuie să promoveze valorile, ideile, dialogul, progresul, să unească şi nu să dezbine. Ce drum vor alege românii pentru următoarea sută de ani: vor porni uniţi pe calea unui nou centenar al României sau vor pieri, dezbinaţi şi aruncaţi în negura unor istorii de tristă amintire?
Nu prea am mai scris în ultimul timp. Ştiţi, sunt cam ocupat aici în diaspora. Doctoratul îmi ia între 12 şi 16 ore pe zi în ultimii doi ani. Da… aici în Canada doctoratele se fac pe bune… mergi la cursuri, citeşti între două şi cinci cărţi săptămânal, corectezi sute de examene pe trimestru, faci tutorial cu studenţii, faci cercetare pentru profi şi scrii.
Politologul Ioan Stanomir a vorbit, într-un interviu acordat RFI România, despre eseul „La Centenar. Recitind secolul României Mari”, aflat în pregătire la editura Humanitas. În dialogul cu Mihaela Dedeoglu, Stanomir a vorbit, printre altele, despre importanţa declaraţiei de la Alba Iulia şi despre figura lui Ceauşescu, care „a vut impactul cel mai important asupra configurării identităţii românilor în secolul XX”.
Declarându-se revoltat de actuala situaţie politică din România, Andrei Mihai, un tânăr om de afaceri din Piteşti, a postat un text pe contul său de Facebook. Un mesaj adresat actualei clase politice.
Fundaţia „Corneliu Coposu” a făcut public astăzi „Testamentul Seniorului” la 23 de ani de la moartea marelui om politic. Aflat în faţa „scadenţei inevitabile”, Seniorul a lăsat moştenire într-un mesaj emoţionant esenţa gândirii sale politice, care a avut în centru moralitatea şi refuzul de a face compromisuri.
Nu cred că am avea prea multe motive să fim tocmai mulţumiţi de felul în care fruntaşii clasei politice din România au sărbătorit ieri împlinirea a 100 de ani de la momentul în care Sfatul Ţării de la Chişinău a hotărât Unirea Basarabiei cu România.
Ne e teamă să tragem concluziile. Dar ştim din istorie că o lume inaptă să-şi producă elita conducătoare se îndreaptă vertiginos către pierderea libertăţilor politice.
În comunicarea dintre oameni una dintre cele mai mari greşeli care se face este etichetarea unei persoane, spune Daniel David, autorul „Psihologiei poporului român”. Psihologul explică de ce nu e corectă din punct de vedere psihologic una dintre scandările cel mai frecvent utilizate la protestele din ultimele luni - „HOŢII!” - şi cum ar trebuie aceasta formulată ca să aibă cât mai multe şanse de a schimba lucrurile.
În seara zilei de 1 Decembrie, câteva zeci de persoane au reluat protestul la adresa clasei politice. Protestatarii s-au strâns în Piaţa Unirii.
Naşu’ de România în viaţa lui de politician şi în sceneta cu Grindeanu. Ceaşcă cel iubit zilele trecute pe câmpurile ţărişoarei. Clark Gable la televiziuni şi Iisus la întâlnirile cu Gâdea. Jon Snow al PSD. Eroul hulit, dar victorios al naţiunii şi şmecheraşul bătrâior, parvenit, cu cocotieri şi cu gagicuţe fragede.
Motto. „A şti să conduci nu înseamnă a şti să domini, ci a şti să convingi oamenii să muncească pentru un scop comun” (Daniel Goleman). A venit momentul schimbării de generaţie în politica românească. Actuala clasă politică şi-a atins limitele, „şi-a trăit traiul, şi-a mâncat mălaiul”.
Recentele frământări de pe scena politică românească au alimentat puternic ceea ce am putea numi bănci de mânie. Contextul teoretic al sintagmei „bancă de mânie“ este de găsit la filosoful Peter Sloterdijk, ajuns recent la 70 de ani (motiv pentru care îi aducem şi noi, alături de cititorii ziarului „Adevărul“, un călduros „La mulţi ani!“).
Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), care reuneşte 45 de organizaţii sau membri asociaţi din mediul de afaceri, a reacţionat joi seară la măsurile cuprinse în noul program de guvernare, considerând că astfel de propuneri slăbesc încrederea în clasa politică şi în executiv şi ar putea avea ca efect diminuarea drastică a volumului investiţiilor private, româneşti şi străine, şi deteriorarea indicatorilor de dezvoltare economică şi socială.
Organizaţia non-guvernamentală a fost înfiinţată la Munchen şi se numeşte Nova Romania (NovaRo) e.V. Entitatea este fondată de români care lucrează în Germania, dar şi de etnici germani care au rădăcini în România. Modelul civic pe care încearcă să-l promoveze a funcţionat cu succes în Germania federală a anilor 60.
Au apărut în vremea din urmă o serie de articole de presă extrem de critice la adresa unor oameni politici români, unii dintre ei chiar deţinători de înalte funcţii şi mari dregătorii în ierarhia statului român.