Stiri despre clasa politica

  173 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce îi lipseşte clasei politice româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce îi lipseşte clasei politice româneşti

  În loc de reformare şi modernizare, clasa politică românească se afundă şi se degradează într-un grad fără precedent. Actualii ”Tot ei” nu se pot compara nici măcar cu politicienii din primele legislaturi post decembriste, reprezentaţi atunci de emanaţii Revoluţiei, majoritari, şi de unii membri ai partidelor istorice, supravieţuitori ai temniţelor comuniste.

 • Ciolacu, mesaj de Ziua Armatei: Haina militară întruchipează valori care nu sunt însuşite în aceste zile de o bună parte a clasei politice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ciolacu, mesaj de Ziua Armatei: Haina militară întruchipează valori care nu sunt însuşite în aceste zile de o bună parte a clasei politice

  Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj pentru a-i felicita pe militari de Ziua Armatei. Potrivit liderului social-democrat, „onoarea, patriotismul, respectul şi demnitatea reprezintă valori pe care haina militară le întruchipează”, însă „nu sunt însuşite de o bună parte a clasei politice” în prezent.

 • Cine vine la putere după sloganul „Fără penali“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine vine la putere după sloganul „Fără penali“

  După cum evoluează lucrurile, „dansul” liberal duce inevitabil la sinucidere politică. Indiferent care facţiune din PNL-ul de azi va câştiga şefia partidului s-ar putea ca peste puţin timp aceasta să nu mai valoreze nimic în ochii românilor, implicit ai electoratului. Este de ajuns să îi privim pe reprezentanţii săi de azi şi să ne dăm seama cam ce politică vor face şi unde vor ajunge aceştia!

 • Ciolacu: Clasa politică nu a reuşit să folosească UE ca pe un mijloc de a îmbunătăţi viaţa oamenilor. Marile companii plătesc foarte puţin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ciolacu: Clasa politică nu a reuşit să folosească UE ca pe un mijloc de a îmbunătăţi viaţa oamenilor. Marile companii plătesc foarte puţin

  Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a atras atenţia asupra impozitării marilor companii duminică, la Palatul Snagov. Liderul PSD a explicat că politicienii români nu au reuşit „să folosească Uniunea Europeană ca pe un mijloc de a îmbunătăţi viaţa oamenilor” şi a subliniat faptul că PNRR nu trebuie ratat, „aşa cum s-a ratat intrarea în Schengen”.

 • Schimbarea stă în noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schimbarea stă în noi

  Doamnelor şi domnilor, cu toţii ştim că oferta politică este slabă, dar alta mai bună, atâta vreme cât noi înşine nu ne vom schimba, nu vom avea -- clasa politică are chipul şi asemănarea celor mai mulţi dintre noi. Dacă vreţi cu adevărat schimbarea societăţii, schimbaţi-vă, ieşiţi, astăzi şi de fiecare dată când va fi nevoie, la vot.

 • Noi probleme pentru Firea. Ilan Laufer a anunţat că va candida la Primăria Capitalei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi probleme pentru Firea. Ilan Laufer a anunţat că va candida la Primăria Capitalei

  Preşedintele Platformei Social Liberale Ilan Laufer a anunţat luni că va candida pentru funcţia de primar general al Municipiului Bucureşti. Fostul ministru al Mediului de afaceri din guvernele PSD a afirmat pe Facebook că va candida pentru că s-a săturat „de clasa politică actuală, de 30 de ani de minciună, incompetenţă, corupţie şi vrăjeală”.

 • Citiţi şi gândiţi! De ce?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Citiţi şi gândiţi! De ce?

  În România există mii de jurnalişti, în presa scrisă, tot mai puţini odată cu dispariţia ziarelor pe print, în audio vizual, unde este înghesuială mare, şi în mediul on line. De ce (o întrebare obligatorie pentru jurnalişti) dintre miile de jurnalişti doar câţiva s-au gândit să-i scrie preşedintelui Iohannis, să nu promulge legea? De ce această iniţiativă, a cui, de a-i pune în fruntea listei pe Cristian Tudor Popescu şi Ion Cristoiu?

 • Tomac: Ceea ce se întâmplă acum la Palatul Victoria arată sinistru şi arată cât de mult poate eşua clasa politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tomac: Ceea ce se întâmplă acum la Palatul Victoria arată sinistru şi arată cât de mult poate eşua clasa politică

  Preşedintele PMP, Eugen Tomac, spune că România nu mai are guvern în această perioadă şi că ceea ce se întâmplă la Palatul Victoria este ”sinistru şi arată cât de mult poate eşua clasa politică românească”. El afirmă că Guvernul Dragnea 3 este în moarte clinică şi că Viorica Dăncilă trebuie chemată în Parlament să trimisă în vacanţă.

 • CTP, despre candidaţii la prezidenţiale: Dăncilă, o biată pisică luată de ceafă Dragnea; Barna, un corporatist în pericol de a fi concediat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CTP, despre candidaţii la prezidenţiale: Dăncilă, o biată pisică luată de ceafă Dragnea; Barna, un corporatist în pericol de a fi concediat

  Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat joi seara clasa politică, despre care spune că aleargă după titluri şi funcţii. Acesta a vorbit apoi şi despre candidaţii la prezidenţiale, afirmând despre Viorica Dăncilă că se crede o eroină deşi „e o biată pisică luată de Dragnea, atât”, că Klaus Iohannis reuşeşte să câştige nu prin calităţile de om politic ci doar pentru că tace, iar Dan Barna pare „un corporatist în pericol de a fi concediat”.

 • Duşmanul din oglindă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Duşmanul din oglindă

  Situaţia în care se află societatea românească nu este efectul unei hibe a sistemului, ci „rodul“ unei mentalităţi colective ce pare să aibă consistenţa şi dinamica unei adevărate eredităţi sociale, având în vedere faptul că de aceleaşi lucruri de care ne plângem noi, astăzi, s-au plâns şi înaintaşii: Caragiale, Eminescu, Vlahuţă etc.

 • Ascuţirea luptei de clasă şi consecinţele ei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ascuţirea luptei de clasă şi consecinţele ei

  Lupta de clasă nu mai trebuie să fie nocivă şi distrugătoare. Lupta de clasă trebuie să promoveze valorile, ideile, dialogul, progresul, să unească şi nu să dezbine. Ce drum vor alege românii pentru următoarea sută de ani: vor porni uniţi pe calea unui nou centenar al României sau vor pieri, dezbinaţi şi aruncaţi în negura unor istorii de tristă amintire?

 • Cum schimbăm clasa politică din România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum schimbăm clasa politică din România?

  Nu prea am mai scris în ultimul timp. Ştiţi, sunt cam ocupat aici în diaspora. Doctoratul îmi ia între 12 şi 16 ore pe zi în ultimii doi ani. Da… aici în Canada doctoratele se fac pe bune… mergi la cursuri, citeşti între două şi cinci cărţi săptămânal, corectezi sute de examene pe trimestru, faci tutorial cu studenţii, faci cercetare pentru profi şi scrii.

 • Politologul Ioan Stanomir: Ceauşescu este una dintre personalităţile
care au avut cel mai mare impact asupra identităţii
românilor din secolul trecut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politologul Ioan Stanomir: Ceauşescu este una dintre personalităţile care au avut cel mai mare impact asupra identităţii românilor din secolul trecut

  Politologul Ioan Stanomir a vorbit, într-un interviu acordat RFI România, despre eseul „La Centenar. Recitind secolul României Mari”, aflat în pregătire la editura Humanitas. În dialogul cu Mihaela Dedeoglu, Stanomir a vorbit, printre altele, despre importanţa declaraţiei de la Alba Iulia şi despre figura lui Ceauşescu, care „a vut impactul cel mai important asupra configurării identităţii românilor în secolul XX”.

 • Corneliu Coposu dă o lecţie usturătoare clasei politice la 23 de ani de la deces: „Politica nu poate fi acceptată ca mijloc de promovare a intereselor proprii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corneliu Coposu dă o lecţie usturătoare clasei politice la 23 de ani de la deces: „Politica nu poate fi acceptată ca mijloc de promovare a intereselor proprii“

  Fundaţia „Corneliu Coposu” a făcut public astăzi „Testamentul Seniorului” la 23 de ani de la moartea marelui om politic. Aflat în faţa „scadenţei inevitabile”, Seniorul a lăsat moştenire într-un mesaj emoţionant esenţa gândirii sale politice, care a avut în centru moralitatea şi refuzul de a face compromisuri.

 • Politicienii de astăzi şi Unirea Basarabiei cu România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politicienii de astăzi şi Unirea Basarabiei cu România

  Nu cred că am avea prea multe motive să fim tocmai mulţumiţi de felul în care fruntaşii clasei politice din România au sărbătorit ieri împlinirea a 100 de ani de la momentul în care Sfatul Ţării de la Chişinău a hotărât Unirea Basarabiei cu România.

 • La ce ne-a folosit libertatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La ce ne-a folosit libertatea

  Ne e teamă să tragem concluziile. Dar ştim din istorie că o lume inaptă să-şi producă elita conducătoare se îndreaptă vertiginos către pierderea libertăţilor politice.

 • De ce nu e bine să spui unui politician: „Eşti hoţ!”. Ghid de exprimare a frustrării faţă de clasa politică dezamăgitoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu e bine să spui unui politician: „Eşti hoţ!”. Ghid de exprimare a frustrării faţă de clasa politică dezamăgitoare

  În comunicarea dintre oameni una dintre cele mai mari greşeli care se face este etichetarea unei persoane, spune Daniel David, autorul „Psihologiei poporului român”. Psihologul explică de ce nu e corectă din punct de vedere psihologic una dintre scandările cel mai frecvent utilizate la protestele din ultimele luni - „HOŢII!” - şi cum ar trebuie aceasta formulată ca să aibă cât mai multe şanse de a schimba lucrurile.

 • De ce îl iubim pe Dragnea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce îl iubim pe Dragnea

  Naşu’ de România în viaţa lui de politician şi în sceneta cu Grindeanu. Ceaşcă cel iubit zilele trecute pe câmpurile ţărişoarei. Clark Gable la televiziuni şi Iisus la întâlnirile cu Gâdea. Jon Snow al PSD. Eroul hulit, dar victorios al naţiunii şi şmecheraşul bătrâior, parvenit, cu cocotieri şi cu gagicuţe fragede.

 • Schimbare de
leadership în politica românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schimbare de leadership în politica românească

  Motto. „A şti să conduci nu înseamnă a şti să domini, ci a şti să convingi oamenii să muncească pentru un scop comun” (Daniel Goleman). A venit momentul schimbării de generaţie în politica românească. Actuala clasă politică şi-a atins limitele, „şi-a trăit traiul, şi-a mâncat mălaiul”.

 • Băncile de mânie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băncile de mânie

  Recentele frământări de pe scena politică românească au alimentat puternic ceea ce am putea numi bănci de mânie. Contextul teoretic al sintagmei „bancă de mânie“ este de găsit la filosoful  Peter Sloterdijk, ajuns recent la 70 de ani (motiv pentru care îi aducem şi noi, alături de cititorii ziarului „Adevărul“, un călduros „La mulţi ani!“).

 • Coaliţia pentru Dezvoltarea României: Propunerile de modificare a sistemului de impozitare slăbesc încrederea în clasa politică şi pot reduce investiţiile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coaliţia pentru Dezvoltarea României: Propunerile de modificare a sistemului de impozitare slăbesc încrederea în clasa politică şi pot reduce investiţiile

  Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), care reuneşte 45 de organizaţii sau membri asociaţi din mediul de afaceri, a reacţionat joi seară la măsurile cuprinse în noul program de guvernare, considerând că astfel de propuneri slăbesc încrederea în clasa politică şi în executiv şi ar putea avea ca efect diminuarea drastică a volumului investiţiilor private, româneşti şi străine, şi deteriorarea indicatorilor de dezvoltare economică şi socială.

 • Politică,
golănie şi pupat pe creştet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politică, golănie şi pupat pe creştet

  Au apărut în vremea din urmă o serie de articole de presă extrem de critice la adresa unor oameni politici români, unii dintre ei chiar deţinători de înalte funcţii şi mari dregătorii în ierarhia statului român.

Modifică Setările