Stiri despre clasa de mijloc

  25 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Conflictul din Nagorno-Karabah şi iluzia păcii capitaliste. Cum s-a destrămat mitul că ţările care deschid restaurante McDonald’s nu pornesc la război
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conflictul din Nagorno-Karabah şi iluzia păcii capitaliste. Cum s-a destrămat mitul că ţările care deschid restaurante McDonald’s nu pornesc la război

  La mijlocul anilor 90 editorialistul New York Times Thomas Friedman lansa teoria Golden Arches of conflict Prevention, o variantă a păcii capitaliste bazată pe ideea că ţările în care s-a deschis un McDonald’s nu şi-au declarat niciodată război. Or, globalizarea economică nu este un panaceu pentru război, cum o dovedesc noile valuri de conflict, scrie Paul Musgrave în Foreign Policy.

 • Despre clasa de mijloc credincioasă pesedistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre clasa de mijloc credincioasă pesedistă

  Prostia costă. Cică ratele au crescut cu 100 lei la apartamente mici de când cu ROBOR-ul aruncat în aer de prea mulţi luminaţi de la PSD. Nu asta e cea mai mare problemă, ci faptul că 200 lei ai de dat lunar la stat pentru a plăti deficitul bugetar. Cumulat cu creşterea dobânzii, ai 300 lei pe lună în minus de când a venit PSD la guvernare.

 • Clasa de mijloc merge în paradis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clasa de mijloc merge în paradis

  Ce vrei să te faci când vei fi mare? Aviator, cosmonaut, general sau artist? Răspuns (sugerat): când vei fi mare trebuie să ajungi în „clasa de mijloc“. Pentru că toţi cei din această „clasă“ vor avea lefuri mari.

 • Xi Jinping deschide Forumul Economic de la Davos,
în umbra lui Trump
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Xi Jinping deschide Forumul Economic de la Davos, în umbra lui Trump

  Preşedintele chinez Xi Jinping va livra marţi la Davos viziunea sa asupra globalizării, în faţa unei elite economice cutremurate de neîncrederea crescândă în populaţiile occidentale care l-au adus pe Donald Trump la Casa Albă şi, se pare, din ce în ce mai ostile corporaţiilor deschise comerţului liber.

 • Trump şi prezervativul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trump şi prezervativul

  Acum un an, exact pe vremea asta, eram în America. Încercam să studiez ce e cu drepturile omului, cu clasele sociale şi cu incluziunea. Câteva săptămâni am stat prin Bronx, Thunder Valley şi Louisiana în încercarea de a înţelege „diversitatea etno-culturala” despre care credeam că este parte a identităţii Statelor Unite.

 • Românii, o naţiune pe cale de dispariţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii, o naţiune pe cale de dispariţie

  Declinul demografic al României pune în pericol sistemul de pensii, care în câţiva ani va deveni falimentar, atrag atenţia specialiştii în statistică. Ei susţin că tinerii din clasa de mijloc trebuie urgent încurajaţi inclusiv prin măsuri fiscale să devină părinţi.

 • A fi om şi a fi domn sau omenia şi domnia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A fi om şi a fi domn sau omenia şi domnia

  Dacă trăieşte sub presiunea unor nevoi imediate, cum ar fi hrana şi adăpostul, omul se gândeşte doar la ziua de azi, cel mult „de pe azi pe mâine”, adică pe termen scurt. Scurt, poate că şi clar, dar nu şi cuprinzător. Fenomenul se petrece şi atunci când trecem de la singular la plural, adică de la om, la oameni.

 • Bogaţii Rusiei strâng cureaua şi îşi fac planuri de evacuare în cazul în care cad în dizgraţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bogaţii Rusiei strâng cureaua şi îşi fac planuri de evacuare în cazul în care cad în dizgraţie

  Intrarea Rusiei în recesiune a lovit multe companii de turism sau de produse de lux, forţându-le să reducă preţurile, în încercarea de a limita daunele. Şi pare că lucrurile nu se vor îmbunătăţi curând, cu un armistiţiu fragil în estul Ucrainei care face prea puţin pentru a linişti tensiunile internaţionale cu privire la susţinerea Moscovei pentru separatiştii din regiune.

 • Eminescu despre clasa de mijloc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eminescu despre clasa de mijloc

  Clasa de mijloc ocupă un loc proeminent în publicistica eminesciană. Pentru el, cel mai important aspect al modernizării româneşti îl constituie poziţia acestei clase, căreia îi recunoaşte rolul de motor al dezvoltării capitaliste.

 • Clasa de mijloc africană, noul motor al economiei globale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clasa de mijloc africană, noul motor al economiei globale

  Cum clasa de mijloc din Africa s-a triplat în ultimii 30 de ani, iar şapte dintre primele zece economii cu cea mai mare creştere se află pe acel continent, nu e de mirare că marile companii internaţionale se grăbesc să ocupe piaţa.

 • Un nou partid, pe vechile dureri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un nou partid, pe vechile dureri

  De cele mai multe ori în România partidele şi alianţele politice au ajuns la putere în urma unui vot negativ, de sancţionare a guvernării anterioare, şi nu prin programele şi capitalul de încredere pe care acestea le-au prezentat publicului.

 • Soarta clasei de mijloc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soarta clasei de mijloc

  Mesajul preşedintelui Barack Obama, din 27 iulie, vizează soarta clasei mijlocii, de peste Ocean. Următorul preşedinte al României, fie că va fi Mugur Isărescu sau Crin Antonescu, probabil că va obţine şi al doilea mandat, la Palatul Cotroceni, doar dacă va avea în vedere şi viitorul clasei de mijloc româneşti. Acum, majoritare fiind încă voturile celor cu o altă condiţie socială.

 • Când „câştigătorii iau totul”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când „câştigătorii iau totul”

  Fiind în 1990 cu o bursă de studii la universitatea Harvard, am avut revelaţia diferenţei mici ce poate separa un succes mare de un admirabil anonimat. În Harvard Square, care este un loc cu forfotă studenţească, aproape seară de seară îşi făcea apariţia un muzicant orb, condus de un câine negru. Cânta din Barry White, Earth Wind & Fire, repertoriul gen Motown impresionând prin virtuozitate.

 • Cea mai mare provocare a anului 2013
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cea mai mare provocare a anului 2013

  Criza financiară mondială a răvăşit multe principii ale capitalismului pe care-l ştiam cu toţii şi după care noi, românii, am tânjit atâţia ani.  Cred că una dintre cele mai importante pagube produse de seismul financiar, care a cutremurat lumea în ultimii ani, este destructurarea clasei de mijloc.

 • Unde a dispărut clasa de mijloc şi ce putem face pentru a o regenera?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unde a dispărut clasa de mijloc şi ce putem face pentru a o regenera?

  Dacă în anii precedenţi, pentru economiştii, bancherii şi oamenii de stat reuniţi în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos principalele îngrijorări erau reprezentate de prăbuşirea acţiunilor, şocul creşterii bruşte a preţului ţiţeiului, epuizarea resurselor naturale sau situaţia băncilor, anul acesta o nouă îngrijorare pare să le fi pus capac la toate: inegalitatea veniturilor.

 • Clasa de mijloc, spulberată de criză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clasa de mijloc, spulberată de criză

  Sub 10% din români aparţin clasei de mijloc. În SUA, proporţia e de 54%, iar în Germania - 51%. Micii întreprinzători, profesorii şi medicii ar trebui să constituie grosul clasei de mijloc. În România însă, veniturile acestora îi situează în categoria săracă.

Modifică Setările