Stiri despre citrice

  77 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • INS: Preţurile au crescut şi în aprilie. Ce produse s-au scumpit cel mai mult
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INS: Preţurile au crescut şi în aprilie. Ce produse s-au scumpit cel mai mult

  Rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a crescut şi în aprilie, la 4,11%, după ce urcase în martie la 4,03%, în condiţiile în care cartofii s-au scumpit cu 32,33% doar în ultimele patru luni, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Mâncăruri
interzise în sarcină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mâncăruri interzise în sarcină

  În sarcină, hormonii o iau razna, muşchii şi ligamentele se întind, inima face ore suplimentare, iar corpul îşi face multe rezerve de lichide şi grăsime. Este o perioadă în care avem nevoie să ştim cum să ne hrănim corect şi care sunt mâncărurile interzise în sarcină.

 • Sucul de
merişoare ameliorează cistita
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sucul de merişoare ameliorează cistita

  Cistita este o inflamaţie a vezicii urinare provocată de anumite tipuri de bacterii. Suplimentele cu efect antibacterian care fac urina mai acidă pot ameliora afecţiunea şi preveni recurenţa.

 • Mesajul Carrefour după ce un client a cumpărat cireşe a căror coajă „nu se recomandă pentru consum“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mesajul Carrefour după ce un client a cumpărat cireşe a căror coajă „nu se recomandă pentru consum“

  Scandalul iscat de tratarea citricelor cu pesticide revine în actualitate. Numai că acum nu este vorba de lămâi sau portocale, ci de cireşe. Concret, Augustin Katea povesteşte pe Facebook că după ce a cumpărat de la Carrefour Mega Mall astfel de fructe a avut surpriza că citească pe etichetă că nu trebuie să mănânce coaja cireşelor, pentru că aceasta conţine pesticide ca Thiabendazol şi Imazilil.

 • 8 motive să mănânci portocale zilnic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  8 motive să mănânci portocale zilnic

  Chiar dacă sunt fructele cele mai consumate în sezonul rece, portocalele nu ar trebui să-ţi lipsească din dietă în niciun anotimp. Ele sunt surse excelente de vitamina C şi alţi antioxidanţi, foarte buni pentru sănătate. Iată care sunt principalele 8 beneficii pe care le au portocalele asupra sănătăţii:

 • 5 motive să mănânci grepfrut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 motive să mănânci grepfrut

  Preferat de oameni din întrega lume pentru proprietăţile pe care le deţine, grepfrutul este bogat în minerale şi vitamine, fibre, betacaroten şi flavonoide. Toate aceste substanţe nutritive prezente în fruct sunt esenţiale pentru prevenirea mai multor afecţiuni şi scăderea în greutate.

 • Cum îţi hrăneşti imunitarea în sezonul rece
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum îţi hrăneşti imunitarea în sezonul rece

  Iarna, organismul este mai sensibil şi mai predispus pericolului de a se îmbolnăvi. Include în dieta ta alimente care te ajută să ai un sistem imunitar puternic, pline de vitamine şi minerale.

 • Scandalul citricelor toxice. Ce măsuri iau autorităţile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scandalul citricelor toxice. Ce măsuri iau autorităţile

  Noi măsuri luate de oficiali în plin scandal al citricelor stropite cu pesticide care ne pot pune sănătatea în pericol. Comercianţii vor fi obligaţi să pună afişe mari lângă lămâi, mandarine sau portocale, care să conţină mesajul: „Coaja nu este recomandată consumului uman”.

 • Cât de periculoase sunt, de fapt, citricele din comerţ şi cum eliminăm pericolul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de periculoase sunt, de fapt, citricele din comerţ şi cum eliminăm pericolul

  Majoritatea citricelor au coaja acoperită de un pesticid care poate produce leziuni ale ficatului sau ale rinichiului, dacă înainte de consum acestea nu sunt bine spălate şi şterse, avertizează specialiştii. Reprezentanţii Ministerului Agriculturii spun că folosirea pesticidului este permisă prin intermediul unui regulament european.