Stiri despre cinema elvira popescu

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Weekend cu filme de Oscar la Cinema Elvire Popesco VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Weekend cu filme de Oscar la Cinema Elvire Popesco VIDEO

  Cele mai titrate filme europene ale anului 2017, propuse sau aflate în cursa pentru Oscarul la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină”, vor putea fi urmărite în cadrul Oscar Weekend. Evenimentul, care are loc în weekend-ul 19-21 ianuarie, la Cinema Elvire Popesco, se află anul acesta la a patra ediţie.

 • Retrospectiva Pelicam, în septembrie, la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Retrospectiva Pelicam, în septembrie, la Bucureşti

  Între 31 august şi 3 septembrie, cele mai premiate şi apreciate filme de la cea de-a şasea ediţie de Pelicam – Festivalul Internaţional de Film despre Mediu şi Oameni vor fi proiectate la Bucureşti într-o Retrospectivă de patru zile la Cinema Elvira Popescu. „Zona Franca”, documentarul care a câştigat Marele Premiu, este unul dintre filmele din programul Retrospectivei, după cum informează un comunicat de presă emis cu această ocazie.

 • Retrospectiva Ronit Elkabetz, în septembrie, la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Retrospectiva Ronit Elkabetz, în septembrie, la Bucureşti

  Pe 6,8 şi 10 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, publicul va putea viziona patru pelicule dedicate celebrei artiste israeliene care s-a stins din viaţă anul trecut, Ronit Elkabetz. Peliculele care vor fi proiectate sunt „Vine Fanfara” şi trilogia lui Viviane Amasalem.

 • CRONICĂ Filmul „Fukushima, mon amour“ sau singurătatea femeilor-fantomă în Japonia de după tripla catastrofă din 2011 VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ Filmul „Fukushima, mon amour“ sau singurătatea femeilor-fantomă în Japonia de după tripla catastrofă din 2011 VIDEO

  În urmă cu şase ani, pe 11 martie 2011, Japonia a fost lovită de un triplu dezastru: un cutremur, un tsunami şi un accident nuclear. Mergând pe urmele acestei tragedii, regizoarea de origine germană Doris Doerrie a realizat „Fukushima, mon amour”, premiat anul trecut la Festivalul de Film de la Berlin un film alb-negru care aminteşte de oamenii rămaşi fără cămin, ţinut generaţii la rând în cultura niponă, precum şi de suferinţele lor.

 • Cărtărescu şi Adameşteanu, „actori“ într-un film de Solomon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărtărescu şi Adameşteanu, „actori“ într-un film de Solomon

  Norman Manea, Gabriela Adameşteanu, Mircea Cărtărescu şi Florin Lăzărescu sunt protagoniştii celui mai recent documentar semnat de Alexandru Solomon, „România: patru patrii“, care are premiera bucureşteană pe 15 februarie, la ora 19.30, la Cinema Elvira Popescu. Este un fel de „Kapitalism – reţeta noastră secretă“, de data aceasta cu scriitori intervievaţi. Intrarea la eveniment va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

 • Cele mai frumoase filme de la Anonimul vin la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai frumoase filme de la Anonimul vin la Bucureşti

  Până pe 6 septembrie, La Cinema Elvira Popescu şi la Cinema Studio poate fi urmărită retrospectiva celei de-a 12-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care s-a desfăşurat în luna august în Delta Dunării.

 • Conflictul
Rusia – Ucraina, în prim-plan la Cinepolitica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conflictul Rusia – Ucraina, în prim-plan la Cinepolitica

  Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica revine între 26 şi 30 aprilie, la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu din Bucureşti, cu o selecţie de filme puternice, dezbateri şi evenimente speciale, care va pune în discuţie şi un subiect fierbinte, conflictul dintre Rusia şi Ucraina, în cadrul unui program special.

 • „Ce ar spune clădirile dacă ar putea vorbi?”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Ce ar spune clădirile dacă ar putea vorbi?”

  Singurul festival din România care promovează discuţia despre mediul construit şi viaţa urbană prin intermediul filmului, UrbanEye Film Festival, se va desfăşura în perioada 13-16 noiembrie 2014, la Cinema Elvira Popescu.

 • Sărbătorim Ziua Europei la Festivalul Filmului European
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sărbătorim Ziua Europei la Festivalul Filmului European

  Ediţia din acest an a Festivalului Filmului European va începe vineri, 9 mai, de Ziua Europei. În cadrul galei de deschidere va fi proiectată pelicula „Miss Violence“  (Grecia, 2013), distinsă cu  Premiul Arca Cinema Giovani pentru cel mai bun film din competiţie, la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, în 2013.

 • RotartART, proiectul care sprijină tinerii talentaţi din patru oraşe ale ţării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  RotartART, proiectul care sprijină tinerii talentaţi din patru oraşe ale ţării

  O serie de programe artistice organizate de Rotaract Triumph, o organizaţie formată din voluntari tineri şi răspândită în întreaga lume, promovează tineri din patru oraşe – Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara, care interpretează una dintre cele patru arte - muzică, arte plastice, teatru şi literatură. Următorul eveniment are loc sâmbătă, 15 iunie, de la 18.00, la Cinema Elvira Popescu din cadrul Institutului Francez.

 • Carlos Saura aduce filmele sale la „Elvira Popescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carlos Saura aduce filmele sale la „Elvira Popescu“

  Regizorul spaniol va fi prezent la Bucureşti cu o serie de filme ce vor fi proiectate de astăzi şi până duminică la cinematograful de pe Bulevardul Dacia. În această seară, de la ora 19.00, va avea loc proiecţia de gală, în prezenţa lui Carlos Saura, cu filmul „Io, Don Giovanni“.

Modifică Setările