Stiri despre cineasti

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Apel disperat al cineaştilor referitor la măsurile implementate de Centrul Naţional al Cinematografiei pentru perioada stării de urgenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apel disperat al cineaştilor referitor la măsurile implementate de Centrul Naţional al Cinematografiei pentru perioada stării de urgenţă

  Peste 160 de cineaşti români fac apel la Consiliul de Administraţie al Centrului Naţional al Cinematografie şi la Ministerul Culturii pentru reanalizarea măsurilor instituite, retragerea acestora şi elaborarea unor măsuri prin consultare directă cu breasla şi analiza situaţiilor specifice fiecărui sub-domeniu şi proiect, în contextul epidemiei coronavirus COVID-19.

 • Regizorul Cristi Puiu, prezent în programul „Directors Summit“ de la Talents Sarajevo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Cristi Puiu, prezent în programul „Directors Summit“ de la Talents Sarajevo

  Cea de-a 25-a ediţie a Sarajevo Film, organizată sub motto-ul „Sarajevo mon amour“, prezintă 11 producţii şi coproducţii cinematografice româneşti, dintre care nouă filme sunt incluse în programul competiţional. Regizorul Cristi Puiu va fi prezent în cadrul programului „Directors Summit“ al Talents Sarajevo. Festivalul se desfăşoară în perioada 16-23 august.

 • În al 12-lea ceas. Apelul cineaştilor pentru adoptarea noii Legi a cinematografiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În al 12-lea ceas. Apelul cineaştilor pentru adoptarea noii Legi a cinematografiei

  Proiectul de adoptare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 91/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul cinematografiei, proiect care se află pe agenda plenului Camerei Deputaţilor din data de 22-23 mai 2017.

 • Vin cineaştii!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vin cineaştii!

  În toamna (poate prea) bogată în festivaluri de tot felul, câteva sunt foarte aşteptate. Intre ele, şi-a câştigat un public fidel „Les films de Cannes à Bucarest“, iniţiat încă de acum cinci ani şi susţinut cu forţa delicată ce pare a-l carateriza, de regizorul Cristian Mungiu, sprijinit de Delegatul General al Festivalului de pe Croazetă, Thierry Frémaux.

 • Cineaştii, siliţi de sovietici să facă filme de propagandă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cineaştii, siliţi de sovietici să facă filme de propagandă

  În Moldova sovietică s-au făcut zeci de filme despre cele mai diverse şi importante aspecte ale realităţii. Din cauza principalei sale meniri - de a spune adevărul - filmul a avut de suferit, fiind obligat să servească regimului comunist, susţin specialiştii.

 • Robert De Niro şi Martin Scorsese, un nou film cu gangsteri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Robert De Niro şi Martin Scorsese, un nou film cu gangsteri

  Cineaştii Robert De Niro şi Martin Scorsese, care au lucrat împreună, printre altele, la „Crimele din mica Italie“, „Băieţi buni“ şi „Casino“, se vor reuni pentru un nou film cu gangsteri.

 • O miniserie filmată în Braşov şi Argeş, nominalizată la premiile Emmy
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O miniserie filmată în Braşov şi Argeş, nominalizată la premiile Emmy

  Cineaştii români Şerban Porupcă, Adina Bucur şi Dragoş Stanomir au fost nominalizaţi la premiile Primetime Emmy 2012, pentru miniseria TV "Hatfields & McCoys", produsă de televiziunea History Channel în colaborare cu Castel Film şi realizată în România. Starul producţiei a fost Kevin Kostner.

 • Valul de după Noul Val
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valul de după Noul Val

  Contrar dictonului „ce e val ca valul trece“, o nouă generaţie de cineaşti români, printre care o puternică falangă feminină, se pregăteşte să asalteze cinematografele şi festivalurile de film. „Adevărul literar şi artistic“, ajutat de cei mai avizaţi comentatori ai actualului fenomen cinematografic românesc, a întocmit o listă a numelor de tineri cineaşti pe care trebuie mizat în continuare, ca urmare a scurtmetrajelor

 • Omul din umbră al filmului românesc a ieşit la lumină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omul din umbră al filmului românesc a ieşit la lumină

  Renaşterea filmului românesc şi explozia noului val i se datorează, în mare măsură, scriitorului şi scenaristului Răzvan Rădulescu, cel care a „amprentat“ cu viziunea lui o generaţie de cineaşti. Fără exagerare, se poate spune că Rădulescu a făcut pentru cinema-ul autohton ceea ce Cesare Zavattini a făcut pentru neorealism sau Carl Mayer pentru expresionism.

Modifică Setările