Stiri despre ciclu

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Despre cel mai eficient tratament pentru endometrioză, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre cel mai eficient tratament pentru endometrioză, la Adevărul Live

  Tot mai multe femei din România sunt diagnosticate anual cu endometrioză, iar miturile privind tratamentul corect încă persistă. Dr. Voicu Simedrea, medic primar obstetrică-ginecologie din Timişoara, vine la Adevărul Live să ne informeze care sunt simptomele banale ale bolii şi care sunt paşii de urmat odată primit acest diagnostic.

 • Totul despre endometrioză, boala de care suferă aproape 500.000 de românce, multe fără să ştie. Mituri demontate de dr. Voicu Simedrea, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Totul despre endometrioză, boala de care suferă aproape 500.000 de românce, multe fără să ştie. Mituri demontate de dr. Voicu Simedrea, la Adevărul Live

  Mitul durerilor menstruale normale, mitul „trebuie scos uterul“, cel al „tratamentului naturopat, pentru că terapia hormonală nu vindecă boala“, precum şi miturile din jurul menopauzei induse, toate le-am dezbătut la Adevărul Live cu dr. Voicu Simedrea, medic primar obstetrică-ginecologie din Timişoara.

 • Dr. Rareş Nechifor, medic primar radiolog: „Fibromul
uterin nu înseamnă cancer şi se poate trata fără cuţit“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dr. Rareş Nechifor, medic primar radiolog: „Fibromul uterin nu înseamnă cancer şi se poate trata fără cuţit“

  CHIRURGIA VIITORULUI  Doctorul Rareş Nechifor a adus în România proceduri terapeutice care pot înlocui chirurgia în cazul fibromului uterin, dar şi în alte afecţiuni. Este vorba despre radiologia intervenţională şi terapia endovasculară, metode care nu necesită bisturiu şi, deci, care au efecte secundare şi risc de complicaţii minime. Medicul Rareş Nechifor a scăpat de bisturiu peste 6.000 de femei diagnosticate cu fibrom uterin

 • Femeie isterică? Nu, suferă de o formă severă de sindrom premenstrual
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Femeie isterică? Nu, suferă de o formă severă de sindrom premenstrual

  Hannah Christmas a fost considerată bolnavă mintal timp de peste 20 ani. Distrusă de depresie şi de pierderi de memorie, uneori fiind chiar incapabilă de a citi sau scrie deoarece simţea că mintea ei pur şi simplu încetinea, femeii i s-au recomandat chiar tratamente cu electroşocuri. Medicii i-au spus că suferă de o tulburare psihică severă. Însă, problema era un dezechilibru hormonal.

 • Spitalele româneşti, în pragul unui nou ciclu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spitalele româneşti, în pragul unui nou ciclu

  De 20 de ani numărul persoanelor vârstnice creşte (deşi natalitatea scade), durata de viaţa creşte, s-a achiziţionat aparatură medicală pe multe sute şi mii de milioane de euro, au fost introduse în arsenalul terapeutic cele mai moderne descoperiri farmaceutice, medicii români au bătut tot mapamondul pentru a se instrui. Procesul imi evocă un fenomen fiziologic.

 • Galaţiul a rămas fără strungari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Galaţiul a rămas fără strungari

  Ciclul de pregătire în şcolile de arte şi meserii este de cinci ani, răstimp în care deficitul de forţă de muncă specializată creşte.